Шеф, мултиварка или както ние го наричаме КУКЪР - Тема 7

  • 74 863
  • 800
  •   1
Отговори
# 210
  • На изток от Ада
  • Мнения: 10 579
Инстант пот и от мен.

# 211
  • Мнения: 888
Инстант пот си купете.

# 212
  • IC 1101,Abell 2029
  • Мнения: 1 276
Някой има ли този или подобен?
https://slowcooker.bg/product/202/5-6l-tsifrov-ured-pod-nalyagan … ress-csc051x.html

# 213
  • Мнения: 986
Здравейте! От днес съм собственик на Нинджа 300.
Има ли някоя от вас такава, за да задам няколко въпроса.

# 214
  • Мнения: 4 375
Моята е друг модел, но те са на същия принцип. Питайте, ако мога ще помогна. А ако имате фейсбук, една много полезна група
https://www.facebook.com/groups/565839430863834

# 215
  • Мнения: 986
Ами чудех се нормално ли е преди да вдигне налягането, да излиза пара от винтила.

# 216
  • Мнения: 4 375
Да, и при мен е така. Преди да вдигне налягане излиза силно пара за кратко и после спира.

# 217
  • Мнения: 9 785
Здравейте, момичета!
Съвсем прясна съм в ползването на кукър. Имам опит точно с една супа топчета. Не щеш ли, стана, но имам някои неясноти и ако може някоя добра душа да ми отговори, ще съм страшно признателна.
Исках да пробвам нещо, което готвя обичайно и затова реших да е въпросната супа. И понеже искам да е максимално лесно, просто нарязах зеленчуците, оформих топчетата, и заедно с ориз колкото слагам по принцип, сложих всичко в съда без никаква предварителна подготовка на продуктите. Попадна ми този начин в интернет и реших да го пробвам. Налях вода колкото слагам обичайно в обикновена тенджера. Пуснах си съответната програма /с функция под налягане ми е кукъра/ и зачаках. Четох тук как отначало не отмерва време, докато не загрее и достигне съответното налягане. Отмери си после 20 минути, свърши програмата, и ей тук стана мазалото. Трябваше да изпусна налягането и може да се сетите как взе да цвърчи и да свисти парата заедно със сос през винтила. Държах ръчката, видях, че може да се изпуска по-бавно и по малко, обаче отне поне 5 минути. Нормално ли е това? Според ММ съм прекалила с количеството, но аз ако ще правя половин доза супа, че то няма смисъл да се занимавам. Със сигурност течността беше под максимума, който е разграфен в съда.
Има ли някакъв чалъм за изпускането на парата, така че да не се омаже всичко наоколо?
И още нещо - ако сложа гореща вода, ще съкратя ли времето за загряване на уреда? В случая почаках поне 10 минути, а може би и малко повече.
Още въпроси имам, но стана дълго и засега това ми е по-важно.

# 218
  • Мнения: 2 651
Какъв модел ти е мултикукъра? И аз така правя супата. Всичко на сурово и на програма супа. Обаче 20 минути ми се вижда много. Аз я пускам за 7 (след вдигане на налягането. Не знам защо ти плюе. Аз не съм имала такъв проблем, но съм чувала при други потребители със гъсти смеси, че се е случвало. Например при мляко с ориз. Другият път го изключи като приключи и изчакай само да спадне налягането. Можеш да слагаш гореща вода, за да съкратиш процеса.

# 219
  • Мнения: 9 785
Кукърът е Филипс HD2237/40. Беше абсолютно спонтанна покупка. Не мога да намеря много инфо за него засега.
20 минути е програмата за супа, бих пробвала да настроя сама времето следващият път, но с гореща вода, щом казваш, че може.
Значи да изключа от контакта и налягането ще спадне само, така ли?

# 220
  • Мнения: 2 922
Не е нормално това. Или много се е сгъстило, или течността е била много. Фиде сложи ли? 20 мин.под налягане са много. Аз никога не ползвам програма супа на кукъра си. Настройвам manual  за няколко минути. Стана ли гъста преварена маса? Чела съм, че като се правят зърнени и брашняни изделия клапата се запушва. Нивото трябва да е по-ниско, т.е.по-малко течност.

# 221
  • Мнения: 98
Тоя Филипс под налягане ли е? Мислех, че не е.
Иначе се изчаква десетина минути да поспадне налягането и тогава се отвърта винтила. Особено при голямо количество течност вътре.

# 222
  • Мнения: 3 948
Тези, които казват, че не е нормално това, моля да кажат точно какъв модел е техният кукър. Аз съм с Инстант пот и абсолютно винаги, ако пусна клапана веднага след приключване на програмата и не изчакам десетина /поне/ минути, през клапана хвърчи вода/супа/манджа, каквото там се готви. Дори вчера правих зеленчуци на пара, при което бях сложила само две чаши вода, и пак в първия момент си пръсна вода. А когато готвя, никога не пълня съда повече от отбелязания на него максимум.
Единственото, което може да се направи - по съвет на една съфорумка - да метнеш една кърпа върху капака. Не че пак не става мазало, ама поне не ми пръска по аспиратора и шкафовете.
Затова вече като си пресмятам времето за готвене, добавям и 15-те минути след приключване на програмата, в които изчаквам и в които реално яденето се готви, защото клапата за налягянето не е паднала, и съответно намалям минутите на самата програма.

# 223
  • Мнения: 2 651
Кукърът е Филипс HD2237/40. Беше абсолютно спонтанна покупка. Не мога да намеря много инфо за него засега.
20 минути е програмата за супа, бих пробвала да настроя сама времето следващият път, но с гореща вода, щом казваш, че може.
Значи да изключа от контакта и налягането ще спадне само, така ли?
Не ми е познат филипса. На моя, след като приключи програмата за готвене, автоматично превключва на програма подгряване. Ако искам да го отворя, изключвам от копчето и го оставям 10- 15 Мин. Но и веднага да го отворя, не ми е плюл. Тефал е моят.

# 224
  • Мнения: 3 948
А защо тогава го чакате 10-15 минути?

Общи условия

Активация на акаунт