Шеф, мултиварка или както ние го наричаме КУКЪР - Тема 7

• 74 817
  • 800
  •   1
Отговори
# 330
  • Terra incognita
Сармите станаха чудесни под налягане, иьобщо не се развиха, дори без да ги затискам с нещо. Само, може би, трябваше още 3-4 мин да ги доваря, понеже оризът ми стана една идея по- сух ( според мен), но мм обича точно такъв ориз, да не е супер мек, та и тук си е въпрос на вкус.
"Бебето" също много ги одобри  😋

# 331
Сармите станаха чудесни под налягане, иьобщо не се развиха, дори без да ги затискам с нещо. Само, може би, трябваше още 3-4 мин да ги доваря, понеже оризът ми стана една идея по- сух ( според мен), но мм обича точно такъв ориз, да не е супер мек, та и тук си е въпрос на вкус.
"Бебето" също много ги одобри  😋

А колко вода наля? Аз покрих съвсем мъничко над тях, но като че ли можеше още. Станаха много добре, може би една идея по-сухи, отколкото сме свикнали да ги ядем. За 12 минути. Просто чудесно. Много съм доволна. Боба за половин час, два пъти варих, следващият път дори ще го пусна за 20 минути, за да стоят малко по-твърди зърната.
Чуден уред!

# 332
  • Terra incognita
Сложих вода, колкото да покрия сармите.
На програмата за сотиране си подготеих плънката, изсипах я в отделна купа и без да мия съда в него подредих сармите. След като се свариха ги и позапекох.
Наистина чудесен уред.

# 333
Честита Коледа на всички! 🎄
Скачам с бърз въпрос - някой правил ли е пиле Жулиен в херметик? Аз веднъж преди месеци правих и ми се пресече соса. Та имам нужда от съвет

# 334
  • Paris, France
някой правил ли е пиле Жулиен в херметик? Аз веднъж преди месеци правих и ми се пресече соса. Та имам нужда от съвет

Не и нямам намерение. В тиган на котлона го готвя. Херметиците са дълбоки и е неудобно да се пържи в тях. На тази рецепта не и трябва налягане. Запържва се пилето, гъбите, краставиците и като се добави сметаната само се изчаква да се затопли, но не и да завира. Не бих цапала цяла тенджера за гъби и пилешко филе.

Последна редакция: пн, 27 дек 2021, 01:38 от Nevena Virolan

# 335
  • София
Здравейте, купата ми на места има точки паднало покритие, дали е вредно да я ползвам така, докато купя нова?
Прлагам снимка.
И друг въпрос откъде мога да си купя купа за Redmond M90?

# 336
Аз съм пред една дилема, бях си взела Tefal CY505E30 One Pot и много го харесах (освен тефлона и черната пластмаса на приставките), но излезе някаква дефектна бройка и след няколко разходки до сервиза вече е в историята. И сега се чудя какъв да си взема пак, защото този ми беше първия и нямам база за сравнение. Дали същия, остана ми и купата от стария и така ще мога да си я ползвам, или друг модел. Повече от около 200 лв не ми се дават (предния го взех за около 150, но като гледам цените са нагоре сега) и искам да е около 6л, така че комбинираните отпадат. Държа и да има някакво запичане отдолу, което май означава че пак ще трябва да се примиря с тефлоново покритие. Какво ще ме посъветвате, какво да търся?

# 337
  • София
Здравейте, имам cook4me на тефал и в приложението има рецепта за крем карамел. За жалост, не мога да намеря никъде бурканчетата с винт, които са снимани в рецептата. Мога ли да сложа обикновени купички? Четох, че някоя от вас беше използвала алуминиево фолио за покриване на купа с крем карамел.

# 338
По принцип може да се сложи фолио на купичките.
Аз правих крем карамел в малки купички и нещо не ми се получи. Вероятно не съм уцелила точната програма.
Обаче като го правя в една по-голяма купа ми се получава перфектен. Купата я завивам с фолио.

# 339
  • Paris, France
Илития, може да се покрият плътно с фолио обикновени купички в Cook4me.

Крем карамел правя в микровълновата. Пробвах в кукъра с налягане и стана много добре, гладък, без шупли, обаче си е занимавка.

# 340
Искам да запека пилешки бутчета отдолу, но се чудя на коя програма, имам Cake, Heating и Meat, Bone. Последните две всъщност не знам дали не са под налягане, модела е First Austria FA 5130 херметик.

# 341
  • Paris, France
Според мене на Cake. На нея пека аз, макар и в друг модел.

# 342
Здравейте!
Искам да попитам разликата в kpa - то на херметиците как се отразява на процеса на готвене. Има ли голяма разлика при 90 и 70 kpa?

# 343
  • Paris, France
Здравейте!
Искам да попитам разликата в kpa - то на херметиците как се отразява на процеса на готвене. Има ли голяма разлика при 90 и 70 kpa?

Зависи от уреда. От 10 години ползвам Robusta la Mamma, който работи на 70kpa. Рецепта за Olla GM, която функционира на 90kpa я готвя за същото време. Това говеждо бургиньон отнема 90мин под налягане в Оя ГМ + половин час пържене и загряване и вдигане на налягането и оше половин редуциране на соса. Точно за 2 часа и половина го готвя и в моята. Към рецептите за Cookeo понякога добавям 10 или 15 минути, но това е, защото го обичаме меко.

Със 70 kpa e много по-добре от без никакво.

Имам и голяма експрес тенджера, която е с 15 psi или над 100 kpa налягане. По-бързо е, но изисква вардене и намаляване на огъня като вдигне налягане. Също И завира бавно ако не се сложи Много манджа. Трябва и повече вода. Цялата кухня става в пара и понякога водата е извряла, а в кукъра това не се случва. Ползвам я само и единствено когато готвя неща, които не се побират в 5 литровия кукър.

Последна редакция: сб, 08 яну 2022, 02:41 от Nevena Virolan

# 344
Здравейте, тъй като темата е дълга направо ще попитам. Трябва ми уред с който главно ще се вари ориз и понякога ще се ползва за задушаване на зеленчуци. Имам ли нужда да взимам умен мултикукър или да се насоча към обикновен оризовар от типа на Sencor SRM 1800SS? Знам че мултикукърите могат да се позват за много повече неща, но някак си не си се виждам да готвя на тях.

Общи условия

Активация на акаунт