Отговори
# 1 230
много малко хора са с наистина собствено жилище защо да не е постижение

# 1 231
  • BG
М,даа около 92%... народ с постижения.

# 1 232
По-здрав в духа на времето Simple Smile

# 1 233
Защо никой не казва "Добро утро!"? Wink Станахте ли, пихте ли кафе?

# 1 234
  • Варна
Пихме и по две. А колко работа свършихме вече...

# 1 235
Нито до две кафета съм я докарала, нито Бог знае колко работа отхвърлила, но що е седмица е все пред мен Simple Smile
Добро утро!

# 1 236
  • Варна
Пък някои имат нови придобивки Simple Smile

Скрит текст:

# 1 237
Здравейте, компанията!

19°, слънчево и тихо време значат само едно - екскурзия.
Избрано направление - Триер - най-старият град в Германия, основан от римляните.
От 100 и кусур снимки трудно отбрах само 20-тина, че и много им намалих резолюцията, ама да няма смръщени вежди от Бубето :
Скрит текст:
Хауптмаркт, на път за Порта Нигра:

Паметник на Карл Маркс в родния му град, подарък от другарите китайци Smile

Ето я и "Порта Нигра"  - градската порта на града, останала от римляните

И авторът, увековечен като портата за следващите 2000 години  Smiley (и чакащ с нетърпение да отворят фризьорските салони на 01.03. .....)
Sunglasses

Най-красивото нещо - Катедралата "Свети Петър" и Църквата "Дева Мария" от 13 век:

Най-старата Базилика "Свети Константин" от 4-ти век:

Изборният дворец:

Кметството:

За съжаление не остана време за "Императорските терми" и "Амфитеатъра", но да има и за друг път.

Това на обратния път към колата:

Последна редакция: пн, 22 фев 2021, 11:30 от Doppel T

# 1 238
  • Варна
Допел, страхотни са. А в градината на църквата, онези три неща какво са? Просто декорация или имат някакво значение?

# 1 239
Скулптура на ангели, Хай. То там са гробовете на епископите още от средновековието

# 1 240
Добро утро!
Допел, пе...рас такъв. Знаеш ли как ми се допътува заради тебе?  Много ме кефят старинните къщи в Германия и Франция. Абе западна Европа много ме кефеше, преди да станат социалисти. Като, че ли на скандинавците по им ходи.
Немците нали са протестанти, или бъркам?

# 1 241
Дидо, да ти се връща! Smile
Мешани са католици и протестанти. Мисля, че по-голям процент са католиците, особено в западната част.
Те добре, че имат архитектурни обекти, щото природа - нъц, изключая на юг, към Алпите.

# 1 242
  • София
Пропуснал си основен момент. Simple Smile
Една от най-старите бираджийници. Simple Smile

Скрит текст:

# 1 243
  • Варна
Чудя се да се разправям ли с TBI или не. Напоследък набрах скорост и опит в разправии с институции, станала съм много добра.

# 1 244
Допел, чудно пътешествие сте си спретнали! Благодаря, че го сподели Simple Smile
Установявам, че макар да не съм била в Германия, съм била в църквите им. Толкова общо с тези в Австрия, Англия, Испания.

Имам мускулна треска след вчерашния 20+ км преход и високо ниво на енергия. Къде да я разпилея?

Общи условия

Активация на акаунт