Отделяне от вкъщи?

• 7 124
  • 270
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Дали "става" за какво? Колко души остават с гаджето си, хванато на 20 години? Със сигурност има и такива, ама... На тази възраст 99% от мъжете за нищо не стават, просто не са узрели. Човекът си търси удобен редовен секс и някой да плаща половината разходи по неговата самостоятелност. Не знам какво може да се научи от такива серийни съжителства, имам приятелки, които след 5-6-7 полу-брака пак са сами, на 40, без деца. За жената ми се вижда по-неизгодно това положение.

Едни познати пък имаха син. Всички момичета, които се завъртаха около него, бяха повлекани, които искат да се нанесат при него за да ги приюти и издържа Joy

Стига с тия помощни колелца. Оставете ги да порастнат тия деца. Който иска детето му да е дете вечно, да си вземе домашен любимец.

# 166
Досега от толкова писане на всички, не разбра ли какво трябва да правиш?
Не е и тръгнала да разбира. Колкото повече се пише, толкова е по-печеливш форума.

# 167
Има огромна разлика между това да си мамино детенце и да се изнасяш при всеки, с когото два месеца си излизал. Хайде да не влизаме в крайности.

# 168
Става въпрос, че и родителите и не ги знаем какви хора са, мислят по старомодно или и с право, ама и такива дето се изнасят, идва им тажкън и после родителите им не ги прибират у дома. Колкото и смешно да звучи  има и такива случаи и познавам такива хора. Една приятелка се изнесе на 1 месец от запознанството си с един, живяха 6 месеца , сгодиха се, щяха да се женят и накрая  всичко се разтрогна, защото тя  си хареса друг. И какво стана, другият не я хареса, не можеше да се издържа сама на квартира, майка и и каза, щом веднъж си тръгнала по пътя си няма връщане назад.
Изчакай,излезнеш ли веднъж по този начин от бащината си къща и нараниш вашите, после е трудно да заличиш обидата в тях.Нещо са видели те и което ти не виждаш и затова не са съгласни.Не бързай, а УЧИ  ,защото после ще съжаляваш.От опит ти го казвам.

# 169
Има огромна разлика между това да си мамино детенце и да се изнасяш при всеки, с когото два месеца си излизал. Хайде да не влизаме в крайности.
Приличат на двете крайности, но всъщност и двете са проява на неспособност да бъдеш самостоятелен.

# 170
  • Варна
Казах, че няма да пиша в темата, но се сетих че тия дни в друга тема (не помня коя) се включи момиче също с неодобряващи родители. Бащата имаше проблем с произхода на младежа - циганин/ром.

Та и на авторката родителите, може нещо да не харесват "сватовете".  И друго, ако вече е имала проблемна връзка, а е имала според предишна тема, естествено е да са настроени закрилнически, че даже и да се съмняват в преценката й.  Не могат да са й чадър до гроб и ще я пуснат в един момент, но е разбираема първоначалната им реакция. Разговори му е майката.

# 171
  • София

Еми тя не се изнася при всеки, с когото е излизала два месеца.

Интересно ми е как някои хора се отнасят с презрение към определени типажи, които на стари години са без опит, без връзки, че и девствени някои, но систематично се опитват да вкарат собствените си деца в този коловоз.

# 172
Не съм запозната с миналото на авторката, откъде стана ясно, че е имала проблемна връзка вече? Какви са тези 20-годишни, единият вече минал през съжителство, другият - през проблемна връзка... кога започват такива отношения, че на 20 вече са с повече опит от 40-годишни?

# 173
Приличат на двете крайности, но всъщност и двете са проява на неспособност да бъдеш самостоятелен.

Желанието да се изнесеш може и много други неща да е - желание за самостоятелност, силно увлечение по момче, бунт към родителско тяло.

Аз съм ОК хората и на 18 да се изнесат, но с кого споделяш живота си е отговорно решение и според мен човек трябва да разполага с повече информация, за да го вземе. Аз също живеех с тогавашния ми приятел на 21. И двамата бяхме студенти в друг град и бяхме заедно от гимназията. На втория месец ти буквално не познаваш човека. Но затова след пълнолетие хората сами решават за себе си - на децата си след 18 няма как да казваш какво да правят, но дотогава може да си ги възпитал за кое в живота е хубаво да си спонтанен и за какво е хубаво да помислиш.

# 174
Не съм запозната с миналото на авторката, откъде стана ясно, че е имала проблемна връзка вече? Какви са тези 20-годишни, единият вече минал през съжителство, другият - през проблемна връзка... кога започват такива отношения, че на 20 вече са с повече опит от 40-годишни?

Ами приеми го, че сме дърти и старомодния (ирония).
Не, че нещо ама преди родителите ни са се женели на по 20 и са ни раждали млади.
Не сега да чакаме да стават големи развития в кариерите, да се развиваме и докато се обърнем сме станали на 60.

# 175

Желанието да се изнесеш може и много други неща да е - желание за самостоятелност, силно увлечение по момче, бунт към родителско тяло.
Съгласен, когато се изнасяш да живееш сам/сама. Иначе е просто "смяна на ръководството".

# 176
Животът с партньор трябва да е точно това - партньорство, не смяна на един ръководител с друг. Обичайно за това дали с някого можете да сте добри партньори трябват повече от два месеца да се разбере. Разбира се, има варианти и да скочиш с двата крака и да пробваш на терен, ако си фен на това да си усложняваш живота излишно.

# 177
Скрит текст:

Не, че нещо ама преди родителите ни са се женели на по 20 и са ни раждали млади.

Животът е бил друг, общественият натиск - по-силен. Много мъже и жени са се обвързвали рано в брак, който не ги удовлетворява съвсем, но са се съобразявали "какво ще кажат хората".

# 178
Идеята че, за да се изнесе с някого, трябва да е наясно че нещата могат да се объркат и може да и се наложи да живее после сама. Трябва да е напълно наясно, че в момента хората дори ги съкращават кадърни със сумати стаж и ако остане без работа не може да каже на мама и на тати да ги задължи да плащат и нейната свартира и сметки. За да си на квартира сам, трябва да имаш доход над 700 лева, ако не искаш да живееш като скот. И съдейки по това как живеят 20 годишните, повечето са с широки пръсти . Simple Smile

# 179
Ама тези не искат да се женят и да раждат, а да пробват дали стават за гаджета. Аз се отписвам, погледнах старите постове на авторката. То малко дете още, няма смисъл да си лафим безцелно тук.

Общи условия

Активация на акаунт