Дистанционно обучение за учениците - Тема 15 /Февруари 2021/

• 36 034
  • 765
  •   1
Отговори
# 675
  • Варна
Няма. До няколко дни щял да реши министърът, така четох някъде.

# 676
  • София
Сега други дати е обявил министъра, ама още не е решено окончателно. https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/mozhe-da-ima-dve-pr … cii-za-uchenicite

# 677
Сега други дати е обявил министъра, ама още не е решено окончателно. https://www.segabg.com/hot/category-bulgaria/mozhe-da-ima-dve-pr … cii-za-uchenicite
Вероятно това ще бъдат ваканциите.
Аз чакам заповедта какво ще се случва след 17.03. с ДО.

# 678
  • Варна
Кое е другото, същите са, които предложиха в началото.

# 679
Не са същите.
Стаматов предложи от 18 до 21 март и от 29 април до 9 май. .
Министърът говори за  от 3 до 11 април и от 29 април до 9 май.
Преди да се появят новите предложения за изменение на ваканциите, мислех, че ще пуснат всички на училище след последната ротация.

# 680
  • Варна
От 3 до 11 април са 5 дни, а от 18 до 21 март 2. Няма как министърът да е предложил такова увеличение на дните, поне аз не си го представям. Нещо не е в час тази статия. Накрая пише "към момента датите на пролетната ваканция са 3-11 април". Министърът предлага тях плюс още през май? Нещо се обърках.

Последна редакция: нд, 28 фев 2021, 19:03 от Месечинка виторога

# 681
Не са същите.
Стаматов предложи от 18 до 21 март и от 29 април до 9 май. .
Министърът говори за  от 3 до 11 април и от 29 април до 9 май.
Преди да се появят новите предложения за изменение на ваканциите, мислех, че ще пуснат всички на училище след последната ротация.
Имаме експоненциален ръст тази седмица. Ако R не намалее (а от разхлабване на мерки при английски вариант не знам дали може да стане това) никак не я виждам да тръгнем всички, по-скоро е вероятно да стане обратното.

# 682
Не следя ситуацията с вируса в детайли, просто изказах мнение. Решенията не винаги се основават на фактология и здрав разум. Не само у нас и не само в този случай.

# 683
Дидева, те всички тези врътки точно от това зависят. Иначе не се и съмнявам в тяхната "изобретателност".

# 684
Новите дати ми звучат вече съвсем разумно. Иначе щеше да е издевателство над децата от начален курс да бъдат лишени от пролетната си ваканция. През м. май ще имат 2 допълнителни дена - и това е страхотно, вместо да не можеш да изведеш децата си от града, заради единични и разпокъсани, на практика безполезни учебни дни между неучебните.

# 685
  • Варна
Ако идеята на министъра е действително да даде допълнителни два дни без да пипа пролетната ваканция да, подкрепям, звучи ок.

# 686
То така и така ще е голямото "учене" покрай майските празници, половината ще пропуснат по домашни причини, по-добре да го легализират.

# 687
  • вкъщи
Да, това е най- разумното решение. Децата са преуморени, учителите също. Родителите и те. Да им се отнеме априлската ваканция е грехота.

# 688
  • shumen
Да,ако е така и аз съм съгласна.

# 689
Ако ситуацията позволи присъствено обучение през май, след нелепата учебна година, ще е доста тъпо да се заредят ваканции и почивни дни. По-добре сега да почиват.

Общи условия

Активация на акаунт