Дистанционно обучение за учениците - Тема 15 /Февруари 2021/

• 36 329
  • 765
  •   1
Отговори
# 135
Чета и никак не мога да ви повярвам. Толкова ми хареса, че чак завидях , а то не било в България.
Flowers Tulip Purple Heart

# 136
В БГ. Днес на олимпиада. Бяха 20 деца - 3 с маски, останалите без. Една леличка с маска и ръкавици. Всички оставали квестори, учители, охрана - без маски, дори под носа нямаха. Няма температурен контрол, няма нищо. Ето затова ще учат ДО, защото дори и малкото, което се иска от нас като възрастни не се спазва. От нашето училище са се ваксинирали 2ма - непедагогически персонал. Няма скоро да се оправим.

# 137
България, държавно училище в най-голямото село на републиката. Не може само в това, което ни казват да се вглеждаме. Не е редно и равнисът да бъде по лошите примери. Организацията не е трудно достижима. Не знам Бояна къде изчезна (въпреки, че за училище с чужд мениджмънт пише), но съм изцяло съгласна с нея. Който иска, си намира начин. При лоша връзка от стаята им, имаше в един момент две карантинирани деца, които си намираха начин да се включват в час. По математика учителката им през телефона се присъединяваше в тяхната организация.
В този ред на мисли, някой виждал ли е статстика колко хора са били глобени за неносене на маски в ГТ или в хипермаркети? Преди излизането в ДО колко училища са били инспектирани и са им направени протоколи? Защото всеки може да произвежда надписана хартия. Важното е после за какво точно ще случжи тя на някого. Освен да навиране в очите.
В БГ. Днес на олимпиада. Бяха 20 деца - 3 с маски, останалите без. Една леличка с маска и ръкавици. Всички оставали квестори, учители, охрана - без маски, дори под носа нямаха. Няма температурен контрол, няма нищо. Ето затова ще учат ДО, защото дори и малкото, което се иска от нас като възрастни не се спазва. От нашето училище са се ваксинирали 2ма - непедагогически персонал. Няма скоро да се оправим.
Е, важното е, че никой заинтересован не се е обадил. Това няма оправяне.

# 138
рони, на кого да се обадя. Нямаме местно РЗИ. А от областното такова предупреждават 2 дни предварително кога ще дойдат на проверка. Няма да разберете какво е по малките градове, докато не го видите с очите си.

# 139
  • София
Дам, не може цялата образователна система да се равнява по най-лошите примери.
В училището на синът ми се осигурява синхронно обучение от ден 1 на учебната година. Децата имат онлайн достъп до класните стаи, имат взаимодействие с учителите, както и взаимодействие с останалите деца през междучасието.
Не виждам защо, в училища, в които могат да си го позволят и знаят как, не им се разреши да провеждат ПО за тези, които искат. Учителите ни също са от тези, които искат децата да са в училище, по ред причини. По много от предметите преподаването протича различно от тези в повечето училища, използва се добре оборудвана база за целта.
Сега равняват национални гимназии на училища от Долно Нагагорнище...

# 140
Пак стигаме до извода всеки да гледа себе си. И ето, аз затова искам ДО, а вие - ПО. И никога няма да стигнем до консенсус. Но и ние от Долно Нанагорнище имаме право на мнение поне, нали?

# 141
  • София
Pipilota, никъде не съм казала, че някой няма право на мнение.
След като училището не иска/не може да ви осигури синхронно и адекватно ДО, а вие имате своите основания да го пожелаете, в областта/града ви има основания за притеснения, то бъдете на ДО.
Аз питам, защо се слагат спирачки на училища/учители, които имат желанието и ресурса да осигурят и ДО, и ПО?
Надявам се, че не ви пречи факта, че в някое си училище, децата ще учат и в ПО?

# 142
Не ми пречи да има ПО в София. Пречи ми, че ако няма централно решение ние ще учим също ПО, защото нашата директорка е от безстрашните и безсмъртните. Учихме ПО до последния ден преди официално да спрат всички. Болните се криеха. Имахме дете с + тест, не се обяви никъде. Нямаше никой болен уж, но имахме учителки в болничен по 2 седмици, които сега се хвалят с антитела.
Знам, че има и училища, и училища като нашето. Знам, че има хора, които не ги е страх и хора като мен, които ги е страх. И на мен ми писна. Каквото решат това ще е. Просто всеки гледа от неговата си камбанария. Моята е такава за добро или лошо.

# 143
Провинцията има своите минуси и това е ясно на хората, избрали да живеят там. Могат да имат мнение, но не могат да променят фактите. Децата в София няма да спрат да учат китайски и корейски, защото държавата не може да осигури такова обучение навсякъде, нали? Много хора се местят да живеят в по-голям град именно заради децата си, за да имат по-разнообразни възможности. Други ги пращат от 14-годишни в езикови и математически гимназии в други градове.
Малките градчета имат и своите предимства - спокойствието, по-забавения ритъм, избягването на ГТ, по-чист въздух.
Хората от малкия град са наясно, че нямат достъп до всички екстри в образованието, спорта и културата, които предлага големият град. Всеки прави своя избор и компромиси.

# 144
Т.е. не можете да снимате и да изпратите снимки до местното РУО, за да си провери подопечните? Ако искате, и до министър-председателя, и до щаба ги пратете да се произнесат, но не обяснявайте колко е важно всички да търпят последствията на безорганизацията на някакво местно ниво, където само родителите и децата на пишещите тук да светъл лъч в тунела. Че дори мамичките на слънчицата на мама и гордостта на фамилията да си позволяват да използват безумно грозни думи за други деца, чието поведение точно в тази ситуация е абсолютно предвидимо. Не запомних заглавието на госпожата. Сигурно в това време съседското ви дете се облича подходящо, за да посети нелегалната дискотека на съседната ви улица? Да, вярно че РЗИ няма да отговори на обаждането ви.   
В момента може и да се окаже, че не е най-подходящото време за връщане на децата към присъствена форма. Поне в София, ще се окаже, че не е. Цифрите това показват. Обаче мерките са лишени от елементарна логика, защото се пренасят директно по оста щом Меркел го прави, и при нас ще бъде така. В същото време пропускаме, че Меркел им казва, че който не иска да се ваксинира,   си реже от свободите и достъпа до разни хубавини в живота. Пишем си заповедите и после отиваме да си надгледаме магистралката какво ни прави и само това е важно. Тук ваксини ще видим дали ще видим. Лекарите поне попреболедуваха и някои се сдобиха с добри антитела. По-вероятно е всички да придобием имунитет по другия начин.
Иначе моето дете може да бичи в ДО още дълго. Него не го бърка. 

# 145
рони, нямам намерение да влизам в полемика защо не съм се оплакала, снимала и какъв би бил ефекта от това. Казвам, защо аз искам ДО, гледайки нашето училище. Вие казвате защо искате ПО, гледайки вашите училища. А аз по принцип искам ПО, но с мерки, които да се спазват, но тъй като няма шанс при нас - това е моето мнение. И аз определено не взимам решенията дали децата да са ПО или ДО, тъй че не ми се карай, ако обичаш.

# 146
  • София
На мен също ми се струва, че трябва да има някакви последствия за училищата, които отказват индивидуално ДО на пожелалите го. Не може след 1 година с вируса, да се въртим в кръг и да няма никакво развитие по решаването на проблемите, които създаде тази ситуация.
Допускам, че е възможно в малките населени места, училищата да не са обезпечени технически с мрежа, с компютри, което вече ни води до извода, че рибата се вмирисва откъм главата...

# 147
  • София
Слънчевата, струва ми се, че не материалната база в училищата е проблем. И да има такъв, разрешим е. Проблемът се корени в начина на мислене на директора и в страха, по-характерен за малките населени места, какво ще кажат хората, че не мога да си свърша работата. А не забравяй и безумните теории на конспирацията срещу ваксините. То не бе чипиране, не бе 5G облъчване, не бе пръскане с кво ли не.
Народопсихологията ни е крива. Все някой ще ни измами, все някой нещо ще спечели на наш гръб. Нямаме респект към никого и нищо. Нито към закони, нито към правила, нито към капацитети.

# 148
Пипилота, не съвсем леко бъркаш хората, които се карат на другите потребители. Попита и ти отговорих.
Ясно виждаме извън нашия балон. Общуваме с различни хора, от известно време само по телефона. С изненада откриваме, че медици в малки градчета, при които ходят да се допитват голям брой от живущите смятат вируса за химическа субстанция, но и знаят, че това което ги е държало 3 седмици и не помнят друго такова, са сигурни че не е ковид.  Както и хората, които си мълчат против нарочване и защото всички около тях така правят, така и тези като учителката от Червен бряг, която обикаляше по домовете на учениците си. За тези деца ДО е домашно обучение, което няма кой да им осигури. Тук ще дойдат хората сега и ще обяснят за родителите, които искат да се оттърват от децата си.
За два съседни класа в предишното училище (нарочено за елитно) ДО се различаваше. На моето дете една от учителките връщаше ежедневно обратна връзка за наистина проверена  домашна работа, а на бабата на съседчето ни тяхната  ѝ казваше, че щом тя е проверила, защо да прави същото повторно.

# 149
Не ми пречи да има ПО в София. Пречи ми, че ако няма централно решение ние ще учим също ПО, защото нашата директорка е от безстрашните и безсмъртните. Учихме ПО до последния ден преди официално да спрат всички. Болните се криеха. Имахме дете с + тест, не се обяви никъде. Нямаше никой болен уж, но имахме учителки в болничен по 2 седмици, които сега се хвалят с антитела.
Знам, че има и училища, и училища като нашето. Знам, че има хора, които не ги е страх и хора като мен, които ги е страх. И на мен ми писна. Каквото решат това ще е. Просто всеки гледа от неговата си камбанария. Моята е такава за добро или лошо.
Абсурд би било да се разреши на директорите да избират типа обучение. Те не са епидимиолози.
Точно пък в София най- малко разумно е да има ПО. Градът с най- много хора и заболели.
В училищата мерки няма, ни дистанция, ни маски при големите. Хигиената е под всяка критика.  Това, че някои хора така искат, не е съображение. Пандемията налага , а не пита кой какво иска. Обществото е едно цяло, децата в ПО, застрашават и семействата на тези на ДО, чрез увеличаване на разпространението на вируса в обществото като цяло.
На първо място е здравето. ДО не е краят на света. Смъртта е!

Общи условия

Активация на акаунт