Дистанционно обучение за учениците - Тема 15 /Февруари 2021/

• 36 263
  • 765
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Днес синът ми (8 клас) имаше присъствено контролно по математика. Сподели, че тестът бил много лесен. Материалът е преподаден по време на ПО. Миналата седмица имаха отново присъствено контролно върху материал преподаден в ДО - резултатите на класа са потресаващи.
Като страничен наблюдател не намирам различно ниво на трудност в задачите. Докато са на ПО, искат не искат слушат в час. В ДО масово тече един страничен чат в Дискорд и реално децата въобще не внимават какво се преподава.
А с абсолютно новия чужд език, положението е още по-зле при все старанието на чудесните учители, които имат. Просто децата дори и при най-голямо желание и мотивация от тяхна страна, не могат да се концентрират да възприемат нов материал продължително време по този начин.

# 346
  • Варна
Астра Зенека е векторна, не РНК.

Прегледах в сайта на СЗО - не видях такъв statement или news честно казано - да се смятат положителни само след 2 теста и симптоми... И ми се вижда много странно да е така, и всички да г спазват, а ние не...

И на мен Confused По-скоро е съвсем нормално държави, които влязоха в третата вълна преди нас да излязат от нея също преди нас.

# 347
  • София
Astra-Zeneca е на същия принцип, РНК ваксина е. Руската и китайската са онези на стария принцип, и също турците си разработват сами, но мисля не е пусната. Пфайзер и Бионтех не са ок за хора с автоимунни. Неслучайно и деца няма да се ваксинират - при такава липса на проучване на дълготрайни ефекти.

Не е вярно, не си дочела нещо. АЗ е векторна и е аналог на Спутник - на основата на вирус.
Например - https://mediabricks.bg/%D0%B1%D0%B0%D0%BD-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1% … %B2%D0%B5-%D0%B2/

# 348
Astra-Zeneca е на същия принцип, РНК ваксина е. Руската и китайската са онези на стария принцип, и също турците си разработват сами, но мисля не е пусната. Пфайзер и Бионтех не са ок за хора с автоимунни. Неслучайно и деца няма да се ваксинират - при такава липса на проучване на дълготрайни ефекти.

Не е вярно, не си дочела нещо. АЗ е векторна и е аналог на Спутник - на основата на вирус.
Например - https://mediabricks.bg/%D0%B1%D0%B0%D0%BD-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1% … %B2%D0%B5-%D0%B2/

Да! С Модерна съм объркала, тя била другата РНК

# 349
Да се върнем на онези 3,4%, за които имаше спор дали са 1/3 и от какво Joy
Ако в следващата седмица няма бум на новозаразени от групата 7, 8 и 12 клас (сравнено с цифрите за тях от предните три месеца), защо да не продължат училище?
Защото вирусът има много голям инкубационен период,  прозорец за развитие на симптомите, голям прозорец от време за усложнения, така че след 1 месец може да се отчетат данните от сегашното пускане. Освен това все пак са планирани и други класове за присъствено, чиито ред е сега.

Последна редакция: вт, 16 фев 2021, 15:23 от Дъждец

# 350
В Бургас е 236 на 100 000, днес заседаваха. Имало увеличаване на случаите, но ситуацията е под контрол и няма да затягат. Открили нови легла. Звучи ли познато?

# 351
Ето тук може да намерите пълната информация, след като се свали съответния pdf файл, като ще е необходимо да се проследи логическия процес на всеки отделен възможен казус: https://www.who.int/publications/i/item/who-2019-nCoV-surveillanceguidance-2020.8
Примерно:
Suspected case of SARS-CoV-2 infection (three options, A through C):
C. An asymptomatic person not meeting epidemiologic criteria with a positive SARS-CoV-2 antigen-detecting rapid diagnostic test (Ag-RDT).2 и съответното препращане към т.2 в бележките под линия.

Т.е СЗО "специалистите" са си го направили така, че да е удобно да се тълкуват написаните препоръки според това коя държава какъв резултат иска да постигне при отчитането на случаите си.

Не знам дали достатъчно добре се изразих за да ме разберете...

# 352
  • Варна
Аз разбирам мисълта ти, но не ми е ясно коя държава би искала да отчита много случаи. Кой и какво печели от това държавата му да влезе в черния списък и за туризъм, и за бизнес, да срине образованието и икономиката? Нещо не виждам логика... Би трябвало нашите управляващи първи да прегърнат идеята, че всичко е цветя и рози. Той ББ усилено го прави, де.

Последна редакция: вт, 16 фев 2021, 15:44 от Месечинка виторога

# 353
Вирусът ще вилнее докато няма масово ваксиниране, а такова няма да има! Ще се намират оправдания, ще чакаме първо другият да се ваксинира и така..

# 354
Не сме още в момент на оправдания. Ваксини няма за всички желаещи още, дори в рискови групи. За сметка на това в хлъзгавата трета фаза се промушват всякакви лобисти и връзкари. Много е рано да се палим на антиваксърите, когато хора наистина нуждаещи се и желаещи ваксина се очаква още месеци да чакат.

Последна редакция: вт, 16 фев 2021, 15:48 от Cygnus

# 355
Месечинка виторога, отдавна стана ясно, че този проблем не е медицински, а политически. Оттам нататък коя държава какво иска да постигне само тя си знае.
Примерно, моите наблюдения за САЩ - изведнъж, след като Байдън встъпи в длъжност заболяваемостта рязко спадна. Как ли? Дали? Или само на хартия? CNN престанаха да обявяват статистиката...
И ако не разчитаме на собствения си разум за да излезнем сухи от водата, политическите решения единствено ще ни закопаят.
Разбира се, това е личното ми мнение и не ангажирам никого да бъде съгласен с него.

# 356
Да се върнем на онези 3,4%, за които имаше спор дали са 1/3 и от какво Joy
Ако в следващата седмица няма бум на новозаразени от групата 7, 8 и 12 клас (сравнено с цифрите за тях от предните три месеца), защо да не продължат училище?
Защото вирусът има много голям инкубационен период,  прозорец за развитие на симптомите, голям прозорец от време за усложнения, така че след 1 месец може да се отчетат данните от сегашното пускане. Освен това все пак са планирани и други класове за присъствено, чиито ред е сега.

https://www.worldometers.info/coronavirus/coronavirus-incubation-period/

Не мисля, че заразилите се от присъственото обучение сега ще го проявят в края на март.

# 357
  • София
Пфайзер и Бионтех не са ок за хора с автоимунни.

това категорично не е вярно. не разпространявайте дезинформация.

# 358
Пфайзер и Бионтех не са ок за хора с автоимунни.

това категорично не е вярно. не разпространявайте дезинформация.

моята информация е такава, но тъй като не съм медицинско лице, нито това е лекарски кабинет, не задължавам никого да ми вярва.

# 359
  • Бургас
Нали все още има опцията, който иска детето му да учи от вкъщи, да подаде молба и да не ходи на училище?

На теория - има, на практика - няма (в повечето училища)

Общи условия

Активация на акаунт