Дистанционно обучение за учениците - Тема 15 /Февруари 2021/

• 36 278
  • 765
  •   1
Отговори
# 330
Има нещо сбъркано - да! Как затварянито на кварталното кафе, което побира 10 човека ще спаси производствата на Военна рампа, които се хранят по 100 човека в стола и са в цех също по толкова. Сбъркано е, защото противоречи на науката математика!
Как се промениха нещата за една година? През далечната 2019 не беше срамно и грешно да ходиш на фитнес или на заведение!

Вие явно не разбирате. Необходимо е да се лишим от неспешните и неналожителните неща. Това е при всякакви кризи. И няма как да идете на фитнес и ресторант с маска, следователно не може да работят. За Военна рампа нищо не знам, но аз пък имам работа със завод с 2000 души и като отида ме впечатлява нивото на проверка, дезинфекция и т.н. И хората са си с маски. Така че - всичко е до управление и съвест. Като в държавата - да се въвеждат адекватни ограничения, а ние да ги спазваме. Но ако винаги ще има хора като вас, на които явно им се ходи на кафене(където са без маски), никога няма да има ред.

# 331
Солничке,  това е много малко проучване с  2 позитивни деца и 26 с антитела. Освен това изобщо не е проследено дали и как са пренесли заразата в училище, а само на братята и сестрите си, като от тези деца само 13 са имали братя и сестри. В допълнение към всичко 14 от тях са били симптомни, а 12 без симптоми, тоест не се знае вътре в семействата какви мерки са взети при симптомните, които в училище няма как  да се вземат.
Съвсем пресен пример е дете с болки в гърлото, пуснато няколко дена на училище с тези симптоми.

В немската препратка има проучванията.
Скрит текст:
Британско https://spiral.imperial.ac.uk/bitstream/10044/1/84879/2/REACT1_r … INAL_14.12.20.pdf
Results
Between 13th November and 3rd December (round 7) there were 1,299 positive swabs out of
168,181 giving a weighted prevalence of 0.94% (95% CI 0.87%, 1.01%) or 94 per 10,000
people infected in the community in England.
Скрит текст:
This compares with a prevalence of 1.30%
(1.21%, 1.39%) from 16th October to 2nd November 2020 (round 6), a decline of 28%.
Prevalence during the latter half of round 7 was 0.91% (95% CI, 0.81%, 1.03%) compared with
0.96% (0.87%, 1.05%) in the first half. The national R number in round 7 was estimated at 0.96
(0.88, 1.03) with a decline in prevalence observed during the first half of this period no longer
apparent during the second half at the end of lockdown. During round 7 there was a marked fall
in prevalence in West Midlands, a levelling off in some regions and a rise in London. R numbers
at regional level ranged from 0.60 (0.41, 0.80) in West Midlands up to 1.27 (1.04, 1.54) in
London, where prevalence was highest in the east and south-east of the city.
Nationally,
between 13th November and 3rd December, the highest prevalence was in school-aged
children especially at ages 13-17 years at 2.04% (1.69%, 2.46%), or approximately 1 in 50

Индийско https://science.sciencemag.org/content/370/6517/691
"Enhanced transmission risk was apparent among children and young adults, who accounted for one-third of cases. Deaths were concentrated in 50- to 64-year-olds. Incidence did not change in older age groups, possibly because of effective stay-at-home orders and social welfare programs or socioeconomic status. "

И пак да повторя , че затварянето на разни обекти намалява мобилността на възрастните и на децата, което оказва  влияние на разпространението.

# 332
  • Отвъд алеята зад шкафа
Според мен има много хора, които се страхуват от вируса, но и от ваксините. Около мен е пълно с такива - "Ами, не знам, аз ще изчакам малко...". Някои пък даже провиждат и конспирации.

Понеже темата е за ДО, да кажа, че в училищата на моите деца, с 2-3 изключения, няма родители, заявили, че желаят ДО за децата си.

# 333
Нали все още има опцията, който иска детето му да учи от вкъщи, да подаде молба и да не ходи на училище?
Това постоянно натякване за апокалипсис действа много зле и си е наша национална черта.
Но от Януари насам, вече 6 седмици, страхотен бум няма.
Специално ходих да гледам данните.
Да, отвсякъде ни заливат само с ужасии и как точно преди изборите е пика на короната, но ние все пак трябва да останем със здрава психика, а и да не психясваме децата.

# 334
  • Отвъд алеята зад шкафа
Вчера заставката на новините беше : "100 случая на британския щам у нас. На този фон учениците се връщат в клас!" Ами това си е чиста манипулация на обществените нагласи.

# 335
кой е този, дето се страхува да не умре, а не иска да се ваксинира? Не искат да се ваксинират тези, които не вярват във вируса или не го считат за опасен, по моите наблюдения поне, на хората около мен. Тези, които се страхуват искат да се ваксинират, друг е въпросът, че ваксини за момента няма и скоро няма да има, понеже нито сме лекари, нито учители, нито над 65 години. Децата пък съвсем не подлежат на ваксиниране засега.

ами мен ме е страх от вируса, със сигурност смятам, че го има, защото боледувахме и то не леко, ама съм с две автоимунни заболявания и ваксината не се препоръчва. И имам много познати, за които не се препоръчва - все с автоимунни или предразположени към тромбообразуване, или ако щете децата също не подлежат на ваксиниране. Бих си направила от онези ваксини на стария принцип, не РНК, обаче не съм чула в Европа да ги одобряват скоро.

Фрау Клау, в някои училища не се осигурява ДО. Просто не искат явно, нищо че са длъжни.

# 336
  • Варна
Аз доколкото прочетох от 100 проби 68 са с британския щам. Т.е. вече може да се приеме за преобладаващ.
От януари насам страхотен бум няма, само двойно нарастване на дневна база през последните дни. На фона на общото намаляване на случаите в световен план.

fairytale lady,
естествено, че няма да се ваксинираш при това положение, то това остана, на всичко отгоре си и преболедувала.

# 337
  • София

ами мен ме е страх от вируса, със сигурност смятам, че го има, защото боледувахме и то не леко, ама съм с две автоимунни заболявания и ваксината не се препоръчва. И имам много познати, за които не се препоръчва - все с автоимунни или предразположени към тромбообразуване, или ако щете децата също не подлежат на ваксиниране. Бих си направила от онези ваксини на стария принцип, не РНК, обаче не съм чула в Европа да ги одобряват скоро.
Автоимунните заболявания не са противопоказание за ваксинация по принцип. В редки случаи и само много малко от тях.
АЗ е точно от ваксините на стария принцип. Както и Спутник.

# 338
Аз доколкото прочетох от 100 проби 68 са с британския щам. Т.е. вече може да се приеме за преобладаващ.
От януари насам страхотен бум няма, само двойно нарастване на дневна база през последните дни. На фона на общото намаляване на случаите в световен план.
Общото намаляване на случаите в световен план си има своята причина. И тя не е нито резултат от ваксиниране, нито от стаден имунитет.
Чисто и просто СЗО промени начина на отчитане на заразените с Ковид. Препоръчва се отчитането да става след два положителни PCR теста + задължително клинична картина.

Така че всяка информация, която достига до нас трябва да се гледа под лупа за да се установи причината и да се тълкува разумно.

# 339
  • София
кой е този, дето се страхува да не умре, а не иска да се ваксинира? Не искат да се ваксинират тези, които не вярват във вируса или не го считат за опасен, по моите наблюдения поне, на хората около мен. Тези, които се страхуват искат да се ваксинират, друг е въпросът, че ваксини за момента няма и скоро няма да има, понеже нито сме лекари, нито учители, нито над 65 години. Децата пък съвсем не подлежат на ваксиниране засега.

Фрау Клау, в някои училища не се осигурява ДО. Просто не искат явно, нищо че са длъжни.
АЗ на какъв принцип е? Спутник също, ама нея наистина я няма. ММ е с автоимунно и лекуващият каза точно с АЗ и е записан и чака. Аз също чакам да ме викнат. Ако всички се ослушваме, тази идиотска ситуация няма да има край.

# 340
  • София
Ха, Шмърци, това сигурно ли е? Не съм го срещала никъде.
Тоест, с положителен PCR, без клинична картина (безсимптомен), не си Ковид-случай?

# 341
Ха, Шмърци, това сигурно ли е? Не съм го срещала никъде.
Тоест, с положителен PCR, без клинична картина (безсимптомен), не си Ковид-случай?
На сайта на СЗО трябва да го има. От там знам.

# 342
Да се върнем на онези 3,4%, за които имаше спор дали са 1/3 и от какво Joy
Ако в следващата седмица няма бум на новозаразени от групата 7, 8 и 12 клас (сравнено с цифрите за тях от предните три месеца), защо да не продължат училище?

# 343
  • Варна
Ще помоля за линк, защото с английския за съжаление не съм толкова добра, за да открия тази информация на сайта на СЗО.

# 344
Astra-Zeneca е на същия принцип, РНК ваксина е. Руската и китайската са онези на стария принцип, и също турците си разработват сами, но мисля не е пусната. Пфайзер и Бионтех не са ок за хора с автоимунни. Неслучайно и деца няма да се ваксинират - при такава липса на проучване на дълготрайни ефекти.

Прегледах в сайта на СЗО - не видях такъв statement или news честно казано - да се смятат положителни само след 2 теста и симптоми... И ми се вижда много странно да е така, и всички да г спазват, а ние не...

Общи условия

Активация на акаунт