Дистанционно обучение за учениците - Тема 15 /Февруари 2021/

• 36 277
  • 765
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Манжелка , искрено ме разсмя!
3.4% не са 1/3 от нищо. Нито от заразените за деня, нито от направените проби. Новозаразените са 9.6% от 11091 проби, тоест 1068 случая.
3.4 % от 1068 случая са децата, което е около 1/30 от новозаразените.
От направените проби заразените деца са 0.36%, което е около 1/277.
Разбра ли? Joy

# 316
  • Deutschland/HE
Рискови са и проценът на заразените непрекъснато расте спрямо предишните дни. Всеки ден следя статистиките. Днес нови 9.6% заразени, от които 3.4% са ученици - горе-долу 1/3. .

Ето това Манжелка не е вярно!

# 317
  • Бургас
То не беше мрънкане на ресторанти, хотели, фитнеси и не знам си какво. Фитнеси. Брутално важно е да ходиш на фитнес в тая ситуация...

Тези, които мрънкат за фитнеси не са ходещите на фитнес, а най-вече собствениците и работещите там. Стана ясно, че много фитнеси и заведения не могат да взимат помощи, защото са били на ръба на сивия сектор и не са декларирали реално. Освен това много малки бизнеси вече фалираха дали заради липса на обезщетения или заради невъзможността да се класират, или заради недекларирани приходи. На главната улица в нашия град има много изпразнени магазини. Именно тези хора мрънкат, не тези дето си имат сигурна работа. Ако имаше адекватни абезщетения всички щяха да си кротуват като на запад.

# 318
Тези 3,4% ученици от учещите в момента випуски 7,8 и 12 ли са?
В аналогични дни преди връщането на училище какви са процентите на новозаразени от тази точно група?
И никой не се сеща да отдели някой лев да проследи, за новооткрити заразени ученици от 7, 8 и 12 клас през последната седмица колко от съучениците и учителите им са също заразени (където и да са го пипнали това чудо са го носили в училище през последната седмица).

Цифрите така сами по себе си нищо, ама нищо, не значат?

# 319
  • Ямбол
Всички разбраха, че Манжелка не може да смята. Така че нека, който говори за огнища, бациларници, основни места за разпространение на зараза, да предоставя и числата тук, че да си ги смятаме. Много е лошо, когато не е усвоена математиката на ниво пети клас, а преди не е имало ДО, че да е оправдание за лошите сметки.

Моите данни също са от ЕИП и там пише 7 деца до 19 години, което е приблизително 0,66 % от заразените:
https://coronavirus.bg/bg/755

# 320
То не беше мрънкане на ресторанти, хотели, фитнеси и не знам си какво. Фитнеси. Брутално важно е да ходиш на фитнес в тая ситуация...

Тези, които мрънкат за фитнеси не са ходещите на фитнес, а най-вече собствениците и работещите там. Стана ясно, че много фитнеси и заведения не могат да взимат помощи, защото са били на ръба на сивия сектор и не са декларирали реално. Освен това много малки бизнеси вече фалираха дали заради липса на обезщетения или заради невъзможността да се класират, или заради недекларирани приходи. На главната улица в нашия град има много изпразнени магазини. Именно тези хора мрънкат, не тези дето си имат сигурна работа. Ако имаше адекватни абезщетения всички щяха да си кротуват като на запад.

има вероятност, но малка. Защо има десетки и стотици незаконни събирания по ресторанти и барове? Много ли печели собственика от това? Едва ли - по-скоро има търсене. Имам познати, дъщерята ставаше на 20 - мрън-мрън, искам парти, как ще стана на 20 без, та платиха да се отвори един бар. Колко хора постват от заведения. И да бяха обезщетени, ние сме си такива прогнили в мозъците - не можем да се лишим от неща, които смятаме за ценност и задължителност, а в Европа са лукс. Говорила съм със собственици на малки бизнеси - как очакват като не са плащали данъци, да имат помощи. Ма как да плащат като държавата краде. Вярно е, краде. Ама то така никой няма да спре пръв...

# 321
  • София
Лиляна, това е разбивката за данните, които излизат на 14 срещу 15. Затова са други числата.

# 322
  • Ямбол
Лиляна, това е разбивката за данните, които излизат на 14 срещу 15. Затова са други числата.
Права си, не съм видяла, че има и за 16.02. Понеже другите ги отчитат на база от предходния ден, затова съм се заблудила.
В днешната справка са 32 децата до 19 години, не се знае колко от тях са ученици и то ходещи на училище, но пак са много далече от една трета и процентът пак е друг почти 3%.
https://coronavirus.bg/bg/756
Манжелка от кой портал ги вади, не я знам.

# 323
Е, вече стана изключително нагло и лицемерно това нарочване на заведения и фитнеси! Аз имам преки наблюдения върху няколко големи производствени предприятия, имам предвид с над 150 човека на смяна - никой не е с маска, никакви мерки, хранят се на стол...Да, заведенията и фитнесите са виновни!

# 324
Е, вече стана изключително нагло и лицемерно това нарочване на заведения и фитнеси! Аз имам преки наблюдения върху няколко големи производствени предприятия, имам предвид с над 150 човека на смяна - никой не е с маска, никакви мерки, хранят се на стол...Да, заведенията и фитнесите са виновни!

Просто заведенията и фитнесите са това, от което нормалното общество е резонно да се лиши, а не от училищата и цеховете в които хората произвеждат.

Трудно е да се обясни в едно общество със сбъркани приоритети, в което дори заведение, което получава обезщетения отваря тайно за да купонясва някакъв дрисльо с аверчетата, а като дойде проверка прескачат през плетищата.

# 325
  • Варна
А кой е виновен, че не са с маски и не спазват мерки??? Не може във всеки частен офис и предприятие да седи по един служител на РЗИ, нали така? Като имаш преки наблюдения информирай РЗИ, ние във форума ли да го направим? И дай като в някое предприятие не спазват мерките да отворим всички чалготеки. Вместо да протестираш, че някъде не спазват мерките искаш всички да престанат да ги спазват. Интересно мислене.

# 326
  • София
Солничка, тези статии се опитвах няколко пъти да ги прокарам в темата и мод все ме триеше. Joy
Личният ми опит говори друго. Детето ми е с антитела, имам подозрения кога е боледувал, защото нямаше ясно изразени симптоми, освен частична загуба на обонянието -началото на ноември.
Домакинството ни е от 3 човека, никой от останалите двама възрастни не се заразихме и нямаме антитела.
От моята камбанария, децата не са чак такива заразители. Това означава ли нещо? Не!
Може би вирусният товар има значение.
Ако е така, тогава мога да кажа, че мерките в училището на детето ми са спазвани, защото и децата, които боледуваха, и учителите, всички преминаха леко през това изпитание, слава Богу!

# 327
  • Варна
По-скоро ще излезе вярно, че има хора супер заразители и такива, които на практика не разпространяват. И аз не заразих никого вкъщи, но откъде го лепнах като на работа съм сама в стая и в магазин винаги влизам с маска... Пълна мистерия. Ама това е и най-лошото, не знаеш откъде ще ти дойде.

# 328
Ха де, защо ли така станА? Чудна работа...

# 329
Ето  и по-нови статии с прочувания, че децата заразяват също толкова, колкото възрастните:  https://www.webmd.com/lung/news/20210121/kids-highly-likely-to-t … covid-to-others#1
https://www.netdoktor.at/coronavirus/corona-wie-ansteckend-sind-kinder-10479646
Изпуска се и нещо много важно, че със затваряне на училища и извънкласни дейности (както и ресторанти, сватби и т.н.) се намалява щъкането насам-натам и на възрастните, което те нямат воля да направят доброволно: https://medicalxpress.com/news/2021-01-swiss-school-closures-covid.html

Общи условия

Активация на акаунт