Дистанционно обучение за учениците - Тема 15 /Февруари 2021/

• 36 279
  • 765
  •   1
Отговори
# 300
  • Варна
Рискови са и проценът на заразените непрекъснато расте спрямо предишните дни. Всеки ден следя статистиките. Днес нови 9.6% заразени, от които 3.4% са ученици - горе-долу 1/3. Това че МОН покорно се кланят на простотията на ББ не означава, че вирусът не е тук и че няма нужда от рестриктивни мерки.

# 301
Всъщност за Германия четох, че тепърва вчера са отворили училищата до 4ти клас. Канцлерката е искала да ги отворят от 1ви март дори.

# 302
  • Deutschland/HE
Рискови са и проценът на заразените непрекъснато расте спрямо предишните дни. Всеки ден следя статистиките. Днес нови 9.6% заразени, от които 3.4% са ученици - горе-долу 1/3. Това че МОН покорно се кланят на простотията на ББ не означава, че вирусът не е тук и че няма нужда от рестриктивни мерки.

Манжелка, от обявените 1068 има 1/3  деца в училищна възраст? 300нови случая на деца? Май са 3,4% от 1068 и това са 40деца или аз не съм си изпила кафето. Аз не следя по възрастови групи как нараства, но ако са ден са 300деца, това е много.

Носенето на маски, дезинфекцията и  в училище зависи от учители и родители. Сина ми тръгва от 22.02 на училище и ще си е с маска през цялото време, вече и децата 1-4ти клас ще са с маски. Ще се редуват една седмица присъствено половината клас, другата седмица другата половина. Той с нетърпуние чака да се върне в училище. Не е бил на училище 6 седмици. Големите ще продължат дистанционно още известно време.

Дъждец, тук е по провинции, една част тази седмица са във ваканция и от другата седмица според мен масово 1-6ти клас ще са в училиката. Всички ученици, които завършват тази година са на училище.

# 303
  • София
Не одобрявам грубостта на МагиСвета, но тук има във времето доказали се като много груби потребители и от  защитниците на ДО на всяка цена. WinkИ отделно не е редно да се говори наизуст, потребителката я познавам виртуално от друга тема и знам, че децата й не са във възраст, изискваща гледане от мама, Loska. Така че дежурната нападка, че затова иска ПО, е напълно неоснователна.

Давате пример с Германия и Нидерландия, но забравяте услужливо да споменете откога  децата там са дистанционно и откога тези в БГ. Не може дори да става дума за сравнение на продължителността  в двата случая. Отделно поетапно Германия смята да върне учениците в класните стаи, на 15.02, тоест вчера са почнали с малките, от 22-ри нататък се очаква и включване на други випуски. И ако не се лъжа, четох някъде, че дори и при затварянето на училищата,  зрелостниците все пак са си посещавали занятия присъствено.

Иначе няма как да не се съглася, че у нас е едно, другаде - друго. За конкретна немска провинция четох, че в следобедните часове от деня по време на ДО е осигурила единна онлайн платформа за училищна помощ при усвояване на  материала по почти всички предмети за всички класове, като учителите-доброволци са били  студенти по съответната специалност. Отделно се планира да бъдат осигурени FFP2  маски  на преференциални цени и  на други места освен в Бавария. А там, тоест в Бавария, освен за пенсионерите, има отстъпки примерно и за студентите, една маска е под едно евро.Тук колко е -да не коментираме...

Колибри вече е обяснила Simple Smile

Последна редакция: вт, 16 фев 2021, 08:31 от пенсионирана русалка

# 304
Colibri, децата до 4ти клас в България учат от началото на януари.

# 305
  • Deutschland/HE
Много е трудно да кажеш как е в Германия, защото дори отделния окръг взема решения. Края на октомври при нас случаите минаха 100 на 100 000 и от 7ми клас започнаха да се редуват половината клас в училище, половината ДО, но съседния окръгнямаха проблем и всички си ходеха на училище.
Ако дете си забрави маската, от училището му дават. При нас са препоръчителни хирургичните и ФФП2 маските, но като пазарувам 95% от хората са с такива.
Тук искат първо децата да се върнат в училище и след това ще отварят заведения/хотели/фитнеси. Интереса на децата е на първо място.

# 306
  • Варна
Доколкото чета в други държави училищата затварят последни. Ами пак е заради мерките в други сектори. Приятелка в Шотландия е в отпуск от миналия март с кратко отваряне на ресторанта през август и може би септември, не знам. Нищо не работи, освен хранителни магазини и аптеки. Нищичко. С цената на подобни драстични ограничения плюс зверските мерки в училище те задържат училищата си отворени. Ами ок, нека и тук да е така, нека! Обаче по разни причини, част от които финансови (невъзможност за изплащане на обезщетения) тук няма как да се случи това нещо! Няма да се случи и работата с маските, разделянето на класовете, проветряването непрекъснато и т.н. Та изобщо не ни е неудобно да пропуснем фактите, какво има да им пропускаме като в България и западните страни нещата са несъпоставими? Но спасението не е "страхливите" да се юрнем дружно в чужбина, а останалите тук да зарежат всички мерки и да видят какво ще стане, нали така?

# 307
  • Ямбол
Отново подвеждаща информация или някой не може да смята.
Ето справката в детайли:

Цитат
Детайлна справка за 15 февруари 2021 г.
1852 (-4680) изследваните проби за деня;
1095  PCR тестове
757  Антигенни тестове
163 (-343) 8.8% (+1.1%) са новите случаи;
86 с PCR тестове
77 с антигенни тестове
23 (-10) ново хоспитализирани;
52 г. ср. възраст на новодиагностицираните;
7 (-13) лица под 19 г.
229679 (+163) е общият брой на заразените;
3425 (+50) са в лечебни заведения;
301 (-1) са настанени в интензивни структури;
327 (-62) са излекувани;
196920 (+327) е общият брой на излекуваните;
16 (+2) са починали;
9624 (+16) е общият брой на починалите;
72 г. ср. възраст на починалите;
157.26  14/100 заболеваемост;
8.33  14/100 починали;
Седем от малко над хиляда е много далече от една трета.

Последна редакция: вт, 16 фев 2021, 08:58 от Лилянa

# 308
  • Варна

Манжелка, от обявените 1068 има 1/3  деца в училищна възраст? 300нови случая на деца? Май са 3,4% от 1068 и това са 40деца или аз не съм си изпила кафето. Аз не следя по възрастови групи как нараства, но ако са ден са 300деца, това е много.

Именно. Само от вчера 36 ученици от 1068 заразени. Горе-долу, данните са подобни последните две седмици. Данните са от ЕИП.

Последна редакция: вт, 16 фев 2021, 09:14 от Manzhelka

# 309
Дали ги тестват обаче? Най-показателна е темата за болните. Като се разболее цялото семейство, тестват се родителите, а децата не, защото е ясно какво е. Така не влизат в официалната статистика.
В момента не знам Магисвета за какво мрънка. Пуснаха поетапно големите класове, малките училища и децата до 4клас ходят. Най-грешно е да пуснат всички юруш на маслините и след 1 месец да сме пак на първите места по смъртност

# 310
  • София
Да, де, но това е много далече от 1/3 от заразените, както беше написано. Освен това, че са в училищна възраст далече не означава, че са деца, които са били на училище, нали?

# 311
  • Варна
Да, де, но това е много далече от 1/3 от заразените, както беше написано. Освен това, че са в училищна възраст далече не означава, че са деца, които са били на училище, нали?

Слънчева, до колкото ми е известно 36/1068 е точно 3.4%. И казах, от заразените днес. Не по принцип. Но тази тенденция не и само от днес. Знам, че много искаш да върнеш детето си в училище, знам и че на част от нещата, които не са във ваш интерес отказвате да повярвате, но това не променя реалността. ЕИП го показва. Отказвам да споря. Фактите са си факти. Както и това, че се криеха случаи на заразени учители и деца по времето когато училището беше ПО за всички - вместо да се карантират контактните, просто заразените си оставаха у дома, а класовете продължаваха да ходят на училище. Светът скоро няма да е същият и колкото по-бързо се присподобим към новите условия, толкова по-добре. Все повече ще се учи и ще се работи онлайн в бъдещето. При това не само в България. Добре е да се осъзнае още от сега, независимо дали ни харесва или не.

# 312
Доколкото чета в други държави училищата затварят последни. Ами пак е заради мерките в други сектори. Приятелка в Шотландия е в отпуск от миналия март с кратко отваряне на ресторанта през август и може би септември, не знам. Нищо не работи, освен хранителни магазини и аптеки. Нищичко. С цената на подобни драстични ограничения плюс зверските мерки в училище те задържат училищата си отворени. Ами ок, нека и тук да е така, нека! Обаче по разни причини, част от които финансови (невъзможност за изплащане на обезщетения) тук няма как да се случи това нещо! Няма да се случи и работата с маските, разделянето на класовете, проветряването непрекъснато и т.н. Та изобщо не ни е неудобно да пропуснем фактите, какво има да им пропускаме като в България и западните страни нещата са несъпоставими? Но спасението не е "страхливите" да се юрнем дружно в чужбина, а останалите тук да зарежат всички мерки и да видят какво ще стане, нали така?

не е само заради това, че не могат да плащат помощи тук, неадекватно и страхливо правителство и граждани, които в преобладаващата си част се мислят за по-специални - е това. Блокираха реално всичко миналия март-април, когато и градовете бяха затворени, видяха, че с такова нещо не могат да се справят, и от там го отнесоха единствените, които не могат да стачкуват и да висят по телевизията - учениците. То не беше мрънкане на ресторанти, хотели, фитнеси и не знам си какво. Фитнеси. Брутално важно е да ходиш на фитнес в тая ситуация...  Хората в Европа, че и в Турция имат вечерен час, но се прави всичко възможно да се учи. Тук от девет кладенеца вода, че учениците пречат. Вместо да ги научим да носят маски, ги затваряме.

# 313
  • София

Слънчева, до колкото ми е известно 36/1068 е точно 3.4%.

Какво искате да кажете, че 1/3 са 3.4%?Anguished

# 314
  • Варна
fairytale lady,
права си абсолютно. И когато на всичкото отгоре дойде ББ и изцепи "на 1 март отваряме ресторантите, понеже третата вълна дотогава ще е минала" просто... нЕам думи, както се казва.

Общи условия

Активация на акаунт