Дистанционно обучение за учениците - Тема 15 /Февруари 2021/

• 36 180
  • 765
  •   1
Отговори
# 570
Не знам дали попадам в категорията "проповядваща ДО до откат", сигурно да, защото и в момента децата ми са пред мониторите.
Ваксинирах се, да. Съвсем скоро и съпругът ми. Надявам се Пфайзер да имат успех с изпитанията на ваксината на деца, за да защитим и тях.
Хубаво е да си почешем езиците колко е лошо ДО, но ако детето ти е било болно и си чул възможен MIS-C...абе не го пожелавам на никой.
Благодарна съм, че имаме шанс за ваксини, защото за 2,5 млн. жители на 130 държави няма нито една бройка...Предпочитам да имам избор. Наистина няма логика да отхвърляш ваксината, а да искаш ДО, освен по медицински противопоказания за поставянето и.
Днес има 81 диагностицирани деца с ковид, дано го карат леко.🙏

# 571
От 4 март се връщат 9 клас,а после? Какво се случва от 18 март? Кои класове и за колко време?
Болните се повишават. Най-вероятно от 18 март всички ще са си пак у дома.

# 572
  • София
На практика текущите присъствени големи ученици са до 2 март вкл, нали така (към момента)?

# 573
Направих справка. 6, 9 и 12 клас са от 4.03. до 17.03.21г.
Сега на училище ходят 5, 10 и 11 клас. Те са до 02.03.
Аз мисля, че след 17 март няма да се връщат ученици повече. Бройката се вдига. Дано ваксините спомогнат за овладяване на ситуацията, но все още е много малък процентът ваксинирани и най- вероятно няма да се отрази.

Последна редакция: ср, 24 фев 2021, 05:50 от Mia Rulana

# 574
  • Бургас
Онзи ден научих от позната, че внучето им (3ти клас) 3 седмици след лек ковид е получило онзи синдром на Кавазаки (дето не е точно Кавазаки, но за сега го наричат така). Било много тежко и страшно. Успели някакси да се уредят да го пратят в Пловдив при лекарката, чиято дъщеря е лекарка в Германия и лекува такива деца. Това никак не е за подценяване, хора. Става въпрос за дете, което много рядко е боледувало в детската градина.

# 575
Аз също се притеснявам за децата и следя докъде са стигнали Pfizer  и AstraZeneca с проучванията си, защото е очевидно поне тук, че няма да има достатъчно възрастни да изградим защитен вал, а новите мутации не се знае как ще засягат и децата.

# 576
А има ли лимит на отсъствия по медицински показания? Особено тази година, когато и при сопол искаха да си остават децата вкъщи.

# 577
  • Ямбол
А има ли лимит на отсъствия по медицински показания? Особено тази година, когато и при сопол искаха да си остават децата вкъщи.
Няма. Но ако има над 25% отсъствия по даден предмет и не може да се оформи срочната оценка, ще трябва да се яви на изпит за оформяне на оценка.

# 578
Няма. Но ако има над 25% отсъствия по даден предмет и не може да се оформи срочната оценка, ще трябва да се яви на изпит за оформяне на оценка.
За 3ти клас едва ли ще е точно драмата с оформянето...
Говориш с класната и се разбирате, ако има проблем с отсъствията. Поне в начален етап е една идея по-лесно.
В гимназията пък са по-гъвкави да изпитват допълнително за оценка, не точно в часа (например с друг клас, или обсъждат на консултации какво да се случи). Трябва да е нещо фрапантно и едва ли не нарочено и/или нарочно, че чак изпити за оформяне...

# 579
Благодаря! При нас като се върне дете, госпожата му дава да прави самостоятелно всички тестове, които класът е правил през времето на отсъствие.

# 580
Аз съм втрещена как учителка, която го кара тежко с усложнения е казала на децата, че може да свалят маските. Тази жена със сигурност не иска да навреди на никой, но неволно поставя много хора в риск. Една такава реплика в един клас с 50% от децата, които са имат братя и сестри може да се предаде заразата на сума ти народ. Нямам обяснение. Лошото, че новите щамове май не признават карал, прекарал, ваксиниран. Поне за единият го чух.😕

# 581
  • Ямбол
...Лошото, че новите щамове май не признават карал, прекарал, ваксиниран. Поне за единият го чух.😕
Хайде стига с тези догадки. Чул, не чул, това не е доказано още.
Силно се надявам ДО да приключи до 17 март.

# 582
При нас е точно обратното - единственият учител, който кара децата да са с маски в час, и то поставени правилно, е преболедувалият им класен ръководител. Реално са с маски само в неговите часове...

# 583
  • София
Трудно ми е да повярвам, че има учител, който ще каже на децата да свалят маските!
Може да има такъв, който да си затвори очите за някой, с неправилно сложена/несложена маска, но да каже да ги свалят ..... Smirk

# 584
Точно това са им казали - "Деца, ама махнете ги тези маски!".

Общи условия

Активация на акаунт