Дистанционно обучение за учениците - Тема 15 /Февруари 2021/

• 36 138
  • 765
  •   1
Отговори
# 615
Вече било решено, трябвало само министърът да подпише заповедта
И това става ясно защото....?
Стаматов си изтри публикацията с предложението. Едва ли е случайно.
И в момента детето е със 76 отсъствия и съм заплашена от госпожата, ако пак отсъства. Та, как да процедирам?
С какво Ви заплашва и за кой клас става дума?

# 616
4-ти клас е детето. Госпожата смята, че детето не боледува и стои здраво у дома. Смята да докладва на директор, че има много отсъствия. Другите в класа по нейни думи имали по- малко.

# 617
4-ти клас е детето. Госпожата смята, че детето не боледува и стои здраво у дома. Смята да докладва на директор, че има много отсъствия. Другите в класа по нейни думи имали по- малко.

Аз не намирам нищо лошо в това да подаде сигнал - тя как да знае, че не сте от семействата, които не осигуряват достъп до обучение на децата си. Реално ако имате сериозен проблем, може да премине на индивидуална форма. Макар че не помня за 4ти клас разрешено ли е

# 618
  • Варна
Къде пише, че е решено? Днес за първи път излезе информация за подобно предложение и вече решено?

# 619

Аз не намирам нищо лошо в това да подаде сигнал - тя как да знае, че не сте от семействата, които не осигуряват достъп до обучение на децата си.
Сигнал до човека, който потвърждава въвеждането на отсъствията в ИСРМ с електронния си подпис?
Останах с впечатлението, че отсъствията са извинени по съответния ред. Описано е в предходно мнение.
Междувременно след като си изтри публикацията с предложението за изменение на графика за ваканциите от личния ФБ профил, Стаматов го е пуснал отново, но този път на страницата на СРСНПБ.

# 620
Извинени са отсъствията. Детето е преглеждано от лекар, пило е лекарства, даже и антибиотик през ноември. И на пср бяхме. Госпожата иска всички да са на линия, че нво идва.

# 621
  • Майничка
76 отсъствия са 3 седмици, не е чак толкова много. След като са извинени с редовни бележки, не виждам проблем.
П.П. А НВО не е задължително, освен ако няма да кандидатствате някъде за 5 клас.

# 622
И аз мисля, че не са много. Проблемът се получи, когато потребителка ме обвини, че нямам емпатия като си пращам болно дете на училище. А аз твърдя, че не го пращам. Ето, натрупало е даже отсъствия и госпожата негодува, че е болно.

# 623
Какво мислите за изместването на априлската ваканция за края на април и сливането и с Великден и майските празници?
Би било най-разумното решение, но според мен е късно. Трябваше много по-рано да се предложи и приеме.
Кръчми, ресторанти и барове отварят.
Логично е училищата да не се затварят. Дано!😀

# 624
  • Варна
Това не го разбрах. Пролетната ваканция е"затваряне на училищата"? Ми да учат и през лятото тогава, кръчмите ще работят, щом това е мерилото ... Каква е логиката 1-4 клас да учат 4 месеца без ваканция, да почиват 10 дни, да учат още месец и да приключат? Те не са учили дистанционно, удължиха им учебната година въпреки това, съобразяват ваканцията им с ротацията на големите, не е ли прекалено? Ваканциите не следва ли да са разпределени по-равномерно?

# 625
  • София
Това не го разбрах. Пролетната ваканция е"затваряне на училищата"? Ми да учат и през лятото тогава, кръчмите ще работят, щом това е мерилото ... Каква е логиката 1-4 клас да учат 4 месеца без ваканция, да почиват 10 дни, да учат още месец и да приключат? Ваканциите не следва ли да са разпределени по-равномерно?
Месечинке, не им давай идеи... Ей сега ще оставят ваканцията на малките и ще преместят на големите... Хем противоепидемично... Голям купон ще е ако има  повече деца в семейството ...

# 626
  • София
Абе ние тук се шегуваме, но с всеки изминал ден, след всяко хаотично взето решение, вече чак тръпна какво ли ни очаква в края на годината. Изместване на ваканцията, съкращаване на ваканцията...?

# 627
Не знам ние тук доколко се шегуваме, но определено с нас много се шегуват....
И в този ред на мисли, за да ги улесним в ползотворните решения, мога да предложа да редуват въртележка на определени класове ПО, след това остават в двуседмична ваканция, докато другите класове са ПО. С тоя вариант ще утепат рибата - хем няма децата да са нон-стоп пред мониторите, хем ще са ПО. Joy

# 628
Ако е- дневник Ви е в "Школо" има статистика на отсъствията - за детето, за класа и за цялото училище. Може да проверите така ли е. Вероятно и в друга платформа би могло да се направи проверка. Единственият проблем, който може да Ви направи госпожата, е да остави детето на изпит по предмет, по който детето има над 25% отсъствия (дори и да са извинени) под предлог, че не може да оформи оценка. Оставам с впечатление, че тези отсъстия са за 1-я срок, значи номерът с оценяването не минава. Аз пък на такава заплаха ще отговоря, че ще се оплача от госпожата в МОН. Лошото е, че заплахите най-вероятно са устни. Както и преди писах, училището все повече абдикира от функциите си за съдействие за сметка на функциите за назидание.

Аз не намирам нищо лошо в това да подаде сигнал - тя как да знае, че не сте от семействата, които не осигуряват достъп до обучение на децата си. Реално ако имате сериозен проблем, може да премине на индивидуална форма. Макар че не помня за 4ти клас разрешено ли е
Аз пък намирам за много лошо в подобни сигнали, т.к. заради криворазбрана "загриженост", а всъщност натегачество, ще разхождат родителя в разни институции, естествено в работното време на родителя и ще му губят времето и нервите, вместо да се занимават със семействата, които наистина не осигуряват достъп до обучение на децата си.
Както вече писах по повод други изказвания, индивидуалната форма далеч не е най-подходящото нещо за ученик в начален етап. Да, разрешено е да се премине, но такова решение само родителят може да вземе. И по-преди призовах да не се предлагат подобни идеи, за които няма достатъчно практика и е съмнително предлагащите ги доколко са запознати с организацията им.

Абе ние тук се шегуваме, но с всеки изминал ден, след всяко хаотично взето решение, вече чак тръпна какво ли ни очаква в края на годината. Изместване на ваканцията, съкращаване на ваканцията...?
Направо без ваканция - 20 дни като отпуска на родителите.

Последна редакция: чт, 25 фев 2021, 08:16 от poems

# 629
Вече било решено, трябвало само министърът да подпише заповедта
И това става ясно защото....?
Стаматов си изтри публикацията с предложението. Едва ли е случайно.

Става ясно от тази статия:

https://www.marica.bg/plovdiv/obrazovanie/neochakvano-otlagat-pr … nciq-za-mesec-may

Цитирам: "Да се измести назад пролетната ваканция, като в края на март учениците ще имат още една извънредна, но кратка почивка.
Това се разбраха днес МОН, синдикатите и работодателските организации в образованието на Отраслов съвет. Очаква се заповед на министър Красимир Вълчев."

Последна редакция: чт, 25 фев 2021, 04:10 от Mia Rulana

Общи условия

Активация на акаунт