Дистанционно обучение за учениците - Тема 15 /Февруари 2021/

• 36 138
  • 765
  •   1
Отговори
# 630
  • София
Честно да ви кажа специално за тази учебна година не съм и нямам намерение да планирам никакви събития, пътувания и каквото и да е. Че те не знаят утре дали са на училище, аз ще планирам. Мерси за тоя стрес с постоянни промени на всичко. Ако има ваканция, когато и да я има, просто ще мързелуваме до дупка и толкоз.

# 631
  • Бургас
4-ти клас е детето. Госпожата смята, че детето не боледува и стои здраво у дома. Смята да докладва на директор, че има много отсъствия. Другите в класа по нейни думи имали по- малко.

В горните постове не разбрах казуса ви и за това риагирах, съжалявам. Аз на ваше място бих изпреварила госпожата и бих се оплакала на свой ред на дириктора под формата на запитване да ви каже дали е вярно това с отсъствията. Наистина някои учители освирепяват като чуят за НВО.

# 632
  • Варна
Добре де, как силната натовареност на учениците е мотив за отлагането на ваканцията? Каква е логиката, по дяволите? Направо не мога да повярвам, разхлабване на мерките посред ръст на болни и хоспитализирани, ротация на учениците, отлагане на ваканцията... Простотия след простотия, вече аз се уморих.
За ваксините - твърди се, че в общи линии са еднакви. И все пак за АЗ най-усилено се тиражира, че не предпазва от новите щамове, а другите може би да. Не знам къде е истината, но по-леко обвинявайте и се възмущавайте. Има хора, които след четене и пресяване на аргументи пък искат рнк ваксина. Все едно някой да се ваксинират против грип с миналогодишния щам. Е, има ли смисъл? Може би да, може би не.

# 633
  • European Union
Месечинка, малко ти е още детето. Имаш време да свикнеш, че от МОН никога не се очаква логика, мисъл за децата или дори  лек компромис. Там винаги се чете закона дословно и се гледа всичко да е наред на хартия. Слуша се най-вресливата група от обществото. В един момент това са родители, в друг учители и най-вече какво мисли Партията по въпроса (в различни времена групите и партиите се сменят, но тенденцията е една и съща).
И сега да ти преведа казуса - изборите се падат в неделята, когато ваканцията ще е започнала. Хората ще пътуват за почивки и няма да гласуват. Веднага махаме ваканцията, за да повишим избирателната активност.
Ако някой си мисли, че заболеваемостта или умората на учениците са фактор, дълбоко греши.

# 634
Месечинка, малко ти е още детето. Имаш време да свикнеш, че от МОН никога не се очаква логика, мисъл за децата или дори  лек компромис. Там винаги се чете закона дословно и се гледа всичко да е наред на хартия. Слуша се най-вресливата група от обществото. В един момент това са родители, в друг учители и най-вече какво мисли Партията по въпроса (в различни времена групите и партиите се сменят, но тенденцията е една и съща).
И сега да ти преведа казуса - изборите се падат в неделята, когато ваканцията ще е започнала. Хората ще пътуват за почивки и няма да гласуват. Веднага махаме ваканцията, за да повишим избирателната активност.
Ако някой си мисли, че заболеваемостта или умората на учениците са фактор, дълбоко греши.

абсолютно е заради изборите, да. И отлагането на ваканцията може в допълнение да се съчетае примерно с 3та вълна, т.е. хем пак ни залостват вкъщи, хем децата да си го броят за почивка. Сега като се замисля, всички се изредиха да протестират и да се изказват, само нормалните хора не сме - тези дето ни разиграват от една година със "ще ходят-няма да ходят"

# 635
  • shumen
И ние имаме планове за пролетната ваканция,но ако я променят ще иде всичко по дяволите.

# 636
  • София
Ох, ние планове нямаме...
Преди безброй години, когато бях във военно училище разбрах едно - не прави план за нищо, може да имаш идеи, но план... План там беше мръсна дума. С годините след като завърших, постепенно се върнах към нормалното си планиране... е миналата година със старта на лудницата определено бях много зле, защото точно възможността да планирам ми беше отнета тотално... Постепенно отново се върнах в режима от преди 24-25 години и не планирам - ако има вариант да се случи нещо - действаме, ако не - почиваме си. Нямам сили да се разочаровам.
Ако сега обаче приемат тази промяна във ваканцията ще объркат дори обикновеното ми ежедневие (безплановото). Предлаганата седмица е напълно невъзможно да бъде почивна в къщи, което означава, че за децата това ще е просто една неприсъствена седмица, но нищо общо с ваканцията...

# 637
  • Ямбол
Поне половината ги чувам/чета всекидневно:

Ученически речник на дистанционното обучение

Когато не знаеш новия урок:

"Извинете, но нямаме ток!"

Когато за изпитване не ти се учи:

"Госпожо, тестът не може да се получи!"

Когато си на разходка из МОЛ- а:

"Платформата иска нова парола!"

Когато заспиш по време на час:

"Не мога да отглуша своя глас!"

Когато стане много строг тона:

"Госпожо, не ми работи микрофона!"

Когато забравиш стих на поет:

"Извинете, прекъсна Интернет!"

Когато забравиш за хан Крум:

"Не ми работи целия Зуум!"

Когато не знаеш атомът от какво е съставен:

"Съжалявам, Интернет ми е бавен!"

Когато забравиш цар Калоян кой го уби:

"Извинете, компютърът ми заби!"

Когато не знаеш географски зони:

"Не ви чувам, изгоряха ми колони!"

Когато не може да решиш задача:

"Файлът не мога да го кача!"

Когато забравиш какво е фотосинтеза:

"Не мога в събрание да влеза!"

Когато никой нищо не знае:

"Навънка багер кабела копае!"

Когато въобще в час не си бил:

"Някой акаунтът ми е изтрил!"

Автор: Петър Донкин

# 638
Хехех, забавничко си е Wink)
Моето едното дете учи ОЕСР, само той е в класа. И е съвсем редовен, и го включват в часовете почти съвсем редовно.
Обаче госпожата ни е малко в критическата, и като ти каже името, за секунда трябва да отговориш. А моят докато кликне да отглуши микрофона, и тя вече е с изчерпано търпение. днсе ми писала, че другия път като го повика по име и той не отговори, ще му пише 2.
Ами, не съм по оценките, но пък не е редно да ти липсва толерантност. Детето ми е редовно в часовете, изпращаме всяка вечер снимки на тетрадките, учи.
Не знам дали е от липса на толерантност, или понеже все гледа да го клъвне, че видиш ли като не ходи в училище, нещо не му е вред и няма да успее да се изучи.

Ама, карай, и това ще мине. Такива са рисковете на обучението Wink

# 639
Румка833, дъщеря ми също има такива нервни учители. Хем не искат пуснат микрофон, а като зададат въпрос, на секундата искат отговор. Други пък не дават да се шукне в час, после, защо нямало участия. Как да има, като а е започнал някой да казва нещо, а са го скастрили, че се обажда. Още са си на ДО, от 04.03. уж ще тръгват присъствено.

# 640
  • София
Тези учители изначално не искат да се занимават, затова реагират така. Вие трябва да поемете инициативата и да говорите с тях и с директора. Ако не се разберете с думи, подайте писмено жалба.

# 641
  • Ямбол
Без да ги защитавам, защото наистина има такива безпардонни колеги, но не винаги е така. Този вид комуникация е малко изкривена и за да се обхване целия клас, няма време да се чака бавна реакция. Или отговорите трябва да са стегнати и на време или остава да говори повече учителя. Докато в класната стая се вижда кой е готов да отговаря и кой не е и това става бързо. Поредният недостатък на ДО. Затова и пуснах това стихотворение - в повечето случаи все нещо не им работи, все не могат да влязат, все не им се качват материалите навреме, все не им се отваря теста. В последно време започнаха с липсата на ток и повредени устройства. Нищо не мога да им кажа, стискам зъби и чакам да приключи това недоразумение ДО.

# 642
  • Русе
Не мисля, че изпитването трябва да се изчерпва с върос и отговор. Че да ме се засича и време. Във всеки вид обучение би следвало да е по-скоро диалог и по-близко до разисискване.  Но голяма част от учителите не са дорасли до такава комуникация нито на нимо преподаване, нито на ниво изпитване. Затова нито ДО им е виновно, нито микрофоните. Инае естествено да учениците да са с различна степен на осъзнатост. Все пак са деца. Като не ти е включен микрофона може да решиш тест

# 643
  • София
Разбирам, но ако не беше виртуално включването, а в клас, значи щяхме пак да имаме постоянно пренебрегване на едно дете, само защото не може да вдигне ръка достатъчно бързо. Това е до маниер на учителя, защото той или се възползва от една ситуация или не се възползва. Ако учителят иска да даде възможност на детето да отговори, то той ще изчака десет секунди, вместо да прави забележка на Иванчо, който вечно се бута в Марийка.

# 644
  • София
Повечето програми/ платформи има вариант за бързо "отглушаване" като се натисне и задържи интервала на клавиатурата, не е нужно да се цъка с мишката на микрофона.
Не знам от телефон как е.

Общи условия

Активация на акаунт