ЮЛЧЕТО добричко мило, в мама се е то сгушило!

• 10 714
  • 317
  •   1
Отговори
# 255
  • През девет земи в десета
Здравейте и от мене Hugи целувки на всички бебоци!Ама че гадно време,чудя се все пак дали да не се поразходиме,още не е зима,а бебка ми се изнервя по цял ден вътре.Е возя я в колата,но не е същото,щом спреме се започва едно реване  Sob
Нарина недей да се тормозиш,гледай си бебчето и му се радвай,аз голямата ми дъщеря я храних с изцедена кърма до третия месец(имаше проблеми със сукането) и после с кисело мляко,тогава нямаше адаптирани млека като сега,само на Хумана и то с връзки,пък сега ако видиш каква мацка е станала по-голяма от мене.

# 256
Сега видях въпроса на Равия. Много са ми забавни тези умалителни. Ние нали измислихме едно дълго и сложно име, та както вече споменах аз си го наричам Пипи. От там производните : пипуни, пипунчи, пипинци и т.н. задължително съпроводени с идиотски гримаси насреща му. Също от бебо - бебунчи. Мъжът ми му вика пък побългареното Пиерчо.  Grinning Той по принцип не знаеше що е това умалително име. Във Франция си казват целите имена и много, ама много рядко намират някое умалително. И като се роди Мишел и ние тука като започнахме : Миши, Мишльони, Мишок и т.н., той беше Shocked А аз нали повтарях на дъщеря ми : Кажи, мами! Айде, мами!, Какво ти има, мами? и той си помислил че "мами" е също някакво умалително на Мишел. И един ден го гледам надвесен над нея и й казва " Мамиии" Joy Оттогава му обяснявам, че трябва да казва "КАжи, тати" ама той все си кара на мами. Grinning Но с второто вече беше печен и веднага си се ориентира към умалителното Пиерчо. А и роднините във Франция ги научихме и те викат на Мишел-Мишок (има едни бисквитки с шоколад там се казват почти така и  затова на тях това им хареса).  Айде спирам, че пак цял роман изписах...

# 257
Въпреки гадното време ние излизахме 2 пъти днес.Добре поне че не вали  Whistling
Мисля занапред да излизаме към обяд.Че сутринта не става,хладно е.

Аз най-често казвам бебчо на дребосъка.Иначе като е на кеф и се смее какво ли не ми идва на ума на в момента-шушонко,мишонко,пишонко и т.н.

Нарина пиши как се развиват нещата при вас  Hug
Напоследък не можем да се засечем по парковете с теб  newsm78

# 258
  • somewhere over the rainbow
Аз най-често й викам "шуши", "шушка", "шушинка" Crazy Т'ва ми идва отвътре.
Нарина,миличка,споко бе! Grinning Някои мами и без никакви проблеми не кърмят 3 месеца #2gunfire А ти направо герой излезе! Ще се справите и без кърма. А за хапчетата-една приятелка си спря кърмата с хапчета /не й се разправяше с кърмене #2gunfire/,нямаше никакъв проблем.

# 259
  • Варна
Здравейте и от нас!
И ние въпреки лошото време не сме се спряли в къщи. Почти през целия ден сме навън. Аз и големия син много го извеждах и като ми се чудеха какво правим навън в лошото време, аз казвах - А ми то по-лошо ще става, няма по-хубаво.
Аз галено му казвам на Тодор  Тото, Тотуньо, сладкиш, бонбон.......
И един ден го гледам надвесен над нея и й казва " Мамиии" Joy
Joy
Лала благодаря ти за координатите на д-ра. Записали сме час в сряда, защото той само тогава преглежда. Този доктор ли ще ви прави физиотерапията?
Искам да те питам тук, че може и за други мами да е полезно Пипи изобщо ли не се обръща на ляво.  Тодор предпочита да спи на дясна страна, но аз като заспи му обръщам главичката на ляво и той по някога остава така, а по някога се завърта. Като будува също предпочита да е на дясно, но като му извъртя главичката на ляво и застана от лявата му страна се заиграва в тази посока. Проблема е, че сам не ще да се завърти на ляво. newsm78

# 260
  • Варна
Здравейте и от нас  wavey
Днес нашия шубостник прави цял ден истерии. #Cussing outкато стана в 6ч.сутринта и заспа преди малко Shocked.откъде толкова сила и издържливост незнам.навсичкото отгоре вчера гърдите ми бяха като гюлета чак цедих,а днес едни кожи като увиснали  EmbarassedУжас.на какво ли се дължи?един Господ знае
Нарина,прекланям се пред упоритостта която прояви относно кърменето smile3501като имам впредвид какви проблеми имаше,и колко болка изтърпя си направо герой.направи всичко което зависеше от теб.ти си една прекрасна майка  bouquet

Аз на моя мъник му викам,на мама мушморока,на мама душичката,бебчо,но сега се усещам че никога не му викам по име
и да се похвалим каква активна гимностика си купихме днес от една мама от форума
http://www.giordanibaby.com/galleria.php?pdt=226&folder=giochi
това форума е голяма работа  smile3521

# 261
Момичета, страшно ви благодаря за подкрепата  Hug Мисля, че след всичко, което изтърпях имах нужда точно от такива думи...просто да знам, че съм добра майка и че упоритостта ми е оценена!!! Таткото винаги ми го е казвал и каза че се гордее с мен и наистина ми олекна от това. Просто още в болницата ми бяха казали, че ако не я науча да суче, а само цедя ми давали максимум 2 седмици и аз така се амбицирах да докажа, че мога...Все пак съм доволна от себе си, защото каквото можах направих за малката...и им натрих носовете на тия доктори  thumbsup
Прегръщам ви всичките  Hug  Hug  Hug

# 262
Здравейте и от нас!
Нарина, наистина най-важното е да си спокойна и уверена, че правиш най-доброто за бебка! А най-доброто е, че бебка те има за себе си, така че бъди сигурна, че всичко ще бъде наред! newsm10
За умалителните имена - на малката й викам чочи-бочи, чоченце-боченце, чочко-бочко, буценце, муценце, красавче, Мадленски, Мадленчо и много други, както ми дойде, а тя ми се усмихва едно такова сладко newsm03, че аз направо съм разтопена.
И при нас вече заваля към 7 часа,   umbrella добре че се прибрахме навреме , само малко ни намокри.
Лека вечер на всички!

# 263
  • някъде
Нарина, какви са тези глупости че не си добра майка  Naughty- естествено че си, пък и толкова болка изтърпя в името на бебчо!  bouquet
На моят Алекс му казвам: злато, съкровище, чочко, мишленце, слънчице, душичка, зайко, маймунче, мами, пиленце, бебо, бебчо, но и аз много рядко му казвам по име!
Лала, много ме разсмя това с мамито! Joy
jorjito, честита нова придобивка, да си я ползва бебчо със здраве! Hug
Ние пак бяхме на разходка под дъжда! Wear Umbrella

# 264
  • на правилното място, в точното време
Narina  newsm10 smile3501 smile3501 smile3501
  С теб сме! Поздравления за всички усилия, като и за подкрепата която имаш в лицето на тати!
  jorjito , баткото ни и той е Димитър и като беше бебе какви ли не имена не му измислях- Митюшка,Митерански..даже, сега понякога си му казвам още така.  Той не се сърди, де. А я да кажат и майчетата с по две деца- вие бъркате ли имената на децата си. В смисъл, да исакте да се обърнете към бебчовците, а по навик да казвате името на по-голямото дете  newsm78  Понякога ми се случва аха аха да кажа и на Йоанна - Митюшенка.  Ама тя не се сърди  Crazy
  Ох, като чета именцата , с които се обръщате към бебоците и  rotfImao rotfImao rotfImao rotfImbo rotfImbo rotfImbo rotfImbo
  Отивам сега да се чистя  Sick а утре ще ви чета пак!  smile3529
  Лека вечер и  Hug

# 265
jorjito много хубава гимнастика си имате  Wink

Аз да ви се похваля.От няколко дни приучавам бебо да заспива сам.И първите 2 дни беше зор.Само мрънкаше,цивреше,не беше спал като хората и двата дена.Но казах на свекито че не искам вече на ръце защото коликите му свършиха и няма нужда.Че като свикнат тези бебета на ръце...Имам една приятелка с 10 месечно бебе още на ръце се приспиват  Shocked А тя чака 2-ро ,абе ад  ooooh!

Та имам успех определено.Сега заспива с бибката сам в кошарката или го галя по главичката,държа му ръчичката за да ме усеща че съм там.Има случаи когато го оставям в количката преди разходката и той след 1 мин и е заспал сам с бибката.Много съм доволна.Това естествено не означава че не го гушам.Като се събуди и първата ми работа е да си го нагушкам.Че като се наяде пак се гушкаме.Просто не искам да го приспивам на ръце  Naughty

Хайде лека нощ  Wink

# 266
  • София
Ренито, браво на вас  smile3501! Аз си мисля. че никога няма да се научим да спим сами - през деня ми спи само на ръце - оставя ли я, почти веднага отваря очи и рев, рев, ама неистово реве и се захласва чак. Започвам да се плаша вече...  ooooh!
И бибата я не щеее  Confused

И аз почти не й викам по име освен Яна-глезана, а иначе бебчо, бебЕнце, бебоче, а татито й вика 'съкровище заешко', пати, красавица и т.н.
една мама питаше за рев след баня: Яна ми ревеше така от глад, та започнах да я храня почти преди къпане и нещата се оправиха горе-долу.

# 267
Рени, аз бях постигнала вашия успех горе-долу на същата възраст. 4 и 5 - ти месец бяха някаква фантазия. Давах й одеалото, тя се завиваше през глава и заспиваше. После, разбира се махах одеалото от главата й Wink Но като започнаха зъбните неволи,... ooooh! не само на ръце, ами и на гърда, та така до ден днешен. Не ти го казвам, за да те обезверявам. Просто, за да си подготвена, че всичко при бебоците е предпоследно Wink За нас зъбите са наистина сериозен проблем. Има дечица, които доста лесно ги вадят. Честно казано и мамите, които дават АМ разнасят яко на ръце или биват будени през 5 минути да дават биба. На мен пък зърната ми гъбясват Crazy но всеки си намира лесното Wink
Та - честито за успеха и не се обезверявай, ако е временен. Скоро на ЛЛЛ среща една мама каза, че най-добре било м/у 3 и 6 години - спиш, детето не е на училище... не те тормозят пуберски изпълнения... кеф Party

# 268
Aми  Thinking ясно ми е че със зъбките пак ще видим зор.Ама като нещата се поуспокоят и пак ще се приучаваме.  Crossing Arms
Като цяло си ми е много послушен.  Пу-пу.

# 269
  • на правилното място, в точното време
  Хахахахаха! Между 3 и 6 години!!! С баткото отдавна минаха, а с беба лелееееее колко има да чакам. Асе,дано ни подминат вашите неволи. Whistling С бати не си спомням да е имало проблем със зъбите. Само беше вдигнал Т, тогава живеехме в София и дойде една смотана докторица, гледа го като голям камък и накрая ме гледа умно и ми вика: А, ами той защо има температура? #Crazy
Направо занемях! Аз затова съм я викнала, а тя мене пита  Shocked Айде, друм! Аз ако знам, ти за какво си ми  #Crazy И това беше зора ни. Дано и сега минем леко. Praynig Praynig Praynig
  За сега нямаме ритуал за за заспиване. Заспива и сама в кошарата си, и в мен на цица, и на рамото ми,докато я чакам да се у/оригне  newsm78 Хм,замислих се,как се пише ...
  Тука при нас вали и е мрачничко, ноооо ние пък си гукаме и сме веселушки! Лек ден и много усмивки от нас!  Hug
  Pearly, миличка благодаря за похвалите, ама не вдявам за какво! Писах на Кети ЛС и има поръчение , да видим дали ще го изпълни. Ще намина да проверя към ноември месец  Flutter
 За сега  Hug Hug Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт