ЮЛЧЕТО добричко мило, в мама се е то сгушило!

• 10 715
  • 317
  •   1
Отговори
# 240
  • През девет земи в десета
Аси ,това за количката е пухено и с качулка,а другото си е спално без ръкави,отвътре с вата,като олекотените завивки.И двете са на ТСМ.

# 241
Ей ,дадохте ми идея за чувалче.Може да отида до ТСМ да питам  Peace
Златни сте  Hug

pigi  ooooh! малее,не ща да чуя за операции.Няма ли друг начин? Милото бебче  Cry

# 242
  • През девет земи в десета
Срещу здравната каса има и от двата вида,само,че в София.Незнам как е в Бургас.За ориентир в цените спалното беше 25лв.,а за количката 49лв.

Последна редакция: пт, 06 окт 2006, 17:17 от pigi

# 243
Момичета, не се притеснявайте! Сега ви наплаших и ще се окаже, че половината юлски бебета имат тортиколис Grinning Бебето наистина трябва съвсем сигурно да отказва да си обръща главата, а не просто да е свикнало да стои на една страна. Ние намерихме лекарството и смятаме другата седмица да почваме с физиотерапията. А на мен ми се налага и да започна малко по малко пак да работя.  Sad Направо вече ми трябват 48 часа на ден, 24 определено не ми стигат да свърша всичко което искам.

Pigi стискам палци за операцията  Hug, не се натоварвай сега и с други прегледи, много ще ви стане. Пък и няма да имате от всички болести я? Simple Smile Иначе по-напред съм дала координатите на лекаря при който бяхме ние.

# 244
Здравейте не всички и от мен! Няколко дни само ви чета, но ето днес ще се включа, за съжаление с не много добър постинг  Sad Ами снощи усетих една странна болка в едната гърда, половин час след това ме втресе, а до сутринта се беше зачервила...Даммм, както всички се сещате това е нов изблик на прословутата инфекция, но за жалост сега е на другата, уж до сега здрава, гърда. Пак съм на антибиотик, боли ме на допир и цял ден съм с Т'. Изревах си реването следобяд и сега вече трезво ще решавам как да продължа, а то както е тръгнало ще спирам кърмата, защото силички не ми останаха вече  Cry Ако знаех че нещата ози път ще са за последно, пак щях го изтърпя, но знам че изобщо няма да е така...Цял ден съм като парцал, не мога на детето си да се зарадвам и го пращам на разходки с баба и дядо, за да мога да легна иначе ще падна някъде.
Ами, мнооооого ми е тежко, пак се разплаках, но не мога повече...а толкова ме е страх от тези хапове за спиране на кърмата  Confused Не знам как да постъпя  Rolling Eyes в смисъл как да я спра. Благодаря на всички за подкрепата и да знаете, че кърмих до сега само защото вярвам във вас и това което казвате...всички вие ми бяхте стимул да продължа и съм ви много благодарна, но съм до тук.
Цунки на бебоците!!!

# 245
Narina ,мила недей да съжаляваш за нищо.Ти даде всичко от себе си.Поне ще знаеш че си опитала всичко и няма да те е яд.
Кошмарно е това което си преживяла.Аз просто ти се чудя от къде тия нерви  newsm78
Детето ти няма да остане гладно без кърма.А и ще си има щастлива мама  Peace
Не се отчайвай.    Hug

Пиги мерси за инфото  Wink

# 246
  • някъде
Стискам палци на всичките мами с проблеми! Praynig Дано всичко да се оправи покрай вас и вашите бебоци! Praynig
Тук при нас цял ден валя ooooh! , по-скоро пръскаше и не беше за разходки, но наш Алекс не издържа следобяд и се започна един рев, едно чудо- нито на ръце иска, нито биби, нито гушкане- нищо! Tired Та накрая се облякох и казах на нашия тати, че излизам и той сигурно от солидарност дойде с мен, но за щастие след около 10-тина минути спря да вали! Wink Та така успяхме и едно сокче да пийнем с Фиона и малката София! Hug
Алекс спи с боди с дълъг ръкав, блузка, ританки и тънки панталонки, и отгоре с одеалце! Нямаме засега чувалче, но мисля да му купя, защото нощем пада едно ритане и целият се отвива! Crossing Arms

# 247
  • на правилното място, в точното време
Narina, по-добре да си весела майка, отколкото постоянно лицето ти да е изкривено от болка и само да охкаш.Така изнервяш и себе си и детето. Момичетата са ти казали вече, че по-добре ще му се радваш така. Кърменето не те прави "супер" мама  Naughty  А само TIDE  Wink , според рекламата  hahaha Бях проверявала преди какви хапчета се пият за спиране на кърмата, можеш а провериш и в кърмаческия, но можеш да ползваш и народната медицина - налагане със зелеви листа. Листа от прясно зеле се слагат на гърдата и за няколко дни спира. Асето , мисля беше казала и при хипер лактация пак може, но по-внимателно,за да не я спреш, а само да я намалиш.
  Не плачкай, успокой се и бягай да нагушкаш бебока! Съвсем скоро ще забравиш и ще му се радваш пълноценно.
  За спането- ние спим по боди с дълъг ръкав,тънка жилетка и ританки. Завиваме се с едно одеало, а към сутринта и мятам и част от моя чаршаф, защото става хладно в спалнята. Не мисля да купувам чувалчета, беба не се отвива, докато спи. А и аз страдам от клаустрофобия и си мисля,че ще й е гадно вътре. И баткото не съм пъхала в такова нещо.Бяха ни подарили един и аз го изхвърлих. Sick Не знам,ако почне да се отвива,как ще да процедирам, но поне за сега сме така. Отиваме да се чипкаме  newsm37 и после  smile3524 smile3524

# 248
Здравейте и от нас с Ема,

Не бяхме в София 2 седмици и не съм имала достъп до интернет, ето защо съм пропуснала почти цялата тема. Пожелавам успех на бебоците с проблеми! Hug Дано всички се оправят бързо.
При нас проблемът с връщането след ядене пак се появи след като почти беше изчезнал, но Ема е такава лакомия, че постоянно се нагълтва с въздух и при оригване излиза и мляко. Случва се да се събуди час и половина след като е яла и пак оригва с връщане. #Crazy Не мога да смогна да я преобличам, а най-странното е, че не се случва всеки ден и на всяко хранене, а почти винаги се нахвърля, като че ли ще й бъде за последно. Mr. Green Съветът на педито да я прекъсвам за оригване помага, но тя буквално изпада в истерия като я откъсна от гърдата, че в повечето случаи не изчакваме оригване. Ако някой има идея как да се справя с проблема да дава...
Другото ново е, че Ема започна да прави нощни паузи от 7 до 9 часа и гърдите ми се пръсват, та вече на няколко пъти ставам да цедя, но по малко.

От утре пък започвам да уча за изпити, които са през ноември, а единственото ми свободно време е след 21ч, когато Ема е заспала, а аз съм скапана, как ще се оправям не знам, но се налга. Яд ме е на себе си, че по време на бременността ме домързя и реших, че ще имам време после #Cussing out. Доста съм се заблудила. Ама така е.- всички баби биха отбой и ние с татито сами се оправяме. Всъщност така ми е по-добре де, че иначе е едно завиване, едно треперене да не настине детето, а то - мен ме хвана вирус с Т и разтройство, а детето нищо не разбра и слава богу.

Айде стига за днес, ама много ми се насъбрало и не ми се спира да пиша. Дано не съм ви досадила с мойте писаници.
Лека нощ на бебчовци и мами Heart Eyes

# 249
Здрасти и от нас по нощите!
Днес ни сложиха първи прием от Пентаксима и беба не прилича на себе си - почти не яде, сънлива е, но и не може да спи, някак е нервничка и така жално "приказва". Милото ми детенце!  Cry При някой друг било ли е такова положението? Нормално ли е или утре да звънкам на педката пак?!  Confused

Нарина, направила си дори повече, отколкото се е очаквало от човек в твоето положение. Мисли позитивно и се радвай на бебето си. Кърменето е хубаво нещо, но не е синоним на майчинство.  Hug

За чувалчетата: ние имаме три - едно сатенено без ръкав, ставаше за прохладните летни нощи, пък дори и за по-малко прохладните, става и за сега, но комбинирано с по-плътна дрешка; едно от пан, много мекичко с ръкавчета с връзчици, много сладко и практично, тъничко, тъкмо за сега; и едно дебело, но не пухено тип олекотена завивка (избягвам ги, защото четох статии, които Асето добре е резюмирала преди мен), а вълненко с ръкави, то ще е за зимата. Не съм купила нито едно, подаръци са, но са много комфортни и на беба също й е удобно, ритка си на воля (а тя доооста се върти и мести и шава...) и пак й е топличко.

Исках да ви питам до кой месец се ползв долу-горе активната гимнастика? 

Йоана си лежи в нейната, откакто стана на 2 месеца, но още не използва пълния й капацитет, та си мисля, че поне още 3-4 месеца ще има смисъл от нея. А дори плстмасовите съм чела, че се употребяват по-дълго и от по-големи деца, защото са по-стабилни. Все пак ние избрахме плюшена и въобще не съжалявам, че я взехме, беба си се занимава добре и сама в нея и ми остава време за това-онова из къщи.

Хайде лека нощ, че днес нещо ужасно ми се спи, сигурно от гадното дъждовно време, а и сега си е време за сън, де...

Лека и безплачлива! Praynig

А докато публикувам и една сродна душа е писала:

...
При нас проблемът с връщането след ядене пак се появи след като почти беше изчезнал, но Ема е такава лакомия, че постоянно се нагълтва с въздух и при оригване излиза и мляко. Случва се да се събуди час и половина след като е яла и пак оригва с връщане. #Crazy Не мога да смогна да я преобличам, а най-странното е, че не се случва всеки ден и на всяко хранене, а почти винаги се нахвърля, като че ли ще й бъде за последно. Mr. Green Съветът на педито да я прекъсвам за оригване помага, но тя буквално изпада в истерия като я откъсна от гърдата, че в повечето случаи не изчакваме оригване. Ако някой има идея как да се справя с проблема да дава...

И ние чакаме идеи, ако има...

От утре пък започвам да уча за изпити.... а единственото ми свободно време е след 21ч, когато Ема е заспала, а аз съм скапана, как ще се оправям не знам, но се налга. Яд ме е на себе си, че по време на бременността ме домързя и реших, че ще имам време после #Cussing out. Доста съм се заблудила.

И мен ме чакат 3х2 държавни през октомври, ноември и декември (ако това може да е някакъв "стимул"...че има и други изкофтени от самите себе си....  #Cussing out) Успех! Praynig

# 250
 Добро утро,мили момичета!
  Знес се очертава облачно време и не е много за разходки,но пък и в къщи може да е забавно с бебчовците. Като чета за повръщането на бебчето на valche и Ivelina M, за проблемитена Narina  и т.н. и ми се иска да ви кажа- Момичета,така побеляват косите на майките! Това са  нормални неща и се случват доста често. Не се отчайвайте,не приемайте нещата толкова трагично. Радвайте се на всяка усмивка, на всяко Агуу, улавяйте всеки поглед,който ви подарят малките слънчица! Това е незаменимо и утре няма да се повтори. Не искам да омаловажа тревогите около гледането на децата ни, но това е нормално.Нека се опитаме да им се радваме повече!Мен ме викат! лек ден и повече усмивки!!! Hug Hug Hug

# 251
 Голяяяяма  Hug от нас!И весел и усмихнат ден именно днес!Така ли беше по Миглена Ангелова?! Laughing
Хайде по оптимистично и всичко ще се нареди!

# 252
Нарина, това е за теб  Hug Спри да плачеш!!!!  newsm51

Наталче, № 1 си  newsm10

# 253
 Все ще питам и си забравям  Embarassed Как викате на бебчовците си на галено?  newsm30
  Аз какви ли не имена й измислям - бебка,беборана, сладурка, сладкишка,захаринка, шугърка  rotfImao rotfImao rotfImao Хайде, вие сте на ход!

# 254
Наринче, аз просто не знам как издържа досега. Аз една седмица като изкарах с температура и рев от болки и казах, че никога повече не искам да кърмя. Е, продължих, но когато за втори път се започна, без въобще да се самообвинявам повече, започнах да мисля как да се справя с проблема независимо дали кърмата ще спира или не. Та се чудя как издържа ти на това. Само мога да ти кажа Браво!

На мен след температурите кърмата ми съвсем сама доста намаля. Разбрах, че хапчетата се отразяват доста гадно на много жени. Доколкото знам от тях пада кръвното, а ако имаш вече ниско кръвно може да се почувстваш наистина зле. Питах се дали не можеш просто да си намалиш кърмата постепенно? Така ще е по-безболезнено за теб. Освен това накрая може да останеш на 2 кърмения например - сутрин и вечер и хем ще си кърмиш още малко детенцето, хем ще намалиш риска от повторен абцес. Аз четох за начините за намаляване на кърмата, но на мен тя ми намаля съвсем сама, малко по малко, и нямаше нужда да спазвам някакви схеми. Просто започнах да давам АМ и постепенно го увеличавах, защото на Пипи не му стигаше и толкова. Стана съвсем естествено това което пишеше по книжките. Ако питаш в кърмаческия, със сигурност ще знаят какво да направиш. Или пък направо питай Асето. Прегръщам те и се успокой! Всичко ще се оправи.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт