ЮЛЧЕТО добричко мило, в мама се е то сгушило!

• 10 720
  • 317
  •   1
Отговори
# 225
И Ема вчеря цял ден беше по боди с къс ръкав  Peace Няколко майки в градинката чак ми се чудеха,че е много голичка.
Аз купих чувалче без ръкави,и Ема отдавна спи в него,иначе много ритка и се отвива,а ръцете й все са студени,но с чувалчето е супер,понякога се поти в него и я завивам с леко одеалце.В чувала Ема спи по тънко боди с дълъг ръкав,понакога ако е студено слага и ританки.

# 226
  • Варна
Добро утро и от нас.
вчера малкия яде в 18.30,заспа в 19.30 и стана в 4.30 #Crazy #Crazy #Crazy.дотук супер,но аз съм bombs направо ще се пръсна.и ме боли адски не мога да се изцедя.той изсука едната,но другата е много зле.дали ще е проблем ако не я изцедя сега а изчакам храненето да ме изцеди той? newsm78 newsm78тогава пък другата ще напращи.
моето момченце много често плаче насън. Shockedедно такова жално,не се буди но...... Има ли и други като нас?
И да се похваля подариха ни люлка.верно че е за по-голямо дете,но ще свърши работа и сега.тази сутрин го сложих и много му харесая,но като спра дого люлея и надава вой.
Popova,виж ни какви сме сладури Blushдали Ема няма да ни пусне по-напред JoyЧе сме и от морето
За спането и аз се чудя.имам хиляда одеалца и все ги сменям.С едно ми се струва че му е топло,с друго че му е студено newsm78.апартамента ни е южен и засега е топло,но след това застудяване май ще пускаме печка.за да не отопляваме целия апартамент които е две стаи и кухня се преселваме за зимата в хола.преместихме кошари и люлки и стана hahahaДядовата ръкавичка.

# 227
Здравейте и от нас!Все още съм болна, но кърмя, както ме успокоихте.Гледам по цял ден да сме навън ,че да не го държа с тоя моя вирус в къщи-нявън сме много добре.За моя най-голяма радост бебо не се зарази(да не чуе дявола).
jorjito , много често ни се случва да плачем жално на сън Cry
Майра, как се действа в такъв случай като вашия?
Кураж , Лала!!! Аз също много често намирам утеха тук във форума за много проблеми Peace
Марти от няколко дни се обръща по корем и издава много странни звуци Joy.Сега без да усетя се е събудил и си гледа лампичката-мнооого и се радва-изобщо много е интересно с малкото човече. hahaha

# 228
Ние имаме вече чувалче със ръкави е!И ще взема вече да го ползвам че снощи беше чисто отвита към 4.30 часа,ставам а тя рита и одеалото на другия край а тя студена замръзва!Ааааааааа Naughty         слагаме чувал и отдолу ако трябва ще е гола да не и е много топло пък!

Хайде лек ден от нас  bouquet

# 229
Напъхах Каби преди час и 1/2 в чувалчето само по боди с къс ръкав и той такъв сън му отпра. Сега като го накърмих, пъхнах ръка вътре - беше заврял горкия. Ми, няма да стане така тая работа..

# 230
  • През девет земи в десета
Здравейте и от нас мами,то от това хубаво време не ни остана време за писане.Ние също си купихме чувалче без ръкави от ТСМ,коети се удължава според ръста на бебето,но е много дебело и Цеци се изпотява в него.Лала как се изплаших с това скъсяване на мускула,Цеци също си държи главата само надясно когато лежи по гръб,но иначе пък се обръща когато следи някаква играчка,незнам дали да не я заведа на лекар.
Що се отнася до пускането на печки мисля да изчакаме до края на месеца и после направо палиме парното,нали ще се каляваме малко да свикнеме и на студено.

# 231
Марти спи вечер в чувалче от първия си ден в къщи. Тънко и памучно е и идеално решава въпроса с отвиването. За по- студените дни имаме друго - ватирано и без ръкави.

# 232
  • някъде
Честити месечинки на трите бебчета! Hug Да са живи, здрави и да слушкат мама и тати!  bouquet

# 233
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Здравейте! И аз да намеря време за писане...тия дни успявах само да попрочета част от това, което сте написали. Ами, така е, мама вече като е по-рядко до мен и виждам голям зор  Confused, чак ме е срам, като знам повечето от вас как се спсправят напълно сами!
Lala, стискам палци всичко да се оправи възможно най-бързо! КУРАЖ!
Честити месечинки на бебоците!
Виждам че се обсъждат пелените - ние като станахме 5 килограма и минахме на номер 3, първо на Памперс, но после реших да пробвам Либеро и сега сме с такива. Пропуснаха ми само веднъж, около едното краче, ама аз съм си виновна, че не сложих пелената много добре, понеже на бебка много шаваше.
Аз не съм купувала чувалче. Едни приятели ни донесоха от Франция страхотно одеало, което се затваря с цип и става като спален чувал, а с копченца тик-так се закопчава така, че се образуват отворчета за ръчичките - много в сладко /ще кача снимка в албума/ и мисля да ползвам него за зимата.
Исках да ви питам до кой месец се ползв долу-горе активната гимнастика? Ние нямае  и се чудя да купувам ли, дали не е късно вече? Иначе Вяра сякаш иска да хване пеещите играчки, но не може да си контролира ръчичките. Все още не се обръща. Но много често си събира ръцете пред гърдичките и си повдига телцето от кръста нагоре, а като я сложа по корем, свива крачетата - готова да пълзи  newsm30.
Много обичаме банята. като усети, ч е я събличам за къпането, пада голям смях. А докато я изплакваме над коритото хваща подложката с две ръце и не пуска  Laughing.
Хапването ни продължава различно, понякога 10 минути, понякога 1/2 час. И напоследък в следобедните часове хапваме през 1 час...скок ли е това, какво е  newsm78! А коликите май отшумяват. От повече от 2 седмици не съм давала капки  newsm44.
Тук, гледам, едно сватосване пада!!!!!! И ние си имаме годеник, ама те с Вяра още не са се виждали  Laughing! А тук из форума има толкова много красавци!!!
Аз приключвам с писането, да не стана отегчителна, а и май се събуждаме...
И днес все още става за разходки!

# 234
Здравейте мами най-после и аз реших да се запиша във форума  Grinning Първо честити месечинки на всички бебоци днес  bouquet Моя Иванчо  спи тънко гащеризонче и  олекотено юрганче. Чувства се префектно но от една седмица и нещо е запчна да се отвива и затова и аз съм решила да го слагам в чувалче.

# 235
Лала,  бъди спокойна и  бъди   с нагласата , че всичко ще се оправи.Пожелавам ви успех с терапията и малкото бонбонче да се оправи и преди 1 год.

# 236
Здравейте момичета! Отдавна не сме писали, но все има нещо за вършене и понякога не остава време.
Мадлена вчера навърши 3 месеца - кога мина това време, не разбрах?????  newsm78
Ей така ще си минават май вече годинките, за това трябва да се наслаждаваме на всеки миг с бебенцата, щото те бързат и растат ли растат ....
Честито на всичко бебенца, които днес навършващ 3 месеца!!! newsm67  bigdance2
Лала, искрено вярвам, че малкият ти сладур ще се оправи, сигурно ще ви бъде трудно, но важното е накрая резултатът да е добър, нали казват, че всичко е добре, когато завършва добре. newsm10
Исках да ви питам до кой месец се ползв долу-горе активната гимнастика? Ние нямае  и се чудя да купувам ли, дали не е късно вече? Иначе Вяра сякаш иска да хване пеещите играчки, но не може да си контролира ръчичките. Все още не се обръща. Но много често си събира ръцете пред гърдичките и си повдига телцето от кръста нагоре, а като я сложа по корем, свива крачетата - готова да пълзи 

Мисля си, че активната гимнастика е много полезна и че бебчетата ще прекарат още поне 3-4 месеца на нея. Моята Мадлена много си я харесва, рита, дърпа играчките, до които достига, и тя така се повдига от кръста нагоре, а като се поизмори си подремва, така че смятам че ще използваме активната гимнастика  поне и през зимата, освен това играчките могат и да се сменят и да се вадят, така че е нещо много хубаво.
Днес май пак ще е хубаво времето! Лек ден на всички от нас!

# 237
Привет и от нас!

Ренито, ами докторката каза да и правя всеки ден гимнастика (хващам я за ръчичките и ч повдигам до седнало положение почти) и така щял да заякне мускула и да се оправи.

Венка, докторката тук ми каза засега само гимнастика да правя. Аз вчера рових из форума и намерих доста информация по въпроса - явно доста бебета са имали този проблем. В България почти всички пишат за някакви специални лепенки, с които се залепва пъпчето за да се прибере. ако след тия лепенки не се оправило кум 1г се правела операция която била много лека и бебчовците ги изписвали на същия или най/много на следващия ден. На мен тук засега ми казаха само с гимнастиката да действам. Ще видим на следващия преглед какво ще каже докторката.

Иначе за спането и аз я слагам Ясмин в чувалче без ръкави, че много рита и ако е завита с одеало е вечно отвита. Слагам я вътре по боди и памучна дрешка - цяла, с ръкави и надолу с ританки, не знам как се казва newsm78 Проверявах я няколко пъти да не се поти така ама явно тя си е зиморничева като мен и се чувтва добре  Simple Smile а пък ръчичките са и студени - направо ледени, чак като я кърмя през нощта като се допре до тялото ми на мен ми става студено  Sad Замислям се вече да пускам топлото, че тук напоследък е 15 градуса през деня но все още задържам да не я изнежвам прекалено.

Активната гимнастика тепърва ще и става интересна според мен - засега удря само с ръчички по играчките и се заглежда ама ние нали сме от най-малките юлчета Grinning

Последна редакция: пт, 06 окт 2006, 13:21 от maira

# 238
  • През девет земи в десета
Лала,тоя ваш доктор във Варна ли е?Ние може би ще идваме до Варна за операция на слъзния канал на очето,нещо тия масажи на нас не ни помагат,та да видиме и с тоя мускул дали нямаме проблем.
Ако имаме и такова нещо ще се побъркам. Sad

# 239
Здравейте Hug По повод чувалчетата - има такива, които са само лекичко ватирани отвътре и са идеални за това време. Плътните са определено за зимата и то ако нямате парно или ако не пускате климатик в стаята. Аз лично препоръчвам без ръкава - тия с ръкавите ми се струват като скафандри Confused и ми изглеждат страшно неудобни. Някой беше купил ТСМ-ски чувал... да не би да е пухен? Момичета, избягвайте пуха и косматите одеала и дрешки (плетиво само от бебешки, памучни прежди) Докторята твърдят (и н това отношение смея да вярвам), че малки влакънца от косматите одеала или пуха могат да попаднат в носоглътката и освен дразнене да са предпоставка и за евентуална бъдеща алергия. Странно защо обаче това не се отнася за домашните любимци, освен ако не са птици. По принцип не се препоръчва децата да съжителстват с птици.
И като купувате чувалчета за зимата за количките може да вземете такива, които са на фирмата (ако карате Макси Кози, Куини или Бебе Комфорт) или такова на Джордани - ватирано отвътре, импрегнирано отгоре - много удобно. Освен това е тъмносиньо и не се цапа много Wink Мамите, които ще купуват чувалчета за количките няма да имат нужда от космонавт. Поне тук в квартала, всички които караха децата в чувалчета им обличаха само по едно по-тънко якенце върху домашните дрехи и хоп в чувала. Марковите имат и качулки, та няма нужда понякога и от шапка, но това разбира се е по преценка на мама Grinning

Общи условия

Активация на акаунт