ЮЛЧЕТО добричко мило, в мама се е то сгушило!

• 10 725
  • 317
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте и от нас! Привет на новото майче! Hug
Ние също се пребираме да хапнем и пак ще скитосваме-ееей Laughing като невидели слънце сме.
Някой вече беше питал ,но с риск да се повторя ще питам и аз:1-вата ваксина ДТК,ако е сложена от здравната каса-живата, може ли после да сложим другата - мъртватаа ваксина?

# 91
  • Варна
Здравейте и от нас!
Някой вече беше питал ,но с риск да се повторя ще питам и аз:1-вата ваксина ДТК,ако е сложена от здравната каса-живата, може ли после да сложим другата - мъртватаа ваксина?
Нашето педи ми каза, че каквато ваксина се направи първия път , с такава се продължават реимунизациите за това ми каза да си купя трите на веднъж, защото ваксината трудно се намира и да не би после да  няма като ми трябва.

# 92
Здравейте момичета!!! Днес мъника стана на 3 месеца и по този повод ви черпя
 newsm64  party023  cook newsm38 beer2 Wine Glass
Кога минаха толкова бързо тези дни и как бавно се нижеха , като бях бременна. Но така е  здраво бебче - лесно се гледа. Дано и за напред да е така Praynig Praynig Praynig
Днес беше супер топличко времето. Дано да се радваме дълго на такова. Praynig
Да ви попитам нещичко : Поставяте ли бебчетата по корем и колко време?

# 93
Привет, мили юлски мамчета! newsm51
На последък не ми остава време и ред да драсна - тъкмо ви изчета и хоп - мъничето ми се разбунтува, че не му се обръща внимание. newsm32 Нашият татко почна нова работа, излиза в ранни зори и се прибира по тъмно, та се гледаме само двамата.Не се оплаквам, напротив - по въпроса със свекървите ми знаете мнението - колкото по- далече - толкова по добре! На същото мнение съм и за тъщите smile3503
Ние сме добре.Стефан си яде, пълни памперсите и гуууу- ка на всичко, което му е пред погледа - стената, кутията с мокри кърпички, мен, нощната лампа и т.н. Още не се смее с глас обаче, но и това време ще дойде. Просто като всеки уважаващ себе си дженталмен се държи на положение  newsm47 Което ми напомни - мила сватя, вече ни липсвате много. И с тези похвали на доц. Драганов, че ще ставате манекенка, се страхувам да не ни превари някой друг ерген smile3506 За това, Иве, давай да организираме една срещичка, че младите ще пораснат толкова, че няма да се познаят накрая. newsm09 Да нацелуваш Джо по дупето. newsm62
Рени, мила,  newsm03добре че си ти по въпросите с мъжките "пакети". Около мен в квартала все моми - няма дори едно майче, с което опит да споделиме.
Исках много други неща да кажа и да попитам, но моя мъник пак е на линия newsm53 Нищо, следващия път.
Хубава вечер на всички Ви! smile3525

# 94
Здравейте, мамита! Heart Eyes
Диди 81, за пръв път чувам за ваксина в гръбчето, направо ме изплаши. Нека другите мами кажат, ако нещо знаят? newsm78. А сериала Prison Break,  дето Фиона го препоръча, го дръпнах от data.bg (май ти беше питала newsm78)
Venka, като бях на лекция за ваксините, лекторката каза, че не само може жива и мъртва ваксина да се прилагат, но и тя тъкмо това препоръча. Е, аз май няма да посмея да дам жива изобщо, но при теб случая изглежда идеален да дадеш следващия път мъртва.
Лека вечер и цунки на бебоците Hug

# 95
  • някъде
prascho, това го прочетох в една тема- майка задаваше въпрос за нещо и казваше че мястото на гръбчето на което са слагали ваксината било твърдичко! Thinking
Venka, пусни си търсачката или направо задай този въпрос в отделна тема и ще получиш отговори! Peace
eti_31, много рядко поставям Алекс по корем, за да си държи главата, защото на него не му харесва и започва да се сърди! Иначе си го държа на ръце с дупето нагоре или с едната ръка под гърдичките, а надолу подпрян на крака ми! Wink
Момичета днес се запознах с Фиона и е много готина! Hug

# 96

Момичета днес се запознах с Фиона и е много готина! Hug
Поздрави я от нас с Ема!
prascho,радвам се че се включваш.Как сте с Ели?Целувки на малката кукла  Heart Eyes И очакваме да си по-активна в писането  Peace

# 97
Popova, благодаря ти; супер сме. Много много целувки и на вас newsm51
Изчетох почти всичко, та ще пиша с чиста съвест че съм в час. Даже вчера ми мина през ума да потърся темичките ви отпреди моята поява (5 месец), но не намерих нищо. Кога мина това временце...

# 98
Ох, и аз най-сетне да се разпиша в темичката. Тази седмица  дойдоха ненадейно на гости от Франция брата на мъжа ми с жена си и детето. Намерили някакъв чартър и хоп във Варна! И аз трябваше да покажа пак що е БГ гостоприемство!  Mr. Green Една седмица всяка вечер слагах и вдигах маси, както винаги (миналата година беше 2 седмици). А ние като бяхме там етърва ми ни покани само за следобедно кафе, ама без кафе, а само на едно сокче и един шоколад начупи! И уточни че този шоколад им го дали безплатно от супермаркета!!! Shocked И всеки път си повтарям, че вече няма да им готвя като луда и да ги храня обаче ми става мъчно за мъжа ми, че много се имат с брат си и пак ги посрещам! А етърва ми така ме ядоса, не искам даже да ви разправям, че само като се сетя и ми се вдигат нервите! #Cussing out Абе с една дума цяла седмица ги псувах франсетата и бърках манджи! И с двете деца няма да ви кажа до какво физическо и психическо изтощение стигнах! Уф, оплаках се!

Иначе Пиер-Павел расте и дебелее, през нощта спи добре, но през деня си пада мрънкало Grinning Но какво да го правя - като ми е такъв миличък, люлям до припадък и разнасям на ръце докато се успокои...Не знам докъде ще стигнем така, каката хич не съм я носила на ръце, явно сега ще трябва да наваксам изгубеното Grinning

П.П. Между другото след точно месец ме очаква втори раунд с франсетата, но този път идва тежката артилерия - скъпата свеки. Mr. Green Но честно казано напоследък етърва ми така ме нерви, че ще взема да обикна свекито Joy Следва продължение... Grinning

# 99
Забравих да кажа добре дошли на новите мами!  bouquet
Честито и на рождениците!

# 100
Асе и който друг знае да помага SickАлекс от вчера не иска да суче и като му дойде времето за ядене само захапва зърното за секунда и после отмята глава и започва истеричен рев.Направо вече се побърквам #CrazyПробвах и цедя кърма и му давам малко с лъжичка да го залъжа и после да суче пак,но не винаги се получава.Дано не е отбиване,че наостина искам да го кърмя още Praynig

# 101
  • на правилното място, в точното време
Tizija, пробвай с шишето. Няма да го отбиеш с няколко пъти. Ние вече сме на 3 и половина и от 20-я ден е на смесено хранене и си цока и  от шишето и от мен. В смисъл,че я дохранвам с АМ. Не се шашкай само, бъди спокойна и се опитай да овладееш положението.Знам, че се ревящо бебе е ужасно трудно,но все пак. Успех с кърменето и с храненето въобще. Аз исках да пиша още,но май ми се доспа и ще ходя да се търкулна до бебка. Само да кажа набързо, че тази вечер моята принцеса беше толкова гальовна.  loveuuu  loveuuu  loveuuu Исках малко да забавя къпането, зада изчакаме татии я гушнах, както правя и друг път,но този път тя все едно точно това беше чакала. Допряла си бузката до моята и се усмихваше- цялата сияеше . Радвам се,че и тя обича ласки като батко си! Знам,че има деца,които не обичат много такива прояви.
 Айде,отиваме да се гушиме! Лека и анспивна! И Tizija, успех!

# 102
Здравейте юлски мами и сладки юлски бебета! 55

Ние с Марти пропуснахме почти 2 теми, но вече сме отново тук след 3 седмици във Варна.

Първо искам да се извиня на варненските мами, че така и не успях да се обадя и да си организираме среща. Много съжалявам, но така се получи, че времето не ми стигна дори за заплануваните срещи с познати и роднини. 

Пътуванията минаха повече от добре. В самолета и на летището Марти беше атракция за всички и не спираше да раздава усмивки. После бабите и дядовците бяха много щастливи от срещата с внука си. Още първия ден купихме количка и Марти искаше или на разходка или да спи на балкона. За съжаление времето не мина без болести. Хванахме някаква настинка, първо аз, после татито. Марти се размина само с хрема. Наложи се да се видим с 2 педиатърки. Едната ме обвини, че ще си уморя детето като го слагам по гръб да спи, изнесе ми лекция от това как се носи детето до първа помощ при задушаване и ми предписа 6 лекарства, включително антибиотик и ме заплаши с болница и системи.  #Crazy newsm78 Втората лекарка беше в час с новостите в отглеждането на бебета и ни каза само с вит. C да се лекуваме.  Имаше няколко дни без колики, но пък имаше такива, в които Марти беше крив от сутрин до вечер.
Общо взето беше доста трудно и уморително да се съчетават гледане (по- точно кърмене) на бебе, бюрократични разправии и безброй срещи с роднини и приятели. Но в къщи е винаги приятно и броените дни бързо свършиха.
Върнахме се преди 2 дни, а на Марти всичко му е ново и непознато. Много се криви, иска по цял ден на разходка. Не спи, а реве, направо пищи. Дано да се нормализира, че ми е доста трудно така.

Марти е едно от най- едрите бебета при раждането от нашите юлчета, а сега май е с най- малко тегло. Едва 5 кг беше 10 дни преди да стане на 2 месеца, т.е. за 2 месеца е наддал само 1 кг. Иначе спи добре, пълни памперсите и не показва глад повече от нормалното. Прави дълги паузи вечер, а през деня яде през 3 часа. Струва ми се, че само на дължина расте.

Стига толкова от мен. Целувки на бебоците от нас. Дано скоро да имам по- спокоен ден и пак да мога да пиша.

# 103
Наде  Hug
Има се предвид теглото не при раждането,а при изписването.
И с Вит. С мина ли хремичката на Марти  newsm78

Тизия това не е ли стачка,ли кво е?
Дано да е моментно  Thinking

# 104
Добро утро!
Наде,добре дошла отново при нас  Hug  Hug  Hug
Днес времето ще е прекрасно,и още от сега тръгваме по разходки  newsm68
Приятни разходки и на вас!

Общи условия

Активация на акаунт