Тест за овулация - въпроси / тема 12 /

• 36 361
  • 736
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте на всички
За първи път пиша в тази тема и се появявам с въпрос. Знам, че тест за О е положителен при еднаква или по-тъмна черта. С ММ правим опити от Декември и този месец реших да правя и тестове за О.
Реших да започна веднага след приключване на М - от ден 7.
Първият е от вчера (ден 7), а втория от днес (ден 8.).На мен чертата ми изглежда доста наситена.. Нормално ли е това за 8 ден. Прекалено рано ми се струва и дали всъщност може да се счете за положителен?
Благодаря предварително!

Скрит текст:

# 256
На мен ми изглежда като положителен. Колко дни ви е цикълът попринцип?

# 257
На мен ми изглежда като положителен. Колко дни ви е цикълът попринцип?

Ами откакто започнахме опити варира между 26 и 30...
Последният беше 31.

# 258
Ами утре може и по-наситена да е, овулацията ще е 24-36ч след положителен тест. Най-вероятно този месец цикълът ви ще е по-кратък.

# 259
Ами утре може и по-наситена да е, овулацията ще е 24-36ч след положителен тест. Най-вероятно този месец цикълът ви ще е по-кратък.

Мен ме притесни това, че на няколко места четох, че ранна О е евентуален проблем при забременяване.

# 260

Мен ме притесни това, че на няколко места четох, че ранна О е евентуален проблем при забременяване.

Аз бих казала, че би могло да е проблем, ако всеки месец е така. Но вие имате цикъл с нормална дължина, може този месец само да е така. Вие продължете с тестовете, докато не започнат да избледняват.

# 261
След вчерашната супер наситена черта, на днешния тест са О, тя е потчи невидима. Да разбирам, че О е минала?

# 262
Тестът не отчита овулацията, а пикът на LH. хормонът, който е 24-36ч преди нея. Щом е бил вчера, вероятно днес ще е овулацията.

# 263
Здравейте момичета!За първи път пиша тук ,тъй като за първи месец правя тестове за овулация,обаче ми се струва че нещо не се справям както трябва🤔Историята ми е :от година и половина правим опити безуспешно,ходих на всякакви прегледи и изследвания-ЦС,спермограми и т.н.-Всичко е ОК,имам две инсеминации-неуспешни/правени са на 14-тия ден от МЦ на не спукан фоликул/та понеже вече не знам какво не ми е наред,реших че може би не нацелваме нещо тази овулация,понеже все наблягаме на 12;13;14-ти ден,а док ми забрани да го мисля,да правя тестове и т.н./каза всичко е ок,ще стане/да ама..аз реших да взема да пробвам и да видя какво се случва .И така..МЦ ми е 30-33дни,от 9тия ден започнах да се тествам с Lady test и все  много бледи втори чертички/от 13-тия ден си свалих приложението Premom и започнах да ги снимам/на 16-тия ден си взех Clear ovu test и на него се показа доста по-плътна втора чертичка,но отново недостатъчно/а в приложението Premom,ми го отчита като ПИК и съответно овулация,като същия ден имах болки в яйчниците и ЦС/и от там нататъка чертичката започна да избледнява.Въпроса ми е,дали е възможно с тези Lady Test да съм изтървала да засека овулацията/понеже нещо не ми се струват надеждни и да е било предния ден/или просто не съм имала овулация?

# 264
При цикъл 30-33 дни, овулацията най-вероятно е между 16-19 ден, ако сметнем, че лутеалната ви фаза е 14 дни. Лекарят не ви ли го каза? С опити на 12-13 е възможно да е прекалено рано. Тук няма положителен тест, продължете да ги правите, докато не получите такъв. Овулацията ще е 24-36ч след положителния тест.

# 265
При цикъл 30-33 дни, овулацията най-вероятно е между 16-19 ден, ако сметнем, че лутеалната ви фаза е 14 дни. Лекарят не ви ли го каза? С опити на 12-13 е възможно да е прекалено рано. Тук няма положителен тест, продължете да ги правите, докато не получите такъв. Овулацията ще е 24-36ч след положителния тест.
Много благодаря за бързия отговор!Ще продължавам тогава с тестовете🙂Охх а доктора ми е малко тип”Доктор Хаус” и беше ми казал изобщо да не следя нищо,за да не си натоварвам психиката...но уви мина половин година от тогава и нищо..И понеже ми остават още 2 опита с инсеминациите,и след това каза че ще подаваме документи за ин-витро,та за това вече реших да пробвам всичко възможно преди това🙂

# 266

Очаквам О около 14-15 ден, сякаш и тестовете това показват. Но предвид не са съвсем еднакво червени (или пък са достатъчно еднакви?!) последните черти, значи ли утре няма шанс да е О? Или тази вечер да не пропускаме въпреки това?

# 267
Според мен има още накъде да се насища. И аз така си мислех, че е положителен, а на следващия ден тестовата беше по-тъмна от контролната.
Аз не бих пропуснала и днес опити.

Очаквам О около 14-15 ден, сякаш и тестовете това показват. Но предвид не са съвсем еднакво червени (или пък са достатъчно еднакви?!) последните черти, значи ли утре няма шанс да е О? Или тази вечер да не пропускаме въпреки това?

# 268

Аз не бих пропускала, сперматозоидите могат да оцелеят няколко дни, затова е добре да се правят опити и преди овулацията. Така като гледам утре вече може да е пикът, което значи че на 15-16 може да е овулацията.

# 269
Момичета, миналият месец ми дойде на 24-ти, в онлайн календара ми имам дата за следваща менструация днес. Обаче я няма. Направих си тест за бременност, но уви страхотно изразена една черта, без следа от втора. И, макар че предполагам, че и този месец няма щастлива новина да ви питам кога отчита теста за бременност? Благодаря ви.

Общи условия

Активация на акаунт