Тест за овулация - въпроси / тема 12 /

• 36 333
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
Здравейте,момичета 🥰 За първи път правя тестове за овулация и искам да попитам според вас нормално ли е последната лентичка,чертата да е толкова тъмна 🤔🙄

# 436
Отговорих ви вече в другата тема, нормално е.

# 437
Според вас нормално ли е от 8ми ден на МЦ до 15ти чертите да са все еднакви..?
Цикълът ми не е много редовен тъй като родих преди 4месеца последно ми дойде на 09.04 и приключи на 14ти като само 2рия ден имах кървене другите дни беше много слабоно на мен винаги ми е бил така МЦ

# 438
Да, нормално е. Чертите не се насищат като тестовете за бременност. Ето снимки:

# 439
Благодаря ти много за снимките ,значи да не се отказвам от тестовете ?по календар ми дава утре да ми е овулацията, но от тестовете никакъв признак за предстояща овулация

# 440
Виждате при мен как от почти незабележима черта на следващия ден вече беше положителен, така че не спирайте и не пропускайте дни. Щом ви е нередовен цикълът, то няма как календар или приложение да предположи кога ще е.

# 441
Благодаря! Добре че ви има в този форум иначе щях да луда до сега от притеснение 😅🤗

# 442
При мен вече 7 дни тестовете са еднакви (с 2 бледи черти),а е вече 21 ден от редовен цикъл с 32 дни...Не знам овулацията не съм я хванала и е минала преди 15тия ден,тепърва предстои чак сега,не е имало такава...странното е,че и при 3те варианта чертата щеше все някога да остане 1,или поне стойностите да намалеят,а те са еднакви (около 0,50).Чудя се да продължавам ли с тестовете,с опитите...не знам вече :/

# 443
Включвам се с въпрос, при положителен тест за О, кога е по-правилно да направим опит на същия или на следващия ден или и двата дни?

# 444
И трите варианта са възможни.
Възможно е да е ановулаторен цикъл, това не е притеснително, ако се случи само веднъж.
Възможно е лутеалната ви фаза да е доста дълга/кратка и овулацията да е минала или да предстои.
Възможно е и този месец цикълът ви да е различна продължителност и да сте я изпуснали/тепърва да предстои.
Аз бих продължила още няколко дни с тестовете  и другия месец бих почнала няколко дни по-рано.
Може да пробвате и други методи за засичане на овулация като мерене на БТ и следене на ЦС.

Включвам се с въпрос, при положителен тест за О, кога е по-правилно да направим опит на същия или на следващия ден или и двата дни?

Аз бих правила и в двата дни. Или поне в деня на положителния тест.

# 445
И трите варианта са възможни.
Възможно е да е ановулаторен цикъл, това не е притеснително, ако се случи само веднъж.
Възможно е лутеалната ви фаза да е доста дълга/кратка и овулацията да е минала или да предстои.
Възможно е и този месец цикълът ви да е различна продължителност и да сте я изпуснали/тепърва да предстои.
Аз бих продължила още няколко дни с тестовете  и другия месец бих почнала няколко дни по-рано.
Може да пробвате и други методи за засичане на овулация като мерене на БТ и следене на ЦС.

Аз бих правила и в двата дни. Или поне в деня на положителния тест.

Ако е минала или предстои,то тестовете трябваше да са с 1 черта/по-наситени отдавна. Имам опит с тях и след 2 дни покачване на стойността на 3 беше пикът,а след него рязък спад.Сега няма нито спад,нито покачване.За мен най-логично е да не е имало.Аз се надявам все пак да е била ранна,понеже имах ЦС 2 дни (но малко) точно преди тестването (а тогава правихме също опити) и евентуално да го отчита като бременност 😤

# 446
Снимка на теста от днес имате ли? Погледнах предишните ви тестове и за мен има повишение ден 17,18,19. Възможно е скоро да предстои положителен тест. И тестовете ви съвсем не са 7 дни еднакви и не са с две бледи черти, защото контролната си е наситена.
Освен това вече съм ви отговорила, че щом мислите, че тестовете ви за овулация отчитат бременност, то и тест за бременност ще я отчете, но вие смятате, че било рано...

# 447
Възможно ли е тестовете за овулация да са с едни и същи черти (бледи) а овулацията да е минала или не е настъпила и да продължава да ми дава бледи черти? Притеснявам се вече да не е някоя бременност въпреки че тестовете за такава са отрицателни

# 448
А вие защо ги правите тея тестове за овулация след като се притеснявате от бременност и скоро сте пила Ескапел? Каква е целта? Да правите необезопасен секс като следите овулацията ли?

# 449
Хормонални изследвания поръчала съм си тест кит и е при мен от началото на март и още не мога да ги направя..
Правят се от 5 до 7дни след овулация за това я следя но нещо не успявам да я улуча с тези лентички..
Сори за малоумния въпрос ама вече се притеснявам явно нямам овулация.

Общи условия

Активация на акаунт