Тест за овулация - въпроси / тема 12 /

• 36 286
  • 736
  •   1
Отговори
# 330
Момичета и аз прикачвам тестовете ми. Последния е от днес. Мисля, че днес е положителен. След 12 часа ли ще настъпи овулация та при положителен тест?

# 331
24-36ч попринцип мисля, че е.

# 332
  • София
Скрит текст:
Да, и аз се чудих как така, защото опити ги правим някъде там между 14-20 ден. Но, имам опит отпреди 10 години, в който заченах в последния ден от кървенето. Затова и сега реших да взема тест за овулация. А февруари, когато отидох на лекар седмица - 8 дни след кървенето, лекарят ми каза, че овулацията ми е минала. Затова реших да питам тук. От днес значи започваме опити дано да стане.
Малко извън темата, ама вие само в тези 5 дена ли правите секс, при условие, че искате бебе? Млако ми е странно. Иначе за останалото и тази ранна О - хубаво е или започнете по-редовен секс от първи до последен чист ден (не всеки ден де) или да отидете на фоликументрия, щом секса ви е толкова трудоемко действие и да действате според данните от е-фа, когато е О.

Не правим опити само тогава, но просто имаме много натоварваща работа и дните след кървенето почти никога не сме правили, а и все пак гледаме да не е всеки ден. Правим седмица преди О (от датата на календара в телефона) и в самата седмица, след това по-рядко. Тук всеки иска да види двете чертички, пожелавам на всеки, който иска и да ги види и не мисля, че е нужно коментари от “трудоемко” и т.н. Тъй като не сте наясно със ситуацията, в която се намери всеки. Тук сме като група за взаимопомощ, а не за критики. Не се заяждам просто казвам. От септември правим опити с мъжа ми. Септември забременях и 8 дни по-късно пометнах. Бях на изследвания на лекари, всичко ми е наред, на него също. В един момент толкова се отчаях, че насладата от секса не е същата. Сигурна съм че кма и други в такава ситуация. Пожелавам на всимки дами да гушнат скоро едно златце, което да е живо и здраво. Ами аз ще продължа с тестовете и трудоемките ми опити 🤣 пък дано стане. ❤
Явно си доста язвителна покрай неуспехите, което е нормално. Не съм искала да те засегна, просто за твое добро тиказах, че при по голям диапазон от дни - опити, шансът ти е по-голям (освен, ако няма конкретен проблем). Ако не си правила, може да пуснеш тест за хормони на ЩЖ (може и да няма връзка с помятането, но за всеки случай), както и полови хормони на 3ти ден от цикъла (ако не се появи Б този месец). Иначе според теста който си качила, препоръчвам да опитвате утре и вдруги ден. Успех!

# 333
24-36ч попринцип мисля, че е.

Дали тая вечер да действаме или да изчакаме утре? Тъкмо 2дни са се събрали въздържание.

# 334

Да обобщя моите тестове, че често питах дали са наситени достатъчно. На първата снимка да изсъхнали всички, затова на втората си личи 6тия как е по-ярък. Та явно той ми беше реално +. Вечерта на + теста ме хванаха и типичните за О болки, по което съдя за достоверността. На другия ден наистина втората черта беше по-бледа. Обичахме се в 1 ч. на 14тия ден, болките почнаха след 18-19 ч., чакам да видя какъв е резултата.
Допълвам МЦ ми е 26-28 дни стандартно.

# 335
Аз бих действала и днес и утре, че и другиден 😄
Ако не сте с репродуктивни проблеми.

# 336
Скрит текст:
Да, и аз се чудих как така, защото опити ги правим някъде там между 14-20 ден. Но, имам опит отпреди 10 години, в който заченах в последния ден от кървенето. Затова и сега реших да взема тест за овулация. А февруари, когато отидох на лекар седмица - 8 дни след кървенето, лекарят ми каза, че овулацията ми е минала. Затова реших да питам тук. От днес значи започваме опити дано да стане.
Малко извън темата, ама вие само в тези 5 дена ли правите секс, при условие, че искате бебе? Млако ми е странно. Иначе за останалото и тази ранна О - хубаво е или започнете по-редовен секс от първи до последен чист ден (не всеки ден де) или да отидете на фоликументрия, щом секса ви е толкова трудоемко действие и да действате според данните от е-фа, когато е О.

Не правим опити само тогава, но просто имаме много натоварваща работа и дните след кървенето почти никога не сме правили, а и все пак гледаме да не е всеки ден. Правим седмица преди О (от датата на календара в телефона) и в самата седмица, след това по-рядко. Тук всеки иска да види двете чертички, пожелавам на всеки, който иска и да ги види и не мисля, че е нужно коментари от “трудоемко” и т.н. Тъй като не сте наясно със ситуацията, в която се намери всеки. Тук сме като група за взаимопомощ, а не за критики. Не се заяждам просто казвам. От септември правим опити с мъжа ми. Септември забременях и 8 дни по-късно пометнах. Бях на изследвания на лекари, всичко ми е наред, на него също. В един момент толкова се отчаях, че насладата от секса не е същата. Сигурна съм че кма и други в такава ситуация. Пожелавам на всимки дами да гушнат скоро едно златце, което да е живо и здраво. Ами аз ще продължа с тестовете и трудоемките ми опити 🤣 пък дано стане. ❤
Явно си доста язвителна покрай неуспехите, което е нормално. Не съм искала да те засегна, просто за твое добро тиказах, че при по голям диапазон от дни - опити, шансът ти е по-голям (освен, ако няма конкретен проблем). Ако не си правила, може да пуснеш тест за хормони на ЩЖ (може и да няма връзка с помятането, но за всеки случай), както и полови хормони на 3ти ден от цикъла (ако не се появи Б този месец). Иначе според теста който си качила, препоръчвам да опитвате утре и вдруги ден. Успех!

Правих всички тестове и изследвания след аборта. Даже и тромбофолия или нещо подобно беше. Всичко е нормално. Пия фолиева киселина мъжа ми също. Лекарят каза да отида ако не стане до септември. Но, въобще не съм и мислила, че може да ми съвпадне с кървенето. Ще видим този месец. ❤

# 337
  • София
Скрит текст:
Скрит текст:

Правих всички тестове и изследвания след аборта. Даже и тромбофолия или нещо подобно беше. Всичко е нормално. Пия фолиева киселина мъжа ми също. Лекарят каза да отида ако не стане до септември. Но, въобще не съм и мислила, че може да ми съвпадне с кървенето. Ще видим този месец. ❤
Провери и В12, Д3. А ако не се получи следвашите 2-3м., може да пуснете спермограма и да посетите репродуктивен специалист.

# 338

Какво мислите ? 10,11 и 12 ден от МЦ. След това линийката започна да избледнява ...

# 339

Какво мислите ? 10,11 и 12 ден от МЦ. След това линийката започна да избледнява ...

Искате да кажете, че след най-долния започва да избледнява ли? На мен ми се струва, че още малко му трябва. Вие следобед ли ги правите? Възможно е пикът да е настъпил например на другата сутрин и затова вече да е почнала да избледнява.

# 340

Искате да кажете, че след най-долния започва да избледнява ли? На мен ми се струва, че още малко му трябва. Вие следобед ли ги правите? Възможно е пикът да е настъпил например на другата сутрин и затова вече да е почнала да избледнява.

Да, след най - долния тест започна да избледнява, а днес 15 ден е вече съвсем бледа. Правя ги след обяд между 16-18ч. (Зависи кога съм си вкъщи).
С мм правихме опити до 12 ден, после се наложи той да пътува, много се надявам да сме я хванали, направо ме заболяха очите да сравнявам линийки 😁

# 341
Момичета как ще коментирате тези резултати? Благодаря.

# 342

Вчера е бил положителен. Овулацията най-вероятно днес или утре.

# 343

Вчера е бил положителен. Овулацията най-вероятно днес или утре.

За първи път си правя от вчера. Вчера вечерта и днес сутринта направихме опит. Стискайте палци, момичета, аз Ви желая на всички две чертички. Благодаря за отговора. Питам, тъй като се притесних, защото вчера ми беше последен ден от кървенето. Реших напълно интуитивно да си направя, защото имам опит от преди доста години как овулацията ми съвпадна с последния ден от кървенето. Това интуитивно решение дойде от нерезултатни опити от септември. А лекарят ми казва, че нищо ми няма. Благодаря.

# 344
Аз също имам въпрос към по-запознатите! За пръв път правя проследяване с тестове и се озадачих. В началото чертичката ми беше доста бледа, постепенно се насити, но от 3 дни стои доста наситена (аз я отчитам като положителна). Нормално ли е да е положителна в продължение на 3 дни 🤔
П. С. Откакто започнахме опитите цикъла ми стана нередовен. Всеки месец се удалжаваше с по 5-10 дни достигайки до дължина от 57 дни... Правим опити от година. Ходили сме при специалист според, който всичко е наред и при двама ни... Прикачам снимка. Леко избледняха, но при отчитане по времето описано в листовката си бяха много ярки всички
( 4, 5 и 6)

Последна редакция: вт, 06 апр 2021, 19:55 от Моли

Общи условия

Активация на акаунт