Център за асистирана репродукция (ЦАР) тема 35

• 49 834
  • 801
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте ! Партньора  ми го няма за няколко месеца.Със заповедта мога ли да замразя неоплодени  яйцеклетки.

# 406
Здравейте, ако пусна документите за ЦАР към 20-ти юни, има ли шанс да ги одобрят до края на юли? Док каза, че фонда не работи август, а в началото на септември би трябвало да започнем стимулациите.

# 407
Здравейте, ако пусна документите за ЦАР към 20-ти юни, има ли шанс да ги одобрят до края на юли? Док каза, че фонда не работи август, а в началото на септември би трябвало да започнем стимулациите.
Здравей, доколкото знам фонда заседава всеки месец между 10 и 15 число. Много рядко е към 20-то, така че всички подали документи дотогава се разглеждат. Ако подадеш към 20-ти юни, ще ти се разгледат на заседанието през юли. Най-късно до началото на август ще си получиш заповедта. Действай и успех!

# 408
Здравейте,
С мъжа ми ще кандидатстваме с мъжки фактор. Втората спермограма обаче излезе с добри показатели и сега се чудим има ли изобщо шанс да бъдем одобрени с една "лоша" и една "добра". Какво бихте посъветвали - да опитаме така или спермограми до дупка докато не излезе лоша? Някой бил ли е в подобна ситуация? Извинявам се ако темата е коментирана вече.

# 409
Здравейте,
С мъжа ми ще кандидатстваме с мъжки фактор. Втората спермограма обаче излезе с добри показатели и сега се чудим има ли изобщо шанс да бъдем одобрени с една "лоша" и една "добра". Какво бихте посъветвали - да опитаме така или спермограми до дупка докато не излезе лоша? Някой бил ли е в подобна ситуация? Извинявам се ако темата е коментирана вече.

Здравей! Незнам колко по - добра е спермограма та, но ние кандшдатствахме с първата - астенотератозооспермия, а втората беше само намалена подвижност т.е. астенозооспермия и ни одобриха, мислехме че няма шанс. Мисля, че не пречи да се пробвате. Успех!

# 410
Book_79, благодаря. Може и да успеем по-рано, защото ни излязоха изследванията. Успех и на вас!

Coachella, мисля, че на ЦАР и една лоша спермограма им е достатъчна, стига да има поне два показателя извън нормите. С каква разлика от време сте правили втората спермограма и защо има такива разлики? По Крюгер ли е? Ето изискванията на ЦАР за мъжкия фактор:

2. стерилитет, свързан с мъжки фактор (МКБ-X: N97.4):
а) (изм. - ДВ, бр. 58 от 2011 г., изм. - ДВ, бр. 4 от 2018 г., в сила от 01.01.2018 г.) азооспермия, при хистологични данни за наличие на сперматогенеза;
б) олиго- и/или астено-, и/или тератозооспермия, налагаща АРТ чрез IVF или ICSI с поне два от следните параметри:
аа) обем на еякулата < 1,0 ml;
бб) концентрация на сперматозоидите < 20 милиона/ml;
вв) сперматозоиди с добра подвижност < 40 % (grade 1 - 2);
гг) сперматозоиди с добра морфология < 30 % (по СЗО) или < 15 % (по Крюгер);
дд) наличие на спермоантитела при мъжа и/или жената;

# 411
Благодаря ви, момичета! Salsera, първата е с намалена подвижност и лоша морфология. При втората и двата показателя са Ок - на граница, но ок. 7 месеца е разликата между двете.

# 412
Coachella, мисля ,че спермограмите трябва да са през месец(поне на нас така ни ги искаха).И в две различни клиники,едната задължително по Крюгер,другата може и обикновена да е .Нека и другите момичета с мъжки фактор се включат,може и да греша.

# 413
Coachella, мисля ,че спермограмите трябва да са през месец(поне на нас така ни ги искаха).И в две различни клиники,едната задължително по Крюгер,другата може и обикновена да е .Нека и другите момичета с мъжки фактор се включат,може и да греша.
Здравейте,
Да точно така е. На нас ни искаха две, които са направени през месец в различни репродуктивни клиники. Едната трябваше да е по Крюгер, а другата можеше да е обикновена.

# 414
Здравейте момичета , нова съм в темата. Пожелавам успех на всички Heart !!!  Ние сме с МФ. Искаха ни две СГ правени през месец в различни репродуктивни клиники , становище от уролог , а на мен АМХ. Чакаме одобрение Simple Smile

# 415
Здравейте момичета. Днес звъннах до фонда. Комисията за месец юни е минала. Другата седмица ще обновят данните във сайта.
Успех на всички!

# 416
Здравейте момичета. Днес звъннах до фонда. Комисията за месец юни е минала. Другата седмица ще обновят данните във сайта.
Успех на всички!
Здравейте, току що получих известие от Еконт за документите. Нормално ли е толкова бързо да получа заповедта, ако сме одобрени? Дори в сайта все още не е актуализирана информацията.

# 417
Vivian, кога входирахте документите? Вчера в 15:30 оставих нашите в кутията и се надявах заседанието да е днес. Явно ги изпуснах за 1 ден...

# 418
Vivian, кога входирахте документите? Вчера в 15:30 оставих нашите в кутията и се надявах заседанието да е днес. Явно ги изпуснах за 1 ден...
Аз със сигурност съм минала, от края на май са моите, но се чудя дали не е отказ след като толкова бързо получавам самия документ.

# 419
Здравейте ! Партньора  ми го няма за няколко месеца.Със заповедта мога ли да замразя неоплодени  яйцеклетки.
Здравейте,
Най-добре питайте в клиниката. При нас искаха подпис и от двама ни, но замръзяваха оплодени яйцеклетки. Предполагам, че има разлика.
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт