Център за асистирана репродукция (ЦАР) тема 35

• 49 845
  • 801
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте,

Имате ли идея как е формулирана декларацията за липса на промяна в обстоятелствата, при положение, че има такава, при поредно кандидатстване? А именно издадена нова лична карта.

Хубава вечер!

# 391
Африкана, няма друга декларация, просто на тази се драска и се пише собственоръчно - нова лична карта, 3 имена, егн и новия номер на личната карта. Малко е тъпо, сблъсква се там някъде си на реда. Поне до преди 5 месеца беше така, не вярвам да са го променили. И задължително копие на новата лична карта. Успех.

# 392
Здравейте момичета, искам да попитам относно заповедта от ЦАР как стоят нещата. В Петък получих заповедта че сме одобрени, има ли срок в който трябва да я представя в клиниката. Защото преди месец ми се наложи да правя лапароскопия за премахване на едната тръба и премахване на миомен възел. И докторката още на изписването ми каза да се пазя 3 месеца и след това може да започнем процедурите. Извинявам се за дългия пост.

# 393
Те също получават в болницата. Въпреки това, си я носи за всеки случай, когато решите да започвате стимулацията. 🤞

# 394
  • до най-прекрасния мъж
Те също получават в болницата. Въпреки това, си я носи за всеки случай, когато решите да започвате стимулацията. 🤞
Нищо не получават в болницата. Заповедта я получаваш само и единствено ти, като кандидат за финансиране. Болницата я получава от теб, когато се започне процедурата. Много момичета из темите пишат, че за 1-2 дни изпускат МЦ, защото не са си получили заповедите. Така че заповедта се носи задължително, когато се започва процедурата, а не за всеки случай. Аз не съм по фонда, но съм чувала акушерките от инвитро центъра на моята клиника да връщат момичета вкъщи да си ги носят още същия ден. Обясняват им, че не ги ли донесат днес, няма да започнат процедура.

# 395
Здравейте момичета, искам да попитам относно заповедта от ЦАР как стоят нещата. В Петък получих заповедта че сме одобрени, има ли срок в който трябва да я представя в клиниката. Защото преди месец ми се наложи да правя лапароскопия за премахване на едната тръба и премахване на миомен възел. И докторката още на изписването ми каза да се пазя 3 месеца и след това може да започнем процедурите. Извинявам се за дългия пост.
Заповедта може да се използва в рамките на 1 година. Когато решите,че искате да стартирате обадете се в клиниката обяснете им за какво става въпрос и те ще ви кажат какво да носите и направите, защото трябва да сте направили и предварителните изледвания преди да стартирате. Успех

# 396
Здравейте момичета, някой знае ли юни месец на коя дата комисията ще разглежда за явленията?

# 397
В документите, които носех при стимулацията от докотора до лабораторията имаше и заповедта, а аз не съм я давала. Само ми я погледнах, че е пристигнала и до мен.
Нищо не получават в болницата. Заповедта я получаваш само и единствено ти, като кандидат за финансиране. Болницата я получава от теб, когато се започне процедурата. Много момичета из темите пишат, че за 1-2 дни изпускат МЦ, защото не са си получили заповедите. Така че заповедта се носи задължително, когато се започва процедурата, а не за всеки случай. Аз не съм по фонда, но съм чувала акушерките от инвитро центъра на моята клиника да връщат момичета вкъщи да си ги носят още същия ден. Обясняват им, че не ги ли донесат днес, няма да започнат процедура.

# 398
По принцип оригиналът на заповедта - на хартия или електронно подписан, е 1 и се праща до 1 реципиент. Това е от сайта на ЦАР:
Скрит текст:
1.Като препоръчана пощенска пратка - чрез Български пощи с обратна разписка за сметка на получателя.
2.Като вътрешна куриерска пратка - чрез лицензиран куриер с обратна разписка за сметка на получателя.
3.Като международна препоръчана пощенска пратка чрез Български пощи с обратна разписка за сметка на получателя.
4. На място в ЦАР лично чрез представяне на лична карта или чрез упълномощен представител с пълномощно с нотариална заверка на подписа в стая № 36 от 9.00 до 12.00 часа /без петък/ след публикуване на информация на електронната страница на ЦАР.
5. По електронен път на електронна поща чрез Системата за сигурно електронно връчване на Държавна агенция „Електронно управление“ единствено след регистрация в системата чрез валиден квалифициран електронен подпис или ПИК на НОИ.
6. Чрез служебно изпращане от ЦАР в посоченото в заявлението лечебно заведение като вътрешна административна услуга - само при условие, че лечебното заведение е регистрирано в Системата за сигурно електронно връчване на Държавна агенция „Електронно управление“ като лице, осъществяващо публични функции или организация, предоставяща обществени услуги.
Вече как второ копие се получава и при другия рецепиент - респективно заведение или човек, както се е случило при Ди@, не мога да отгатна.

Но - когато жената си получи заповедта, има срок 1 година да я използва - дотогава може да си я държи при себе си, не е нужно да престоява в клиниката.

# 399
Възможно ли е на спонтанен цикъл, където имаш право на 4 пункции и на един трансфер, да правиш пункция -трансфер(който ти да си платиш), пак пукция-трансфер( пак си плащаш и така докато стигнеш 4-тия), и така докато изчерпаш всички пункции от фонда или да питам във фонда направо?

# 400
Доколкото знам не - първо минават 4те пункции, замразяват се ембрионите и чак тогава трансфер. Аз бях така и от 4 пункции имах само 2 бластоциста-върнахме и двата с един трансфер и се приключи неуспешно...И все пак по-добре говори с лекаря, при който ще правиш опита, може пък и да има някаква вратичка за твоя вариант...

# 401
Благодаря ти! Ще говоря с лекаря си!
Доколкото знам не - първо минават 4те пункции, замразяват се ембрионите и чак тогава трансфер. Аз бях така и от 4 пункции имах само 2 бластоциста-върнахме и двата с един трансфер и се приключи неуспешно...И все пак по-добре говори с лекаря, при който ще правиш опита, може пък и да има някаква вратичка за твоя вариант...

# 402
  • Пловдив
Здравейте момичета, някой знае ли юни месец на коя дата комисията ще разглежда за явленията?

И мен това ме интересува Rolling Eyes

# 403
А аз да питам какво означава,  че при желание за смяна на клиниката: "Директорът на центъра представя новопостъпилите документи и досието на заявителя запреразглеждане с предимство. " В какво се изразява предимството?

# 404
А аз да питам какво означава,  че при желание за смяна на клиниката: "Директорът на центъра представя новопостъпилите документи и досието на заявителя запреразглеждане с предимство. " В какво се изразява предимството?

Означава, че Вашите заповеди се разглеждат и изпращат първи.

Общи условия

Активация на акаунт