Център за асистирана репродукция (ЦАР) тема 35

• 49 803
  • 801
  •   1
Отговори
# 465
Здравейте, нашият вх. номер е 57958 и не сме одобрени, Получих заповедта в понеделник. Сега предстои да обжалваме  и утре имам час при юрист по здравно право. Въпросът ми е ако някой от вас е наясно, дали има възможност и след обжалване то пак да не сме одобрени и как се процедира тогава, може ли да се кандидатства отново? Брагодаря предварително!

На какво основание не сте одобрени?

# 466
Здравейте, нашият вх. номер е 57958 и не сме одобрени, Получих заповедта в понеделник. Сега предстои да обжалваме  и утре имам час при юрист по здравно право. Въпросът ми е ако някой от вас е наясно, дали има възможност и след обжалване то пак да не сме одобрени и как се процедира тогава, може ли да се кандидатства отново? Брагодаря предварително!
Здравей, нямаш ограничения да кандидатстваш, никой не може да ти забрани. Вместо да си губиш времето да обжалваш, защото наистина ще изгубиш цялото лято, докато чакаш отговор от Министерството на здравеопазването с отпускарския период, който започва, си прегледай документацията и основанието за отказ и си оправи пропуските. Ако си кандидатствала чрез клиника, питай ги какво не са оформили, като документи. Сподели какво ти е основанието за отказ и тук момичетата да помагат със съвети.

# 467
Абослютно подкрепям горният коментар. Аз съм юрист и ви казвам, че ще спестите време и пари ако си оправити пропуските. А на въпросите ви може да отговорят и от болницата, защото те окомплектоват документите и вероятно пропуска е техен.

# 468
Здравей, нямаш ограничения да кандидатстваш, никой не може да ти забрани. Вместо да си губиш времето да обжалваш, защото наистина ще изгубиш цялото лято, докато чакаш отговор от Министерството на здравеопазването с отпускарския период, който започва, си прегледай документацията и основанието за отказ и си оправи пропуските. Ако си кандидатствала чрез клиника, питай ги какво не са оформили, като документи. Сподели какво ти е основанието за отказ и тук момичетата да помагат със съвети.
Нямам пропуск в документите. Кандидатстваме с тубарен стерилитет при жената с цветна снимка на която пише че едната тръба е спираловидно нагъната, а другата стенотична, пропуска оскъдно. От клиниката ме увери ха че няма вероятност да не ни одобрят и същи така, че няма смисъл от инсеминация, защото бяхме решили да пробваме първо това. В отказа от ЦАР под цитата на цветната снимка са написали: пациентката е с две проходими тръби. От клиниката са категорични да се обжалва, защото има противоречие в заповедта.

# 469
Момичета, получих смс от Еконт. Номер 57803. Явно не вървят под ред, защото предните дни имаше по-големи номера.

# 470
Tansitaa22- щом така стои въпроса си обжалвайте. Не знаехме подробностите до сега. Успех и дано бързо се оправят нещата!

# 471
Момичета, имам регистрация в Еконт, къде трябва да гледам когато имам пратка, там където пише "Пратки за мен" ли?

# 472
Tansitaa22, подкрепям ви в обжалването, дано имате успех. Междувременно - дали ако направите нова цветна снимка, тубарният фактор няма да се види по-ясно? На времето, когато аз бях стигнала до момента за цветна снимка, репро лекарят ми каза, че е валидна 6 месеца.

# 473
Здравейте, нашият вх. номер е 57958 и не сме одобрени, Получих заповедта в понеделник. Сега предстои да обжалваме  и утре имам час при юрист по здравно право. Въпросът ми е ако някой от вас е наясно, дали има възможност и след обжалване то пак да не сме одобрени и как се процедира тогава, може ли да се кандидатства отново? Брагодаря предварително!

На какво основание не сте одобрени?

Никой не може да ограничи правото Ви да кандидатствате.
Експертната комисия към ЦАР разглежда всеки конкретен случай по приложните документи и излиза с решение да бъде отпусната или отказана помощ. Това изцяло е в компетенциите на членовете й, поради което при допълнително представени документи или други обстоятелства, решението й може да бъде променено.
"Нагъната" тръба не значи, че категорично е непропусклива.

Последна редакция: пт, 18 юни 2021, 14:04 от mamink@

# 474
Tansitaa22, подкрепям ви в обжалването, дано имате успех. Междувременно - дали ако направите нова цветна снимка, тубарният фактор няма да се види по-ясно? На времето, когато аз бях стигнала до момента за цветна снимка, репро лекарят ми каза, че е валидна 6 месеца.

Снимката е правих на 26.04.21г. мисля че има още време, но ако се наложи обмислям варианта за втора снимка

# 475
Здравейте, момичета! Финансирането от ЦАР важи само за клиники в България, нали?

# 476
Да, и само за клиниките посочени на сайта на ЦАР.
Здравейте, момичета! Финансирането от ЦАР важи само за клиники в България, нали?

# 477
Здравейте, тези от вас, които са си пускали заявленията чрез клиниката, колко време след като са ви пуснати документите към фонда получихте входящ номер? Този номер от ЦАР ли ви го изпращат или от клиниката? Подадох нашите документи на 14-ти и ми казаха от клиниката, че до един два дни ще ги изпратят. На 18-ти все още нямах обаждане. Писах на фонда и от там ми казаха, че няма подадено заявление. Обадих се на клиниката и ми казаха, че като получат от фонда входящ номер, ще ми звъннат. Подозирам, че може изобщо не са го изпратили. Ако и тази седмица не ми се обадят нали мога да си искам документите и сама да си ги изпратя до ЦАР?

# 478
Най-вероятно не са ги пратили. Ние нашите документи ги оставихме в клиниката на 29.01.  А сме в системата от 11.02

# 479

Ох, направо се ядосвам на такива несериозни работи. Ми като не могат да я пратят, да си ги пратя сама. Ще изчакам до вторник, защото ако нещо се праща през куриери ще е в понеделник и ако пак не са получили нищо в ЦАР ще им вдигна един скандал на тия от клиниката. Благодаря за отговорите, момичета. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт