Център за асистирана репродукция (ЦАР) тема 35

• 49 794
  • 801
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте ! Може ли със заповед да се замразят само яйцеклетки ?

# 511
Здравей, Book79,
Първата спермограма е със заключение: астенотератозооспермия, а втората (месец по-късно) с тератозооспермия.
Т.е. подобрена подвижност, но морфологията е зле.
Знам за становищеро от уролог, другата седмица ще ходи на преглед, чудя се с тази гранична подвижност на втората спермограма дали ще успеем с фонда.
Иначе ще пуснем изследване за антиспермални антитела. Чудех се дали може кръв да се изследва или е по-добре еякулат.

Благодаря много!:)

За кандидатстване по фонда с мъжки фактор ти трябват две спермограми направени в две различни клиники с минимум един месец разлика и заключение от уролог, че сте за инвитро. За жената- АМХ, с подпис и печат от лабораторията. Заседанието за юли ще е между 8-ми и 15-ти, така че побързайте.

# 512
Здравейте дами, днес подготвихме документите в клиниката и ми обещаха да ги изпратят още същия ден . Дано минем този месец. На 27 години съм и АМХ 0,83 , което ме шокира зверски както и док , 3 години се влачим всеки месец , какви ли не изследвания  ни пуснаха , но проблем така и не се откри, е, до днес ! Надявам се да има надежда  ! Успех на всички

# 513
Здравейте дами, днес подготвихме документите в клиниката и ми обещаха да ги изпратят още същия ден . Дано минем този месец. На 27 години съм и АМХ 0,83 , което ме шокира зверски както и док , 3 години се влачим всеки месец , какви ли не изследвания  ни пуснаха , но проблем така и не се откри, е, до днес ! Надявам се да има надежда  ! Успех на всички
И аз съм с АМХ 0,83 на 19 г. Дали може да се забременее нормално  с такъв нисък резултат ? При вас само това ли е причината за ин витро ?

# 514
И аз съм с АМХ 0,83 на 19 г. Дали може да се забременее нормално  с такъв нисък резултат ? При вас само това ли е причината за ин витро ?

Доста се обърках след днешното АМХ.. уж всичко ни беше наред и нямаше причина да  не стават нещата.. Освен силно повишения вискозитет на ММ и моята обърната матка , с която ми казаха, че може да се позабавят нещата друг проблем не се откри. Кандидатстваме с 4 неуспешни инсета .

# 515
Здравей, Book79,
Първата спермограма е със заключение: астенотератозооспермия, а втората (месец по-късно) с тератозооспермия.
Знам за становищеро от уролог, другата седмица ще ходи на преглед, чудя се с тази гранична подвижност на втората спермограма дали ще успеем с фонда.
Иначе ще пуснем изследване за антиспермални антитела. Чудех се дали може кръв да се изследва или е по-добре еякулат.

За кандидатстване по фонда с мъжки фактор ти трябват две спермограми направени в две различни клиники с минимум един месец разлика и заключение от уролог, че сте за инвитро. За жената- АМХ, с подпис и печат от лабораторията. Заседанието за юли ще е между 8-ми и 15-ти, така че побързайте.

Благодаря! Имам резултатите само онлайн...И спермограмите ли трябва да са с подпис и печат, не може да принтирам онлайн резултатите, нали?

# 516
Здравей, Book79,

Благодаря! Имам резултатите само онлайн...И спермограмите ли трябва да са с подпис и печат, не може да принтирам онлайн резултатите, нали?
здравей, не - трябва да е подписана и подпечаната. Ние си принтирахме от клиниката, където правихме втора 6 медеца по-късно и отидохме за подпис и нямаше проблеми. Дори на регистратура момичето я подписа и подпечата 😃

# 517
Момичета с какво темпо вървят номерата? Преди години помня, че чакахме за заповед около 3-4 месеца след подаване на документи.

# 518
Подалите до 10-то число на месеца (горе-долу), се разглеждат от комисията, която обикновено е между 10-ти и 15-ти всеки месец. Заповедта се получава в рамките на 1 месец след това

# 519
Момичета с какво темпо вървят номерата? Преди години помня, че чакахме за заповед около 3-4 месеца след подаване на документи.
Около 500 номера на месец. Нашите документи ги получиха на 10/11 февруари и за много малко изтървахме февруарското заседание и ни разглеждаха на 11 март на 17 март актуализираха сайта и на 23 март получихме документа по еконт.

# 520
Страхотно! Благодаря! ❤

# 521
Момичета, обмислям смяна на клиниката. Искам да попитам кой вариант е по-добър - да подам за втори опит в старата клиника и после да сменя или направо в новата. Проблемът е, че съм се насочила към Надежда, а за там ще има да чакам, та затова се чудя кое ще е по-бързо документално.

# 522
Момичета, обмислям смяна на клиниката. Искам да попитам кой вариант е по-добър - да подам за втори опит в старата клиника и после да сменя или направо в новата. Проблемът е, че съм се насочила към Надежда, а за там ще има да чакам, та затова се чудя кое ще е по-бързо документално.
Вие ще бъдете одобрени за първата, като си изберете нова пак ще трябва да подавате документи за смяна и ще чакате отново за заседание и да Ви изпратят документите.

# 523
Здравей, за мен по-добър вариант е да си подадеш документите от новата клиника. Отиди без записан час, говори с момичетата от регистратурата. Иначе една година да чакаш час за преглед е абсолютно безсмислено. Успех!

# 524
В Надежда имат една дама, която се занимава с документите по фонд. Не знам дали си разговаряла с нея (има контакт в сайта), но ако имаш примерно всички събрани документи, може да я питаш дали може да ти издадат епикриза и тнт и да си подадеш към фонда, преди да чакаш за първичен преглед. Аз миналата година чаках под 2 месеца за първичен, като веднага след него просто констактирахме, че ще пфравим инвитро и директно подготвих документите и не съм ходила на допълнителни прегледи. Само ЦС, но тя не ми послужи, защото  бяхме и по мъжки фактор.

Общи условия

Активация на акаунт