Кой управлява бюджета вкъщи?

• 22 636
  • 521
  •   1
Отговори
# 285
  • München, Deutschland
Надявам се последното да не беше сериозно... Rolling Eyes

# 286
Скрит текст:
Зависи какви жени харесва. Може пък да се цели високо и да не се спихва, ако не печели повече от булката.

Шегувам се. Имам роднина съдия и жена му печели три пъти повече кинти от него, нотариуска, ама самочувствието му е на ниво. Пак студентски брак.

Това е много хубав пример. Доказателство, че проблемите и сравненията идват от недостатъчно пари, а от един момент нататък е все едно кой повече, кой по-малко.

# 287
За мен Никога нее било важно кой колко изкарва, по важно ми е да има в сметката достатъчно да покрие всички сметки и да остане поне малко. От както сме женени винаги аз съм вкарвала повече по сметката, не казвам че съм изкарвала повече от него напротив. Той със сигурност изкарва мноооого повече но има общ бизнес с братята си и винаги влага някаде или изплащат нещо и така. За първи път от 14 години съм почти без доход свърши ми майчинството и решихме да остана в къщи още два три месеца. Така той трябва да се погрижи за всичко а аз се чустам като идиот незнам защо. Не трябва все пак гледам общото ни дете но без лични доходи се чувствам зле.

# 288
  • София
Защото изпускаш всякакъв контрол. Нормално е да се чувстваш така.
Не се ли записа на борсата?

# 289
Ганели, аз вашия случай си ги спомням и нямаш никакво основание да се комплексираш. Я го давай по нахакано. Нищо чудно да получиш по добра оценка от фамилията, ако изискваш, отколкото ако си свита и коректна.

# 290
Ганели, аз вашия случай си ги спомням и нямаш никакво основание да се комплексираш. Я го давай по нахакано. Нищо чудно да получиш по добра оценка от фамилията, ако изискваш, отколкото ако си свита и коректна.
Честно казано изобщо не ме интересува оценката на фамилията, просто аз не се чувствам добре. От една страна е много по добре за бебето но аз се чувствам подтисната и да може би защото губя контрол.

# 291
Контрол над кое? Не е само до как се чувстваш, но и какво очакваш, и от кого?

# 292
Контрол над кое? Не е само до как се чувстваш, но и какво очакваш, и от кого?
Контрол над собствените си финанси. Знам че щом сме семейство са общи но до сега винаги мойте са били повече и се чустам малко като мъж останал без работа който е свикнал да се грижи за всичко. До сега аз покривах всичко и не го мислех то колко и кога ше получи нещо. Незнам дали ме разбираш. Той малко е безотговорен в това отношение. И да знам че вината е моя да е така. Но както казах не съм го мислила щом можех да покривам всичко.

# 293
  • Sofia
Знам че щом сме семейство са общи но до сега винаги мойте са били повече ... До сега аз покривах всичко и не го мислех то колко и кога ше получи нещо.

ganeli, вашият казус е много особен. За пръв път чувам за мъж, изкарващ многократно повече от жена си, но невнасящ почти нищо в семейния бюджет, т.е. за семейните нужди.

# 294
Знам че щом сме семейство са общи но до сега винаги мойте са били повече ... До сега аз покривах всичко и не го мислех то колко и кога ше получи нещо.

ganeli, вашият казус е много особен. За пръв път чувам за мъж, изкарващ многократно повече от жена си, но невнасящ почти нищо в семейния бюджет, т.е. за семейните нужди.
Да така е за съжаление, сега внася точно толкова за да покрие сметките и то в последния момент та за това се притеснявам. Имам още малко спестявания но отказвам категорично да ги изхарча докато съм без работа. Та ще видим какво ще става.

# 295
Сега му е времето да свикне с мисълта, че сметките не се плащат сами.

# 296
Сега му е времето да свикне с мисълта, че сметките не се плащат сами.
Да права си ма ми е толкова не ловко да напомням постоянно кое след кое следва за плащане и да изчислявам постоянно ще стигат ли за всичко.

# 297
Ганели лошо го е научила мъжа си и сега е времето за му вмени отговорности в семейството.Какво значи общ бизнес с братята? Нали всеки има заплата,макар и малка? Всичко което се изплаща е от останалите печалби на фирмата.Не вярвам братята му да не вземат заплата.Кой им храни децата?

# 298
Ганели лошо го е научила мъжа си и сега е времето за му вмени отговорности в семейството.Какво значи общ бизнес с братята? Нали всеки има заплата,макар и малка? Всичко което се изплаща е от останалите печалби на фирмата.Не вярвам братята му да не вземат заплата.Кой им храни децата?
Именно заплата е малка едвам покрива разходите ако се наложи нещо екстра незнам направо. Нямам представа какво и колко взимат другите и кой им храни децата.

# 299
  • София
Именно заплата е малка едвам покрива разходите ако се наложи нещо екстра незнам направо. Нямам представа какво и колко взимат другите и кой им храни децата.
Помня казуса от другата тема, за кучето, за което даваше значителна част от заплатат си налага ли се да му напомняш кога да пазарува или за него се сеща, ама сметките "забравя"? Ама поне имаш напредък, че плаща и за теб, че нали живеехте години наред с отделни бюджети в стил съквартиранти, и все не му оставали пари за разходи покрай бебе (преди да забременееш), заради кучето.

Общи условия

Активация на акаунт