Индукционни котлони, тема N2

• 45 101
  • 873
  •   1
Отговори
# 120
  • гр. София
Аз последно харесах и купих вчера тези уреди на Бош - плот и фурна:
https://www.tehnomix.bg/plot-za-vgrazhdane-bosch-puj-611-bb-1e
https://www.tehnomix.bg/furna-za-vgrazhdane-bosch-hba534eb0
Има ли ги някой, за да сподели впечатления от първа ръка?

# 121
Честити да са ти, Leila. Със здраве да си ги ползвате.
Много прилични уреди на добра цена.

# 122
  • София
Ама наистина на много добра цена! Честито! Имам плота (почти съшия е, просто моят е скосеният) - обичам си го и това е. Има си минуси, все пак не е топ клас, но е сууупер за моето ползване и моите очаквания. Размерът на зоните е идеален, според мен. Единствено ме дразни, че за да спра зона, без да спирам целия плот, трябва да намаля до 0 - не става с едно докосване. Ако случайно ти откриеш как, пиши тук да знаем всички (и да се посмеем на мен) Simple Smile

Последна редакция: вт, 18 май 2021, 11:44 от ToniShu

# 123
  • Велики Преслав
При мен ако съм например на 9 и дам плюс минавам през Буст и 0.

# 124
Какво повече предлагат топ класовете, така и не ми стана ясно.

# 125
  • София
Василевият, непременно ще пробвам - досега не съм! Но пак - няма да е с едно доксване Simple Smile
Alexslav, и аз не знам, но са по-скъпи. Предполагам по-добра ефективност, по-тихи може би (не че този е шумен, но ето, например тук разказваха как някои плотове дори на ниска степен били толкова тихи, че не разбираш кога работи и кога спира; някои пък не спирали изобщо). Все има нещо Simple Smile

# 126
Фурната няма пиролиза, а самопочистване. Какво ще рече това?

# 127
  • Велики Преслав
Ами ще рече, че има или каталитични панели или самопачистване с пара.
В краен случай грешка в описанието

# 128

Не знам, но мога да предположа:
- От новия материал на Шотсеран, който не се драска;
- По-прецизно регулиране, като на ниските степени няма да се усеща тръгване и спиране на котлона;
- По-тиха работа.

Не е кой знае какво, наистина.

# 129
  • София
За покритието не съм наясно какво е на моя плот (освен че е Shot Ceran), но за година и малко не се е надрскало изобщо.
А на ниски степени не се усеща спиране и тръгване, но се чува как жужи-спира-жужи-спира. Звукът не дразни, просто го има все пак. Предполагам, че на високите класове не се чува такова нещо. Знам ли...

Така като гледам, Neff например имат Power move зона, която звучи интересно; друг модел Бош (по-скъп) има различно управление от моя - изглежда по-удобно. Някакви такива ще да са разликите. Иначе ясно, че все ще сготви манджата Simple Smile

# 130
  • София

Не знам, но мога да предположа:
- От новия материал на Шотсеран, който не се драска;
- По-прецизно регулиране, като на ниските степени няма да се усеща тръгване и спиране на котлона;
- По-тиха работа.

Не е кой знае какво, наистина.

ЧС, може ли предложение за плот от материал на Шотсеран?

# 131
Ми от къде да ги знам, гледай кой ти харесва и то си пише в спецификацията или и на самия плот в повечето случаи. Едва ли очакваш аз да започна да правя проучване, нали?

# 132
  • София
Ми от къде да ги знам, гледай кой ти харесва и то си пише в спецификацията или и на самия плот в повечето случаи. Едва ли очакваш аз да започна да правя проучване, нали?
Благодаря, тези, които разглеждадах bosch  и neff, не открих в описанието материала, може би аз не гледам където трябва. Но понеже в предишна тема сте споделили, че керамиката на вашия котлон е на Шотсеран, помислих, че знаете каква марка е, а не че искам да правите проучване за мен.

# 133
  • Deutschland/HE
Аз като избирах моя плот в описанието го пишеше, а го пише и на самия плот.

# 134
Разбира се, че знам каква марка е моя плот, но това е един от многото плотове, при това купен преди три години. Едва ли е уместно да препоръчвам него, а актуалните модели не познавам. Иначе ако те устройва стар модел - моят е Уърлпул. И на самата керамика е написано. Това долу не е моят модел, но го давам за да видиш как е написано (десния горен ъгъл).

А ето и Неф, и на него му пише:

Общи условия

Активация на акаунт