Индукционни котлони, тема N2

  • 45 109
  • 873
  •   1
Отговори
# 135
  • София
  • Мнения: 8 636
Ето на този, отваряте снимката и горе в десния ъгъл си пише Shott Ceran. https://www.tehnomix.bg/plot-za-vgrazhdane-bosch-puj-611-bb-1e?u … dium=gads-dynamic
И аз не съм срещала да го упоменават в описанията. Но на самия плот си пише, поне при Бош.

# 136
  • Манчестър
  • Мнения: 2 602
Сега гледах и моя Neff....пише Шотсеран в горен ляв ъгъл.

# 137
  • София
  • Мнения: 2 525
Благодаря, ЧС,  благодаря и на всички, които се включиха ...  търсих в описанието, а не на снимката...

# 138
  • гр. София
  • Мнения: 4 998
Благодаря на всички за пожеланията! И на ToniShu за споделеното мнение! По-рядко ползвам котлони, затова и реших да не се хвърлям на скъпи варианти. Готвя в уред под налягане. Индукционни котлони никой в семейството не е ползвал. Ще се учим в движение. Simple Smile Още не съм сюрпризирала мъжО, че ще трябва и съдове да купувам.
За фурната важи същото - не правя нищо специално там, така че тази ще ми върши работа. Колкото до пиролизата- в един магазин ми казаха, че се пуска най-много 2-3 пъти в годината, заради високата температура, която се развива по време на процеса. Затова и реших, че мога и без нея.
Досега съм била с най-обикновени уреди (срам ме е да кажа какви даже Blush), така че за мен ще са наистина нещо ново!

# 139
  • Мнения: 18 971
Колкото до пиролизата- в един магазин ми казаха, че се пуска най-много 2-3 пъти в годината, заради високата температура, която се развива по време на процеса. Затова и реших, че мога и без нея.


Е...що за логика? Пуска се рядко значи не ми трябва. Ами тя спестява едно от най- досадните неща за мен- чистенето на фурната. Препарати, търкане, после мирише, ако мога да го пропусна ще съм много щастлива.

В тази връзка с какво се чисти загоряло сладко на дъното? За мазнините имам препарати, но за това нищо не помага

# 140
  • гр. София
  • Мнения: 4 998
Колкото до пиролизата- в един магазин ми казаха, че се пуска най-много 2-3 пъти в годината, заради високата температура, която се развива по време на процеса. Затова и реших, че мога и без нея.


Е...що за логика? Пуска се рядко значи не ми трябва. Ами тя спестява едно от най- досадните неща за мен- чистенето на фурната. Препарати, търкане, после мирише, ако мога да го пропусна ще съм много щастлива.

В тази връзка с какво се чисти загоряло сладко на дъното? За мазнините имам препарати, но за това нищо не помага

Ами.....това ми е логиката! Simple Smile Както писах фурната не я ползвам за някакви специални печива, десерти не умея да правя. Мисълта ми е, че не я ползвам толкова често, че да се налага и пиролиза да ползвам. Мога и да я изчистя.
За съжаление бюджета ми не е голям, така че от някои удобства трябва да се лиша.

# 141
  • Мнения: 14 489
Колкото до пиролизата- в един магазин ми казаха, че се пуска най-много 2-3 пъти в годината, заради високата температура, която се развива по време на процеса. Затова и реших, че мога и без нея.


Е...що за логика? Пуска се рядко значи не ми трябва. Ами тя спестява едно от най- досадните неща за мен- чистенето на фурната. Препарати, търкане, после мирише, ако мога да го пропусна ще съм много щастлива.

В тази връзка с какво се чисти загоряло сладко на дъното? За мазнините имам препарати, но за това нищо не помага
Логиката си е чудесна и е съобразена с ежедневието.
Загоряло сладко или каквото и да било нямам, защото неща, които могат за изкипят или да опръскат силно дъното, пека не на решетка, а на една от плитките тави. Ако падне нещо на тавата, я мия в съдомиялната.

# 142
  • София
  • Мнения: 8 636
Разбирам защо при по-ненатоварено потребление пиролизата може да е излишна. Но пък аз лично повече фурна без пиролиза не искам - да, пуснах я три пъти миналата година от март до декември и ми бяха напълно достатъчни (фурната може да се чисти и с препарати всеки ден, едното не пречи на другото). Просто самата функция чисти много по-добре и по-безвредно от всеки препарат, който съм ползвала. Единственото криво при пиролизата е, че трудно се бърше пепелта над горните реотани (но там пък с препарат никога не съм смеела да почиствам изобщо)

# 143
  • Велики Преслав
  • Мнения: 5 230
Аз пък чистя там. Защо те е страх.

# 144
  • Мнения: 18 971
Разбирам защо при по-ненатоварено потребление пиролизата може да е излишна. Но пък аз лично повече фурна без пиролиза не искам - да, пуснах я три пъти миналата година от март до декември и ми бяха напълно достатъчни (фурната може да се чисти и с препарати всеки ден, едното не пречи на другото). Просто самата функция чисти много по-добре и по-безвредно от всеки препарат, който съм ползвала. Единственото криво при пиролизата е, че трудно се бърше пепелта над горните реотани (но там пък с препарат никога не съм смеела да почиствам изобщо)

Абсолютно е така! И като вземат да ме убеждават "консултантите", обикновено мъже как не ми трябва, как скапвала ламарините се изкушавам да ги питам лично те колко пъти са изчистили фурната у тях и агресивните апарати не скапват ли също толкова качествено. Аз готвя ежедневно, предпочитам на фурна, правя и много сладкиши, така че моята е доста експлоатирана.

Не очаквах, че ще изтече това сладко от козунака, прекалено много се надуха този път, иначе да, знам за тавичката, но на решетка се изпича по- добре.

Тони, каква е твоята, вече се оглеждам за нова С пиролиза.

# 145
  • Мнения: 10 741
Сега ме хвърлихте в джаза с тази пиролиза.. чак ще ходя да отворя кашона да видя каква фурна съм поръчала Grinning
Вкъщи не готвим особено - ядем салати, яйца, печено месо от време на време. Та първоначално се бях хвърлила да купувам Нефф, после се чукнах по главата и си купих среден клас уреди - не държа да ме надживеят. Последната фурна, която ползвах беше на 15 години Уърпуул, работеше без проблем и я подарих. От нея ползвах точно 2 функции.
Та всичко си зависи от начина на живот.

# 146
  • Мнения: 18 971
Ами вече има с пиролиза към 700 лв. Това не е висок клас за мен. Аз бих се лишила от автоматични програми и измислената ваничка за вода на дъното, например. Но ако са много ценни автоматичните функции ще размисля, който ги ползва да сподели опит

# 147
  • гр. София
  • Мнения: 4 998
Аз исках плотът и фурната ми да са на Бош, АЕГ или Електролукс евентуално. Други марки не съм проучвала. Автоматични програми не ми трябват. Аз си готвя в Инстант пот или слоу кукър, та фурната я ползвам само за запичане или като правя баница. И един път в годината за козунак, че в хлебопекарната не се харесва формата у нас Rolling Eyes  Не готвя ежедневно - нямам време. А лятото още по-рядко! Та затова и не съм искала нещо супер-дупер впредвид начина на ползване у нас. Иначе първоначално много държах на пиролиза, тел. водачи и всякакви функции. После като поразгледах и поразпитах разбрах, че нещата не са точно това, което съм си представяла и се преориентирах. Даже се чудех дали котлоните ми да са индукция в тая връзка ........... или да заложа на класиката!

# 148
  • София
  • Мнения: 8 636
R@N, аз съм със Смег от магазин за уреди с транспортни дефекти Simple Smile Точно защото не исках да давам 1000 лв и отгоре за фурна. Е, дадох към 800, но не съжалявам (много си я харесвам на вид). И не мисля, че нещо драматично ще й се случи, ако пусна пиролизата 4 или 5 пъти в годината, така или иначе пускам по-слабата програма (има две). Има някакви автоматични функции, които никога не съм ползвала и няма и да ползвам; както и никога няма да тръгна да размразявам в нея. Харесах си я заради пиролизата, грила и заради опциите за печене - има всякакво греене със и без вентилатор, а на мен това ми беше важно.
Васе, защото аз от тоци не разбирам и да не прецакам нещо някой реотан - да го разкача или пък да го прекъсна някак, да задържи препарат и после да ми смърди манджата... де да знам какво може да стане и какво не може. Такива открити (или не са открити?)  ел части мен си ме плашат Grinning 

Но да се върнем към индукцията Simple Smile Leila, понеже писа, че ще се учите на котлоните, да ти кажа със 100% сигурност - няма какво да им учиш, направо ще си кажеш "и аз 'що не си купих по-рано". Дори и за леко ползване, ще усетиш осезаема разлика - например да си стоплиш вода за чай, да притоплиш ядене, да разтопиш масло/шоколад... дребни неща, но като се случат лесно и бързо, прави впечатление Simple Smile

# 149
  • Мнения: 18 971
И един път като изкипиш мляко, съвсем ще направиш разликата

Общи условия

Активация на акаунт