Индукционни котлони, тема N2

• 45 267
  • 873
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Е добре, покажете поне един модел, какъвто и да е, който отговаря на тази дефиниция?
Аз като търся в нета не виждам такива, нито пък да ги рекламират като такива.

Ето, в упътването на Уърлпул-а, който обсъждаме в паралелния разговор, са указани двата вида монтаж:

При мен по скоро неразбирането идва от размерите на зоните, АЕГ-то е 2х ø21, ø18 и ø14,5. Уърлпул-а е с 2х ø12, ø15 и ø10. Така и не разбрах тигана за палачинки, на който дъното е ø23 дали ще работи равномерно или не.. Флекскуук - обединяване на зони, ОК, но ако сложа тенджера с ø26?? Виждала съм позната с по-стар модел на Уърлпул си слага тиган на средата и си работи, но е много стар модел.
Или аз не знам как да задам въпроса, или отсреща ми говорят пълни глупости. Днес влязох и в Зора, там дори ме разубеждаваха да взема индукция, не си заслужавало парите, специални съдове трябвало.. Единственото за което се хванах е, че АЕГ било по-висок клас от Уърлпул.

Čherries, объркването идва оттам, че на Уърлпул не са дадени размерите на зоните, а минималните размери на съдовете, които можеш да сложиш в тези зони. Според мен, задната дясна зона е идеална за тигана ти за палачинки Simple Smile

Ето, това са дали в упътването:

Последна редакция: вт, 25 окт 2022, 22:59 от Vilemina

# 436
Няма по-голям кеф от хубав индукционен плот Simple Smile
Смили се над невежата съфорумка и препоръчай такъв до 800 лв и по възможност да е Бош Hug

# 437
Благодаря ти, Vilemina! И без това него си бях харесала по начало, днес моят приятел го видя на живо и още тогава ми каза, че посоченото ще е минималния размер на съда, но разумът ми реши, че и той не е прав. Него ще вземем и повече няма да се ровя и чета, защото постоянно си сменям мнението. Smiley

# 438
Моят плот, фуга с черен високотемпературен силикон.Като го купувах пишеше за тотално вграждане, не знам има ли друг монтаж, не съм се интересувала.Фугата е достатъчна, за да се сложи и малко по-голям.Надявам се този да ми служи вярно още поне 15г.Simple Smile

В предните ми къщи не бяха такива и много мръсотия се събираше между плота и котлоните, така че предпочитам такъв
от своя опит дотук.

Последна редакция: ср, 26 окт 2022, 02:04 от ДХ3

# 439
Само със забърсване не става, трябва да се изключи  и включи пак. Доста е дразнещо, само при AEG плотове ли се среща?
Нашият е АЕГ, но друг модел. Работи с леко влажни ръце. При много мокро става само с подсушаване, не е нужно да се изключва и включва. Попитай в сервиз дали е особеност на модела или дефект.

# 440
Току що поръчах AEG. Намерих го на по-добра цена в електронни магазини.
 https://www.tehnomix.bg/plot-za-vgrazhdane-aeg-ike63441fb

# 441
  • София
Току що поръчах AEG. Намерих го на по-добра цена в електронни магазини.
 https://www.tehnomix.bg/plot-za-vgrazhdane-aeg-ike63441fb
zigizagi, ще чакам да споделиш мнение, че моят е купен, но така като гледам няма да се мотира скоро...
Да не забравиш да го регистрираш за удължената гаранция.

# 442
Emy, надявам се след 10 дни да е монтиран.Hug

# 443
Според мен, при такова изпълнение задължително с фуга 1-2мм и запълване с високотемпературен силикон, иначе ще се получи голям проблем, както го описваш.

Няма нужда да е високотемпературен, защото по ръба няма нагряване даже и при обикновените плотове, какво остава при  индукционните. Но не знам дали няма да се изгуби естетиката, ако си личи. Все пак това е луксозен и скъп монтаж и има смисъл само ако е перфектен.

# 444
  • Sofia
Температурата не заради стъклото а заради това, че плота и термостъклото издържат на висока температура и не искаш случайно разливане на вряло олио или поставяне на нагорещен съд на ръба/фугата да повреди уплътнението.

# 445
Температурата не заради стъклото а заради това, че плота и термостъклото издържат на висока температура и не искаш случайно разливане на вряло олио или поставяне на нагорещен съд на ръба/фугата да повреди уплътнението.

Всеки силикон издържа 180 градуса минимум. И за малко време, пък и с топлоотнемаща среда с голяма маса наоколо... Не мисля, че е проблем. Но си личи и аз бих предпочела да е без. Иначе толкова горещ съд ще повреди и техническия камък.

# 446
  • Sofia
Олиото си е олио и може да се нагорещи до много повече от 180 градуса. Примерно това ми изглежда ок: https://tytan.com/bg/produkt/uplutniteli/315-c-visokotemperaturen-silikon/

А за без фуга - ами ако го правиш с фрезоване и сваляне на плота с няколко мм за да са на едно ниво, то със сигурност ти трябва фуга, иначе не е възможно да предотвратиш попадането на течности, мазнини и гадости, без някаква форма на уплътнение.

# 447
Аз съм избрала да не го правя с оглед на всичките проблеми. Сложила съм си фасетиран плот без рамка и съм ОК.

# 448
Няма как да не се запълни фугата при моя вид монтаж.Ще влиза какво ли не.Така снимано изглежда много видимо, но отдалеч не личи фугата.

# 449
Олиото си е олио и може да се нагорещи до много повече от 180 градуса. Примерно това ми изглежда ок: https://tytan.com/bg/produkt/uplutniteli/315-c-visokotemperaturen-silikon/

А за без фуга - ами ако го правиш с фрезоване и сваляне на плота с няколко мм за да са на едно ниво, то със сигурност ти трябва фуга, иначе не е възможно да предотвратиш попадането на течности, мазнини и гадости, без някаква форма на уплътнение.
Силикона ще издържи нагорещено олио. Първо обикновено не нагряваме олиото до пламната му температура и второ при разливане от тигана то веднага ще се охлади до безопасна за силикона температура.

Общи условия

Активация на акаунт