Индукционни котлони, тема N2

• 45 303
  • 873
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте. Отскоро и ние сме с индукционен котлон. Избрахме Бош. Все още не съм го тествала, но тъй като още сме в ремонт, често се вдига прах. И постоянно събира прах. Буквално забърсвам и след секунда отново е насъбрал прах. Започвам да се притеснявам, че и след ремонта ще е така. Въпроса ми е, вие как си ги почиствате, с какви препарати? Също така ми е нужно и разяснение какви видове тигани и съдове могат да се използват върху тези котлони. Има ли някакви забранени, да кажем? Благодаря ви много предварително.

# 406
Здравейте. Отскоро и ние сме с индукционен котлон. Избрахме Бош. Все още не съм го тествала, но тъй като още сме в ремонт, често се вдига прах. И постоянно събира прах. Буквално забърсвам и след секунда отново е насъбрал прах. Започвам да се притеснявам, че и след ремонта ще е така. Въпроса ми е, вие как си ги почиствате, с какви препарати? Също така ми е нужно и разяснение какви видове тигани и съдове могат да се използват върху тези котлони. Има ли някакви забранени, да кажем? Благодаря ви много предварително.

Забърсваш с мокър швамтух и никакъв прах не остава. Измива и всякакво друго покапано. Ако искаш да не остават следи от капки минаваш и с домакинска хартия докато стане сухо. И блести. При по-сериозно чистене минавам с мокра кърпичка и после хартия. Никакви препарати не са нужни.
Забранени съдове няма, има съдове, с които плотът не работи. Кой съд става се проверява с магнит - ако лепи здраво, значи става. Освен това при купуване гледаш тиганът или тенджерата да имат знак, че стават за индукция.

# 407
  • София
Със съдовете е лесно, аз изпробвах старите с магнит, на който съд се залепя, става.
Като купувате нови, гледайте да е отбелязано, че стават за индукция.
Аз използвам основно Tefal Unlimited с тях проблеми няма.

# 408
Здравейте! Първо искам да се извиня, ако някой от въпросите ми ви се стори нелеп, но истината е, че досега не съм използвала индукция и някои неща не ги разбирам.
Предстои ни покупка на плот и сме се спрели на два модела, но ме глождят някои въпроси.
Има ли разликата между FlexiCook и Connexion zone, от това което прочетох разбрах, че са обединяваща зона. Друго?
Относно размера, според указанията има посочен минимален диаметър на дъното на съда, а колко може да бъде максималният?  
И последно, това са моделите, които избрахме. Някой запознат да каже има ли някаква разлика между тях, освен размера на обединяващите зони.
https://www.whirlpool.bg/r/produkti/plotove/indukcionen-st-kloke … 0-ne/859991572140
https://www.whirlpool.bg/r/produkti/plotove/indukcionen-st-kloke … 0-ne/859991579680
Отново се извинявам! Blush

# 409
Трябват ли ви обединяващи зони, имате ли такива съдове?Макс диаметър няма, котлонът ще работи и ако съдът е малко по-голям, но по
принцип е добре да си е на диаметъра, иначе
ще грее неравномерно.Е, няма как да сложите Ф35 на Ф 10, нали.

# 410
Трябват ли ви обединяващи зони, имате ли такива съдове?
Не съм много сигурна дали ще ми трябват, но имам съдове, които са ø28 или ø26 и не ми е ясно дали ще работят на единичната зона, която е ø15. А видях, че при единия модел обединяващата зона е ø22.

# 411
Обединяващите зони са за тези съдове:

Два котлона се обединяват, като средната част между тях става активна също, като формата е овал и е на дължина.

# 412
  • София
Здравейте! Първо искам да се извиня, ако някой от въпросите ми ви се стори нелеп, но истината е, че досега не съм използвала индукция и някои неща не ги разбирам.
Предстои ни покупка на плот и сме се спрели на два модела, но ме глождят някои въпроси.
Има ли разликата между FlexiCook и Connexion zone, от това което прочетох разбрах, че са обединяваща зона. Друго?
Относно размера, според указанията има посочен минимален диаметър на дъното на съда, а колко може да бъде максималният? 
Скрит текст:
И последно, това са моделите, които избрахме. Някой запознат да каже има ли някаква разлика между тях, освен размера на обединяващите зони.
https://www.whirlpool.bg/r/produkti/plotove/indukcionen-st-kloke … 0-ne/859991572140
https://www.whirlpool.bg/r/produkti/plotove/indukcionen-st-kloke … 0-ne/859991579680
Отново се извинявам! Blush

Доколкото мога да се ориентирам, FlexiCook ползва по-ново поколение технология, отколкото Connexion zone. При нея на сдвоената зона може да ползваш няколко отделни съда. Индукционните технологии се развиват и това е последното достижение.

Човек няма как да прецени дали ще ползва нещо, което не е пробвал, но при положение, че цената е близка, бих взела по-модерното, с повече опции, а пък като усетя как работят, може и да започна да ги ползвам.

С други думи, от тези двата бих избрала първия, но иначе бих дала още 20 лв, за да взема ето този, който е с 2 FlexiCook зони: Whirlpool WL S8560 Al.

П.П. Максимален размер няма, при мен дъното на 28-миците излиза от зоната с около 1 см от всяка страна и това не представлява проблем.

П.П.2: Забравих да кажа, че индукционните плотове на Уърлпул са страхотни. Който и да вземете, няма да е грешка. Но тъй като инвестицията е дългосрочна, по-модерното си заслужава.

Последна редакция: пн, 24 окт 2022, 19:52 от Vilemina

# 413
Няколко малки съда, защото две големи тенджери на два съседни котлона няма как да оставят място за още нещо.Така че тези зони са си баш за такива съдове като
 показаните.
И повдигнах въпроса, защото ако тези котлони са по-скъпи от стандартна индукция с 3 или 4 точки на нагряване, то заради тази екстра не бих ги купила и после да не я ползвам.
Така си купих фурна с 64 автоматични програми за готвене- ми не знам дали 3-4 пъти съм ползвала някоя от тях.Ама тогава ми се виждаше голяма полза за домакинята 😂

# 414
# 415
  • София

Първият линк не води към модел. Другите два имат еднакви функции и разликата е само в броя и размера на зоните, т.е. изборът е въпрос на лично предпочитание.

За мен например, зони с диаметър 21 см са напълно достатъчни, тъй като най-големите ми тенджери (6-7 л) са с дъна по 20 см, а дъното на 28-сантиметровият ми тиган е 22 см. Но ако вие ползвате някакви съдове с диаметър над 30 см, тогава може би голямата зона на тройния плот ще ви е от полза.

П.П. Оказа се, че гледам друг модел 4-ка. Посоченият е само с 14 и 18-сантиметрови зони, затова е на по-ниска цена. Аз говоря за този:

https://www.technopolis.bg/bg/Plotove-za-vgrazhdane/Plot-za-vgra … E611BB5E/p/703354

В Технополис, тройката е на по-добра цена:

https://www.technopolis.bg/bg/Plotove-za-vgrazhdane/Plot-za-vgra … J61RBB5E/p/703358

Последна редакция: вт, 25 окт 2022, 14:49 от Vilemina

# 416
Извинявам се, първият линк си въобразявах, че е към този модел на АЕГ

# 417
  • София
Скрит текст:

Предимствата на този са: сдвояването на зоните отляво, управлението с „плъзгачи“ и възможността да управлява аспиратора, ако е от същата марка. За сметка на това е по-скъп от другите два.

Навремето щях да купувам точно този модел, но ме спираше това, че става за вграждане само върху плота, а аз исках да е наравно.

# 418

Моят плот е такъв и нямам забележки към него. Бридж зоната я ползвам понякога за разтопяване на карамел в тавата, имам и обли тенджери. Двата котлона може и отделно да се ползват.

# 419
Благодаря ви!
Много е лошо човек да не знае какво иска Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт