Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

След Пойраз Карaйел: Бурчин Терзиоолу - Hükümsüz/Пустота нови проекти и изяви на актьорите и екипа

 • 17 995
 • 514
 •   3
Отговори
# 45
 • Мнения: 6 416
Мили дружки, гледам сериала, чета ви, но няма какво да допълня към написаното от вас.
Само това, че съм ужасена от историите и повече от това, че са ширещо се явление в тази огромна страна.
Много трудно ще бъдат изкоренени тези "традиции", но вече поне се дава гласност на проблема, а това все пак е добро начало.

# 46
 • Мнения: 1 068
Селим: Екипите на жандармерията, които останаха в гората са намерили 3 трупа.
Филиз: Не може ли да е съвпадение?
Есма: Една гора и три трупа. Според мен не може. Има едно сходство. Трябва да са жени.
Филиз: Сериен убиец, социопат?
Сердар: Ще го следим ли? Какво ще правим?
Есма: Според мен да го проследим.
Есма: Какво е това?!
Сердар: Какво е това?!
Всяка смърт, която може да бъде предотвратена е убийство!Финалът на сезона наближава, а става все по-интересно.
Есма уж е само адвокат, а вече се конкурира с Хорейшио
Благодаря Heart Decoration
Не знам дали Есма се прави на Хорейшио, но искрено се надявам да не си намери белята.

Ето го целият трейлър, качен в официалната страница в туитър.

https://twitter.com/HukumsuzDizisi/status/1362446789987557380

Есма ли застреляха накрая?! Cold Sweat Ако има втори сезон, едва ли ще е тя. Но кадрите така са монтирани, че започвам да се чудя.

Пепелче, лошото е, че под една или друга форма това се случва не само в Турция. Имам приятел полицай и съм слушала такива истории, че сериала бледнее. Само като отвориш криминалните хроники и виждаш, че тази жестокост не е изолирано събитие. После се чудим защо в училище децата са агресивни. Като цяло живеем в едно общество ... Close Angry

Снимка на Бурчин от първи епизод


Стилистите  във всеки отделен епизод обличат Есма  прекрасно. Забелязвам, че й подбират цветове, които отлично подчертават цвета на очите на Бурчин.

# 47
# 48
 • Мнения: 3 667
Инче, Пепелче, това което сте подхванали като тема може да бъде обобщено с публикацията към трейлъра
"Една жена,
Едно сърце
Един живот.
Жена, която иска да живее, сърце, което иска да бие. Животите, които гаснат не могат да бъдат преброени"


Дали е в Турция или някъде другаде няма никакво значение. Насилието си е насилие. Убийството си е убийство.
Пепелчето е права, че когато става въпрос за традиции,  трудно може да се изкорени подобно отношение и третиране към жените, насаждано с години в поколения наред. Хубаво е, че поне в този сериал обръщат внимание на факта, че това не е нормално.
 Дори и да не става въпрос за традиции в съвременните общества и страни с по-модерни разбирания има не по-малко жестоки форми на малтретиране и насилие, което също се възпроизвежда. Така, че съм съгласна и с двете ви.

Инче, не стрелят в Есма. Тя остава в колата. Редактирах и допълних.

Селим: Екипите на жандармерията, които останаха в гората са намерили 3 трупа.
Филиз: Не може ли да е съвпадение?
Есма: Една гора и три трупа. Според мен не може. Има едно сходство. Трябва да са жени.
Филиз: Сериен убиец, социопат?
Сердар: Ще го проследим ли? Или ще се прибираме вкъщи?
Есма: Според мен да го проследим.
Есма: Какво е това?!
Сердар: Какво е това?! Остани в колата!
Убиецът: Не идвай!
Жената: Помощ!
Сердар: Ти помогни на нас, а ние ще помогнем на теб. Пусни момичето.
Всяка смърт, която може да бъде предотвратена е убийство!


# 49
 • Мнения: 12 381
Здравейте!
Изгледах епизодите , един след друг . Благодаря за подсказките на български. Ради, прекрасна си!
Много  жалко , че не може да се гледа на български език. Заслужава си и благодаря на рускините.
 
,,Пустота,, ме опустоши с това което видях. Лъскави сгради в противовест на картини с  жестока реалност, първичност и  простотия. Престъпността я има  във всяко общество, но възпитанието на мъжа като доминиращ е тежко наследство, наслоено с години в бита . Хубаво е , че се дава гласност на случващото се все пак. И каква бюрокращина, няма отърване от нея, навсякъде. На дела се прави едно бих казала нищо , а на книга , за пред хората  велики думи. Примери и у нас колкото си искаме. Директорът и адвокатката на училището са реален пример. Вместо разрешаване на  проблем се изтъкват безмислени общи фрази. С мед да ги намежеш като ги слушаш колко са ,,дали,, на обществото- едно голямо нищо.
За махалата да не говорим как се манипулира, не че ние сме лишени от подобно,, удоволствие,,

Изключителна работа на екипа. При все повечето разкрития и успешни дела адвокат Есма трябва да се погрижи за своята безопасност. И то незабавно. Опасявам се , че едва ли ще я оставят да се разхожда спокойно, дълго още из улиците на Измир. Става все по популярна, престъпния свят не прощава подобна намеса като нейната.

Мисля,че беше написано още в самото начало , преди да започнат снимките на сериала, че не само случаите с потърпевшите жени и деца са истински, а и образа на действителна адвокатка. Не си спомням какво се е случило с нея в действителност. Едва ли е обикновено всекидневието на подобен тип хора, които защитават подобни каузи и  съдби.
Хубаво е ,че сериалът освен съвремения облик показва и  една различна реална действителност..


Скрит текст:
Измир е много хубав град , трети по големина в Турция. Произвежда се всичко от игла до каквото се сети човек. Едни от най -големите европейски компании произвежда продукция там, поради изгодна работна ръка. В диаметър от 70 км около града има добре снабдена транспортна мрежа и се осигурява работа за много хора. Прекрасен център, естествено типичната за турците търговска част и  крайбрежна  ивица. Поради високата сеизмична географска среда се строят сгради устойчиви при земетресения, и то на по 25 и повече етажа. И същите те контрастират с малки ,еднотипни сгради без покриви пръснати по околностите на града. Възникнали са през последните 20 години много бързо. Един член от  семейството идва в града търсейки препитание , построява нещо като стая и идва друг член от семейството.Така се построява още една или две стаи, може и втори етаж, но без покрив- няма да плаща данък. Има покрив има данък ,няма покрив няма данък.
 Има какво да се разгледа и с какво да плени града.
  

Последна редакция: чт, 18 фев 2021, 23:53 от eliNIM

# 50
 • Мнения: 759
Сериалът е много интересен и поучителен. И аз мисля, че тези така наречени “традиции” не са нормални.

# 51
 • Мнения: 3 667
Здравейте.
Ели, благодаря ти за милите думи.
Интересен пост и това, което споделяш съвпада и с моето мнение.
Относно  съдбата на реалната адвокат Есма, не знам други подробности освен това, което писах назад в предходната тема.
Скрит текст:
15-годишната Сезги Кирит,  напусна дома си преди 9 години за да отиде до магазина. Девойката е отвлечена и намерена убита.  При това убийството е извършено по особено жесток начин и подробностите около него смразяват  кръвта. Погребана е на гробището на самотниците.
Нейната сестра става адвокат за да търси справедливост за убийството й. След години усилия и опити да се пребори с правосъдната система в Турция, тя се запознава с адвокат  Сибел Йондер и започва работа за нея.  Двете жени  в продължение на години водят безмилостна борба за справедливост и помагат на жени претърпели насилие. За съжаление убийството на Сезги остава ненаказано. В деня на делото Сибел Йондер заявява "Днес справедливоста е унищожена, справедливостта в тази страна е мъртва."

Сериалът  е различен, смислен, поучителен и добре направен.  Мисля, че все пак посланието му достига до голяма част от хората. Хареса ми един коментар от туитър, който гласи: "Справедливост, законност, човечност.Hükümsüz  трябва да е първият урок, който да види всеки млад адвокат в правния факултет"

Коментарите за новият епизод без да ви издавам спойлери са доста добри. Пишат, че е най-динамичният и интересен до момента.


Най-новото и актуалното - изт. Бирсен Алтунташ: В продуцираният от Мустафа Услу сериал Hükümsüz, който се излъчва по Ексен, Мине Тугай е гостуваща актриса.След Тугай в 9-ти и 10-ти епизод с епизодична роля ще се включи Нур Фетаоолу. Принципно  е договорено  участие  и във втори сезон на сериала.

Аз одобрявам напълно. На този сериал му отиват такива актриси- силни, отличаващи се, талантливи. Естествено това е мое мнение.

# 52
 • Мнения: 12 381
Сериалът поставя сериозни проблемни теми , които се срещат в мн. страни.
В Аржентина жени са излезли на улицата заявявайки, че искат да живеят, не да бъдат убивани. В страната са зачестили убийствата на жени.
Дано само да се получи, ще се опитам да сложа линк от Туитър.

https://twitter.com/dayanismamor/status/1362854008419983364?s=21

# 53
 • Мнения: 7 682
Здравейте !  Hug  Hug  Hug
Ради ,Ели,Инче,Пепелче, mimchyyy9 ,vese956  мерси за всичко интересно което сте споделили  в темата .Flowers Hibiscus  Flowers Hibiscus  Flowers Hibiscus
Изгледах 5  епизод .Милата Мерием въпреки цялата болка която изпитваше намери сили да разкаже тъжната  си  история.Накрая поне изтината излезе на яве и се разбра кои са истинските виновници за подпалването и.Чичото страшен мръсник ,а братовчеда  подкрепен от него реши ,че ще му се рамине ,ноооооо слава богу всичко се разкри.Е в случая да се казва "слава богу" не е добре защото една невинна жена умря в страшни мъки заради  това ,че един мъж не може да възпре похотта си  ,а друг  реши  да се прави  едновременно и на съдия и на прокурор и на адвокат и най-вече  реши да иземме функциите на Бог и въздаде  "справедливост",но все пак слава  богу ,че има и добри  и  справедливи хора като Есма ,които не се спират докато не намерят истината и не постигнат истинска справедливост в която истинските виновници да понесат своята вина и да получат наказанието си.И друго което ме впечатли Мерием успя въпреки всичката си болка да намери добри думи за слабохарактерния си съпруг ,които изобщо без да се замисли я осъди и само факта ,че е точно слабохарактерен и не чак толкова първичен и зъл не му  позволи с лека ръка да реши да я убие.
Освен трагедията на Мерием в серията видяхме и зараждащите се чувства и все по големия интерес на Селим към Филиз ,а също и един много тактичен  и фин Сердар ,който направи така че момичетата да влезнат при Мерием без проблем ,без да се афишира и показва.
Ще ми бъде интерсно ако ни разкажат малко повечко за Сердар .Вече леко открехнаха вртитичката и видяхме нещо от миналото ,но около него има все още голяма мистерия.
Това е май от новия епизод .Есма е загазиля явно ,а Сердар я е спасил ,добреееее  нека има екшън не е лошо това. Simple SmileПоследна редакция: нд, 21 фев 2021, 11:24 от Eny87

# 54
 • Мнения: 1 068
Момичета, съботен привет и от мен Hug
Благодаря ви за всичко - преводи, снимки, коментари, както и за линка за преведения 6-ти епизод.
Тук също е качен, както и седми в оригинал https://turkru.tv/pustota2/
Аз изгледах всичко преведено и мога смело да ви кажа, че това е един от сериалите, които за мен носят собствена атмосфера и поставят обществено значими проблеми на преден план.
Както е казала и Ели -  сериалът представя опустошаваща действителност.
Радвам се, че Бурчин е избрала този сериал, защото сценаристите в Турция все по- рядко правят толкова добри  и изпълнени със смисъл и послание сериали. Да не говорим, че тук наравно с историите на главните герои съумяват да представят човешките съдби на второстепенните персонажи, без да изглежда като пълнеж, а тъкмо напротив.
Във всеки епизод и с всяка следваща житейска история ни показват толкова много и различни чувства, емоции, проблеми. Показват ни силата на човешкия дух скрита в слабостта и безнадеждността, както и слабостта скрита в мъжката сила. Криворазбрана чест и мъжество, отвратителни традиции, липса на елемeнтарна емпатия и човечност
Прекрасна работа на целия екип! Всеки епизод е все по-интересен и добър. Жалко, че не можем да кажем същото за обществото, в което живеем.
Ени,  само 7 еп. прехвърлих с мишката , защото няма превод, но ако съм разбрала правилно Есма рискува живота си и се размени с едно похитено момиче.
Бурчин с фен от снощи

# 55
 • Мнения: 6 416
Привет!
Изгледах и 6 еп.
Потресена съм.
Не мога да приема за нормално нито едно от тези престъпления, но това ужасно ме разстрои и разгневи.
Дори не мога да коментирам.


Харесва ми четворката съмишленици, която се оформи.
Исмаил си остава моят любимец от мъжете.

# 56
# 57
 • Мнения: 12 381
Ради, благодаря !

Цитат
В деня на делото Сибел Йондер заявява "Днес справедливоста е унищожена, справедливостта в тази страна е мъртва
Най-добрата асоциация на реалната със сериалната адвокатка.
Бурчин е точното попадение.


Много благодаря!

Последна редакция: нд, 21 фев 2021, 15:09 от eliNIM

# 58
 • Мнения: 3 667
Здравейте!

Ради, благодаря !
Цитат
В деня на делото Сибел Йондер заявява "Днес справедливоста е унищожена, справедливостта в тази страна е мъртва
Най-добрата асоциация на реалната със сериалната адвокатка.
Бурчин е точното попадение.

Абсолютно, Ели. Бурчин се въплъщава в образа на 1000%
 
За 7-ми епизод - страхотен е!

Един от най-споделяните и силни цитати от епизода: В приказката Пепеляшка губи обувката си докато бяга от бала, а в реалния живот жените губят обувките си докато бягат от убийците си...
...

Леле какъв развой. Оказа се, че никой и нищо, което ни показват не е случайно.
Много добър сценарий, детайлно замислена цялостна картина и връзки между героите. Както е написала Инчето,  чрез действията на един персонаж ни разкриват много от същността на другите и характерите на останалите и нищо не е пълнеж.
Опитвам се да пиша без спойлери за да се изненадате и вие докато гледате. За да конкретизирам ще кажа, че 7-ми епизод и по-специално последната сцена беше прекрасно измислена, заснета и отиграна.
Есма не се посвени да застраши собственият си живот, спасявайки чуждия. А Сердар се сблъска с един от собствените си кошмари и изживя миналото отново.
Бурчин и Алиджан  са прекрасен тандем. С нетърпение чакам развоя на това, което предстои да се случва между тях.
Филиз и Сердар са много сладки.
Останалото ще коментирам когато и вие гледате. Епизодът е пълен с изненади. А основният обрат ме остави с отворена уста.
Случая с Мине Тугай вероятно ще бъде историята  на убитата бизнес дама, която се споменаваше в афиша на сериала. Ще видим в осми еп.

Бурчин е в отлично настроение. Пусна стори от караваната, в което си денси докато се подготя за снимки."Неделя
Каравана
 Сет
Енергия
Музика
и така нататък... "

Последна редакция: нд, 21 фев 2021, 15:29 от _Radi

# 59
 • Мнения: 1 068
Ау, супер , че вече има превод и на седми епизод.
Както ви казах вече го прехвърлих с мишката и сега ще го гледам с още по-голям интерес.
Бурчинка е неизчерпаем източник на позитивна енергия.
Снимки зад кадър  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт