ЮНСКИ мамчета щастливи гушкат бебета красиви

• 13 505
  • 281
  •   1
Отговори
# 255
Здравейте!Да се разпиша и аз днес,малко преди 0 часа... Grinning
   Честити месечинки на Корнелия и Таталина!Да ви слушкат много бебоците!
 Ние сме добре,не се плюнчим,но си лапаме ръчичките baby_neutralПие си сокчето с удоволствие и за сега мама друго не дава Wink
 Преди няколко дни имах проблем със запушен канал на едната гърда и набързо вдигнах 38.3 темп.,но бързо си направих няколко топли компреса и си полегнах.До вечерта бях вече добре,но още ме наболяваше на едно място и продължих с компресите и разтривките.За първи път ми се случва такова нещо,ама добре се справих Mr. Green
   Лека нощ от мен!Отивам да гледам"Голямата уста" Laughing

# 256
  • София
Zorri, и аз днес се събудих с доста болезнени бучки в лявата гърда и вече не издържам от болка. Правих топли компреси, но не помагат. А сега вече половината ми гърда е подута и червена... уф, дано да мине скоро, че хич не ми се ходи на хирург... Та и затова толкова късно съм във форума - чета разни статии и се чудя какво да правя.

Благодаря на всички за хубавите пожелания, да ви се върщат двойно!   bouquet

Лека и спокойна нощ!

# 257
Добро утро !
Да ви се оплача... от вчера се мъча да дам на бебчо 1 лъжичка сок от морков, но резултата е 3 изключително мръсни бодита... и не знам дали ще се изпере. Като види лъжичката и отваря устата... защото с нея му давах капките за колики и той много ги харесваше.... но като усети вкуса, изплюва всичко. Как да го накарам да изпие поне 1 лъжичка?
Всичко останало е ОК и към обяд тръгваме да се разхождаме... независимо какво е времето.Пловдивските мами ако са навън да свиркат. Лек и усмихнат ден от мен и бебе Цецко Heart Eyes!

# 258
Пепи, къде се изгуби ти миличка....? Не съм те виждала и не съм те чувала от много време  bouquet!

# 259
  • Вече с постоянно местожителство на село...
Здравейте мами аз малко със закъснение пиша видях се с някои мами в Южния парк и успях само на 2 бебта да направя снимка  Sad понеже другите 2 бебчета папаха  Mr. Green и докато ги изчакам ми се наложи да си тръгвам понеже имах неотложна работа.Сега ще кача 2 снимчици на Вили бебката и моя бебоке много съжалявам че не снимах бебките на Таталина и Таби  Sad

Боби и Илиянка на Вили 1

И само Илиянка на Вили 1

И кака Сузи  Mr. Green

# 260
Таталинка, не се давай така лесно на хирург! Продължавай с топлите /по-скоро горещи компреси/,  разтриване във всички страни /болезнено е/, и упорито цедене. Също и често слагане на бебчо на засегнатата гърда.
Аз до сега съм се запушвала около 10-20 пъти и съм прекарвала часове наред в банята, с нетърпимо горещи кърпи, цедене и рев. Понякога по 24 часа съм така, а и повече. Слава богу , досега все се разнасяше бучката. Но всеки път съм била отчаяна, че този път може и да не успея.

Кабранска, не си сама с тези мъдреци. На мен до сега не ми е изникнал нито един, защото няма място в челюстта ми и растат по диагонал, под другите зъби. И за четирите ще се налага операция, в която ще ми цепят коста. Ужасии! И в момента ме боли зъб и се надявам да отмине. Не мога да преценя от къде точно идва болката,  дали е от тези мъдреци, които се активират от време на време и започват да подпират другите зъби или си е от един отделен.

Олях се, пак да пиша негативизми! Ще трябва да ми забраните да поствам! Naughty
Просто искам да пожелая на всички, да им изчезнат болките и само усмихнати лица да има! Hug

# 261
Добро утро и от мен и навъсения Русе  Sad малкия още спи и мама реши необезпокоявана да се шири из форума  Mr. Green
Таталинка аз имах големи проблеми с гърдите още като се прибрахме от родилното 2 пъти бях с 40 градуса температура,ходих на лекар и тя ми каза"или под ножа или спираме кърмата"при което аз изпаднах в ужас начална фаза мастит и се почнаха едни врели кърпи по гърдите докато мога да търпя и даване на бебо да суче от болната ама те се редуваха ту лява ту дясна  ooooh! при последната темп. реших да действам на своя глава от страх да не ми спрат кърмата,че имам бая и си купих антибиотик "Дуомокс" изпих 1 бл.и всичко утихна.Моята кумица роди февруари и тя така не се предавай цеди се много и горещи компреси и всичко ще е ок  fingerscrossed аз дори хранех и племенника ми той пък е на 3месеца
Абе много хубави бебоци на снимката  Joy
Е хайде много усмивки през целия ден  Grinning

# 262
  • София
Здравейте момичета!

Днес и в София е начумерено и май ще пропуснем разходката. Чудно ми е как така за една нощ от 28 градуса стана 15? Ама то нали знаете - и времето като хората  Wink

Emsy, Sonka, благодаря ви за подкрепата и съветите. Тази сутрин болката е малко по-слаба, но гърдата продължава да е зачервена и леко подута Sad Чудя се обаче дали да слагам горещи кърпи, защото знам, че на горещо място не се слага топло, а студено.  newsm78 Уф... дано скоро да отмине.

Elisir, вслушвай се и се вглеждай в бебчето си - щом не му харесва сока от морков, значи просто не му е сега времето за него. Може би по-нататък ще му хареса. Simple Smile Аз съм на принципа да не насилвам нещата, те бебковците си знаят най-добре. 

Хубав ден за всички!   bouquet

# 263
Добро утро и от нас  bouquetМойто мъж днес е в къщи и аз съм малко в почивка  Mr. Greenпоне с баткото няма да се  занимавам Mr. Green бебка спи а аз пред компа като бял човек.
Вчера дадох пюре от тиква и ябълка,действа безотказно при запичане,малей така се беше нацапала BlushТака че препоръчвам го,на Ам-ам е ама мисля че й  овко и ганчев имат с тиква,за хип не съм сигурна newsm78
момичета кога сменихте с по голям размер памперси ние сме с 5-8 на Либеро,тя е още 6.200 обаче виждам че са й малки стягат й,не знам какво да правя да вземам ли по голям размер newsm78

# 264
Таталинка, слага се горещо на гърдата за да се отвори от топлото канала и да изтече млекцето което се е задържало. Аз си мисля , че ако ти е и по- маслена кърмата топлото помага да се стопи "каймака"Simple Smile образно казано. Докато кърмех и аз имах топче и с горещи компреси, цедене и с не на последно място помощта на бебка ( защото с цедене оставаше топчето , но тя е по- добра помпа и разкара запушването) се оправих за два дена. Не е никак безобидно запушването за това взимай мерки за да не се стига до хирурзи и спиране на кърмата. Моята леля е била в болница 1 месец след като е родила братовчед ми от такова запушване ... до операция е стигнала. за това като чуя, че на някоя от вас гърдата й прави проблем ми настръхва косата и се притеснявам много... та вие сте ми част от семейството и страдам когато някое бебче или мама имат проблеми.

Ние сме ОК... бебата яде и спинка .... няма проблеми освен, че ми е тъпо, че няма да мога да я разходя, но следобяд ще я метнем в кенгурото и ще идем до мола да си купя дънки някви , че моето гъз голямо не влиза в нищо налично. Момичета, да ви питам , как сте с косите??? Моята пада на кичури и цялата ми къща е в 40см. косми... все едно си гледам 3 авганистански хрътки. Ужас ! Мисля да ида да си купя някакви ампули против косопад, но незнам какви. Някой има ли идея какво да си купя ?

# 265
Чакайте да ви покажа как ще прекарваме зимните скучни дни , които разходките ще са невъзможни Joy

# 266
 Здравейте и от нас в този досадно мрачен ден!
valkiria,  много сладки снимчици, добре им се посмях Simple Smile Simple Smile Simple Smile.
Elisir, и моята бебка го плюе сока от моркови и аз за да я прилъжа да хапне поне малко го смесвам със сок от ябълки и минава номера - нали ябълките са слаки Simple Smile Simple Smile Simple Smile Simple Smile. Колкото до лекетата от соковете настина са упорити и не излизат с бебешкия прах, затова аз задължително слагам на бебка лигавници когато давам пюре и сокче.

# 267
Таталинка, ако гърдата се е отпушила, ще усетиш моментално облекчение. Може още да те боли, но то е от натиска от разтриването. Ако не си усетила това, продължавай без спиране, защото наистина шега не бива. Подутината трябва да изчезне!
Аз съм чувала че се пие някакъв Канадски Лецитин, но аз така и не го намерих. Не се колебай дали топли или студени компреси - ГОРЕЩИ трябва да са!

Ива 78, ние отдавна сме Либеро 7-14 кг. и съм супер доволна. Малко по-големички сме - 6800, но направо ги почвай, ще видиш колко по-добре ще са за бебчо.

Пробвайте да отстраните досадните петна от пюретата с Вениш.

Ние сега се връщаме от разходка. Осмелихме се да излезем и се прибрах тичешком мокричка.  hahahaНа Боби му метнах дъждобрана на количката и той хич не искаше да се пибира. Laughing

# 268
  • София
Здравейте мамчета!

Отдавна не съм писала и реших,че вече е време да се включа и аз Grinning
Таталинка дано се оправиш възмжно най-бързо!
Ива78 ние вече сме с Либеро 7-14кг,минахме на тях когато Никола беше 6400.valkiria страхотни снимчици Laughing,а за косата и аз имам същия проблем.
А иначе Ники е добре.От време на време не иска да яде от мен,а си иска бибата с адаптираното млекце,но важното е да е нахранен.
Миналата неделя бях кръстница не една малка принцеска и съм качила снимки във www.bgphoto.net/yanan

Целувки от нас Simple Smile

# 269
  • Варна
Таталинка, и аз съм пила Лецитин, но не знам дали той или другите неща помогнаха. Струва около 20лв и се води хранителна добавка. Другото, което знам е да слагаш памперс, напоен с гореща вода- не ти тече вода по цялото тяло и задържа температурата. А другото което правих е да седя на стол и да цедя под душа. Дано се оправиш по-бързо!  Praynig
За сокчетата и петната -аз ги давам с шише за да избегна петната. А и като се смеси с ябълка моркова не се усеща.
Наскоро си записах една рецепта от фризьорка против косопад -моля Змейковица да ме извини за изплагиатстването- тя беше я публикувала тук. Значи купуват се витамин А, Д и Е, пантенол и прогестерон (предполагам са на ампули). Всичко се слага в стъклено шише, втрива се в корените и престоява 30 до 60 минути. Аз още не съм я пробвала, но май скоро ще имам нужда.
Valkiria, страхотни снимки  Joy Joy Joy
опааа...моя син понамирисва...ще се мием. чао, до после   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт