Смесени бракове

• 20 175
  • 301
  •   1
Отговори
# 120
  • Paris, France
Тангра, милите им очи и страстта са докато те вържат, оженят и забременеят. После е основно money, money, money. Това го казват и тукашни мъже, но и техни. В чужбина те бягат пт мъжете от техните си държави, точно защото им идват бедни. Много рядко ще видиш устроена някъде мароканка да си доведе мъж от нейната държава и ако видиш, обикновено е братовчед и под натиск ма родители. Повечето тук се довличат, забременяват и като родят подават молба за развод и издръжка. Един съсед се ожени там 2017г и още плаща издръжка, а бившата му жена живее с друг, но без брак. И други има. По много изисквания приличат на нас - не понасят деца от предишна връзка, не щат да раждат много деца, искат образован, печелещ, с къща, хубава кола. Само дето по-лесно приемат стари мъже, от които ние бягаме като дявол от тамян.

Ти не си бил женен за такава. Да ги възхвалява като съпруги и майки може някой, който се е оженил за такава, отгледал е деца, живял е с такава поне 15-20 години и е доволен.

Не ми харесва това, че при тях всичко е на час по лъжичка отрова. Като надушат жертва, нищо не искат, само брак. И после се почва - да смени религия, при нас има зестра, искам 30 000 долара, не мога да се оженя без 10 такшити от коприна, ще ме е срам да не ми подариш златен колан, родителите ми искат парти за 600 души, но ще платят за 300,  искам рокля Диор, при нас не може така, не може иначе, длъжна съм да гледам майка ми, ще оперират баща ми и трябват 12 000 долара, боли ме глава, покривът тече и родителите ми плачат, магарето умря, само аз нямам апартамент в Париж.

Там браковете с чужденци са индустрия. Във Франция трите държави с най-голям ежегодишен брой внесени съпруги са Алжир, Мароко и Русия. Верно са били протекторат, но не само те.

Разводите при бракове с такива са над 80% май, а при брак между родена тук магребка и европеец са само 6 или 7%. Някои се оплакват в полицията и директно си задържан за 48 часа. Там ще научиш, че си я пребил. Ще ти покажат нейна снимка и е цялата в синини и окървавена. Ще те питат защо си и взел мобилния телефон, дето не знаеш, че го има, защо си я насилва да се зачули, защо не позволяваш да говори по телефона като я търсят приятелки и съседки, за които не знаеш, че съществуват и никога не са се обаждали. Ще има техни показания. Да, те са солидарни. Ще те пуснат и ще ти кажат да си чакаш делото за насилие и ще ходиш да се подписваш В полицията сутрин и вечер. Като се прибереш, в пощенската кутия ще те чака писмо с дата при съдия за определяне на спешна издръжка. В апартамента вещите и няма да ги има, нито нея. Целият цирк е, защото ако се изкара тормозени съпруга взема веднага право на престой и повече не могат да я изгонят и за издръжка.

А за девствеността - някои успяват да си тръгнат девствени. Все са болни, нещо им има на корема, имат някакви кисти,, тумори. Ще ти казват да имаш търпение. Не ти казват, че е докато си вземат визата.

# 121
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Nevena Virolan, и после българките били меркантилни и пресметливи 😂, визирам предния ти пост. Явно са голяма напаст.

# 122
  • Агент под прикритие
Почти съм сигурен, че Невена говори за един контингент, който няма националност и религиозна принадлежност. Чувал съм подобни истории от братовчед ми (който живее над 15 години в Щатите) за жени, отговарящи на такова описание, вкл. от български произход.

# 123
Тангра, много си овършал ти Simple Smile Това мюсюлманки, християнки, лисички, душички, ми те край нямат...

# 124
Много наивно звучи Тангра за жените, чак мило ми стана.

# 125
  • София
Аз съм непоправим наивник. Но мога да си го позволя. Simple Smile

# 126
Докога? Докогаааа както се пееше в песента Simple Smile

# 127
  • София
Да се върнем на темата.
Да обобщим.
Значи какъвто и да е чужденец е по-добре от българин.
Каквато и да е чужденка, е по-зле. То меркантилни, отровни, родата, религията.
Направо да се чудиш как българите и българките идваме от една държава. Simple Smile

# 128
Няма по-добре чужденец / българин. Има по-добър мъж за мен, за Потребителка А, Б, В.
Това да обобщим. Другото са някакви твои интерпретации.

# 129
  • София
Абе не са мои. Аз само ги перефразирам.

# 130
А ние пък да разберем, че е за културните разлики Grin

# 131
Да се върнем на темата.
Да обобщим.

Нищо подобно, всеки е свободен да бъде с когото си поиска, националността няма значение. А ти защо си толкова против смесените бракове? От мненията ти по тази тема, останах с това впечатление.

# 132
  • Paris, France
Да се върнем на темата.
Да обобщим.
Направо да се чудиш как българите и българките идваме от една държава. Simple Smile

Не, нищо такова не значи. И българите и българките имаме еднакви права да се оженим за когото си поискаме.

И с мароканец и с мароканка проблемите са същите. Те и мъжете им работят "търсене на западна съпруга".

Моето мнение е, че е добре да се женим в култури и държави, които познаваме отблизо и в които сме живели, да сме поживели с конкретния човек и да ни радва, семейството му да ни приема и нашето да го приема. Все пак бракът е сродяване на две семейства. Важно е бракът да е законен във всички намесени държави.

За мене няма значение дали българка се жени за мароканец или българин за мароканка. И на двамата бих обяснила проблемите, които могат да възникнат и често възникват в подобни бракове. И двамата бих ги посъветвала да научат писмено и говоримо арабски и френски, както и испански или ташельхит, тарифит,  тамазигт или какъвто език се говори в семейната среда.

Няма значение дали българка се жени за иранец или българин за иранка, но има значение иранецът къде е роден и израсъл и в коя прослойка. За ирснката няма значение Париж и Лондон са пълни със стари емигранти, чиито баби са завършили университети тук.

Просто съм се нагледала на мъже-жертви. Хем жертви на пресметливата измамница, хем полицията и вярва, понеже тя е жена.

Ако тук жена ида и каже, че е насилвана от арабин, сто организации хукват да и помагат. Ако работещ мъж със собствено жилище иде и каже, че жена му го набила, рядко се случва нещо, а и докато полицията иде, тя се е набила сама със сивак (дърво, което оставя жестоки синини и следи при лек удър). По-лошо - дошла е братовчедка и и я е набила по гърба, където няма как да се набие сама. После иди и докажи, че не си я почнал ти! Предоставят и жилището, защото е жертва, забраняват ти да го доближаваш на 300 метра и не ги интересува къде ще спиш и не ти осигуряват подслон. Ти си мъж и работиш, хей!

По статистика българките се женим най-често с гърци, германци, англичани и американци. Българските мъже в този форум все споменавате рускини и бивш СССР, полякиня, азиатки, туркини, мюсюлманки. Не визирам само тебе. Няма лошо, обаче статистиката показва, че европейският партньор често си излиза с една риза на гърба, колосални издръжки и омърсено свидетелство за съдимост.

Познавам българи, женени за мароканки в Мароко. Децата им са на 45-50+ години, но са се оженили там и времената са били други.

Нямам нищо против двойките българин-иранка и българин-мароканка и тук вече има доста такива. А ти самият не си поискал такъв брак. Много български мъже хем ги сърби, хем ги боли и все нещо става и не се женят.

И друго важно, супер важно - Мароко е част от Хагската конвенция и властите активно кооперират и помагат при отвличане на дете от обичайното му местожителство в друга държава, ратифицирала конвенцията. Иран не е част от Хагската конвенция. Помня "Не без дъщеря ми"

Ако мъж напише, че има връзка с гъркиня, туркиня, немкиня, французойка нямаше да напиша това, което написах.

# 133
Да се върнем на темата.
Да обобщим.

Мен ме впечатлиха изводите “няма разлика с българин”, направени само от странични наблюдения.

# 134
  • София
Невена, няма защо да натъртваш на писаното от теб. Аз не го отричам. Такива истории съм слушал надълго и широко и в Канада. Където също са масови. И да, аз също съм се отказал. Просто мисълта ми беше, че има и изключения. Нещата не са само черни и бели. Но, да, нямам примери с дългогодишно съжителство.

Edin_Chovek, грешно си разбрал. Аз не съм "против смесените бракове". Против съм ШАБЛОНА, мълвата! Против съм, когато се слагат етикети на цели нации, (българската, например) и се плюе против българите какви били зли, биещи и диви. Бейове, лежащи, пиещи, мързеливи, ревниви и тн.
Също ако се поровиш назад, съм сигурен, че съм го казал, че е важно конкретният човек, който си избрал да има стойност и да е ценен за теб.
А езиковите, културни и религиозни различия сами по себе си са тежест и недостък. В никакъв случай не и предимство.
Така че да се позоваваш сляпо на тях и да ги ползваш като довод и оправдание за бракът с чужденец ми се вижда глупаво и лицемерно.
Колко е хубаво, че ще има повече езици, повече празници, повече ценности, повече религии.
"Повече" не винаги е по-добре. Човешкият живот и връзки не е консуматорство и "мол".
Точно тоя тип коментари и тригърнаха моите, и моето включване в темата.

Общи условия

Активация на акаунт