Смесени бракове

• 20 132
  • 301
  •   1
Отговори
# 60
  • София
И това го има. Аз преди като бях в Куба, в една дискотека ми се стори, че виждам позната, хващам я за ръката. Тя друга. Извинявам се и понечвам да си тръгна. Но тя не ме оставя. Как така ще си ходя.
Оказа се, че живеела в Италия, инструкторка по танци, с 2но гражданство, върнала се и тя на гости. Та аз говоря 3-4 езика, но без бъкел испански и италиански, после ги учих. А тя само испански и италиански. Много добре си бяхме. С посочване, всеки си приказва нещо си. Изкарахме 2 седмици връзка. Тя си отложи полета тогава. Сега като се замисля, всичко си разбирахме Simple Smile
Една вечер, уж се бяхме разделили, те ме загащиха в една дискотека, заобиколиха ме 20 човека и почти насила изгониха момичетата, с които бях се запознал (2 канадки). След това тълпата скандираше "сексо, сексо! Сексо а ла плая!" и ме завлякоха после на плажа, за да се "помиряваме". Цяла сапунка Simple Smile

# 61
Имаше такава тема за връзка с чужденец и се бяха изписали интересни неща.
Аз имам връзка с чужденец от 2 години. Той от своя страна пък е от смесен брак. Смея да твърдя, че най-големият плюс на това е научаването на два майчини езика. За религия не мога да говоря, тъй като и той самия не мОже да определи религията си, а по-скоро не вярва в нищо и не почита никакви празници. Съответно честити празниците и на двата си рода, така както ги празнуват.
Ние от своя страна живеем в трета държава от до момента изброените 😃 до някаква степен има известна езикова бариера, по простата причина че някой неща не ми идват толкова бързо на английски, а и някой думи си нямат реален превод.
Срещаме различия при хранителните си навици. И двамата не сме склонни да пробваме нови неща. Той при вида на боза, естествено не пожела да я опита, но пък и чисто простички неща също не иска 😃 И по този начин ми е трудно с готвенето.
Не мога да кажа дали е мъжа на живота ми, но и аз съм си малко на настроения- като не ме изкефи си хващам багажа и довиждане 😃

# 62
Чужденците са много смешни с бозата, ММ направо се потресе когато я пробва. И после от любопитство пи от моята няколко пъти и сега я обожава.

# 63
Чужденците са много смешни с бозата, ММ направо се потресе когато я пробва. И после от любопитство пи от моята няколко пъти и сега я обожава.
Предлагала съм боза на поляк, чех, американец и немец... половината не пожелаха дори да я опитат, другата половина щяха да повърнат от вкуса и самата консистенция. Аз пък я обожавам. Е, в последните години не е с вкуса от детството ми (подозирам, че тогава често съм я пила вече вкиснала), но пак я харесвам.
То щот на смутитата вкуса и консистенцията им е много па ‘убава Joy

# 64
  • Най-красивата страна
Бозата мисля,че сме я взели от турците.

# 65
Боза и на мен много не ми харесва, та ги разбирам чужденците Simple Smile Нормално е, и мен ме втриса като ги гледам какви неща ядат и пият. Американец е изказвал неодобрение, че стейкове и пържоли ги ядем добре изпечени, а не като разрежеш да шурне от тях кръв. Припадал е като си сложих захар и сирене на макароните, а за пилешки дробчета ме е питал дали е кучешка храна 😂

Последна редакция: ср, 03 фев 2021, 18:29 от Анонимен

# 66
Много от животинските неща, които се консумират често в нашата кухня там ги използват да си хранят кучетата Simple Smile

# 67
  • Sofia
Той при вида на боза, естествено не пожела да я опита, но пък и чисто простички неща също не иска 😃 И по този начин ми е трудно с готвенето.

Чиста българка съм, но и аз никога в живота си не съм пробвала боза. Simple Smile Може би, като съм била супер малко дете, но честно казано, нямам спомен.
А защо той не си приготвя нещата, които обича? Така няма да имате драми от хранително естество.

# 68
  • Paris, France
Skye, направи си домашна боза! Много е лесно. На места със студен климат закваската може да отнеме седмица, но поле е лесно. Вадиш малко боза и държиш в хладилник. Като ти потрябва захранваш от вечерта с равно количество брашно и вода и после слагаш в новата каша за боза.

Ако имаш готвещ робот даже няма бъркане. Той сам си бърка брашното докато го препича, сам бърка кашата, дори докато се готви. Като се охлади само сипваш закваската и пускаш да я разбърка и разливаш веднага с фуния в шишета.

Жалко, че у дома никой не я харесва.

Вкусът на смутитата много ми харесва, но никак не са полезни, особено сладките.

Бозата мисля,че сме я взели от турците.

Съществувала е в Анадола, Месопотамия и Кавказ много преди идването на турците. Първата описана подобна напитка е в източници от Шумер и Акад, днешен Ирак. Имало я е в Египет, квасено зърно с име буза все още се приготвя в днешен Египет и Судан.

# 69
  • В древна страна на край света!!!
Съпругът ми е чужденец от арабска страна, но християнин. За изминалите вече над деситилетие години брачен живот и живели в неговата страна, а сега в България, бих казала, че си е до човек, а не националност. Религиозни особености не сме имали, нито някакви културни, оказа се че и двамата сме изключително отворени към новите и различни неща, както и толерантни към различното мнение. Въпреки националният му манталитет той се оказа изключително широко скроен човек, както и семейството му. Никога не съм делила мъжете, българите не струват, а чужденците са супер. Единственото с което вече, не бих могла да направя компромис е религиозната принадлежност, била съм в такава връзка и там различията бяха огромни, радвам се че не стигнахме до брак.

# 70
Много превзети чужденци си намирате. Имах малък флирт с ирландец навремето, беше ми и колега в работата. Всяка сутрин пристигаше с баничка и боза, няколко години така таман .. как не му писнаха не знам. Като дойде в България опита всичко възможно и казваше, че досега все едно не е ял. Това с неразбирането ме развесели, аз пък дотогава мислех че знам английски, а сякаш ме спуснаха на Марс. Нищо не му разбирах, но той си плямпаше на ирландски предимно или много ги мешаше и постоянно трябваше да му напомням, подканвам, натяквам .. изтощително беше. Нещо, което му правеше силно впечатление, и на мен също обратното в чужденците, е че там са свикнали за всяко нещо - майстор, пък нашите мъже ... всеки си е домашен такъв. Научи се забързо да си ровичка къде ли не. Моя приятелка е с хърватин, ами ръцете са му в ... джобовете наврени, трагичен е.

# 71
Black cat, защото някак си не ми е удобно да му кажа, че аз ще си готвя за себе си и той да се спасява. Не виждам по този начин общото съжителство. Аз самата също не обичам да пробвам различна кухня и ям едни и същи неща- не ми пречи.
Иначе баница яде, тук и по турските магазини има бюреци със спанак или кайма.

В тази тема смятам не сме да даваме акъли кой какво да прави, а да споделим от опита ни какви са различията с чужденец и как е живота с такива Simple Smile

# 72
evencee, представям си какви са заведенията в Ирландия, щом тук ми храната му буди такива емоции. Искрено се надявам домашната.
ММ е изумен от храната в заведенията, странно му е че вкъщи да си го направиш е много по-вкусно (обикновено), а в заведението ти пробутват някакви неовкусени буламачи, замразени храни и т.н. Мисля че храната в Мелник единствено успя направо да го "разплаче", но наистина там беше много вкусно всичко и приготвено с любов и желание.

# 73
За мен би  било по-голям "big deal" ако се хвана с някой от друг град... Имала съм няколко гаджета чужденци и е било ОК, без драми и culture shock. Сегашният ми партньор също не е българин. Но явно е до възпитание, среда и семейство цялата олелия с тия "смесени" бракове.
П.С. партньорите ми са били все европейци. За по-екзотични съюзи нямам мнение и наблюдения.

# 74
  • София
Че то европейци е като от съседното село. Това смесен брак ли е?

Аз като заживях в Канада, първите 2 години ми станаха близки всички българи, от всички градове. Следващите 2 години ми станаха близки всички източноевропейци, румънци, руснаци, поляци. Следващите 2 години ми стнаха близки всички балкански народи, гърци, сърби, македонци. Следващите 2 години ми станаха близки всички латиноамериканци. А после всички европейци, германци, французи, белгийци.
Гледната точка се променя. Според зора. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт