Смесени бракове

• 20 165
  • 301
  •   1
Отговори
# 150
buttercake на някои жени не им харесва да са слугини.
Ама това не е слугинаж, щото аз го искам. Той не ме кара. Българи сме и двамата. С което искам да кажа, че не опира да националността очевидно. Аз съм имала връзка с германец и не беше зле, но българинът ми харесва повече определено. Мразя мъже наливащи се с бира без мярка. Кат не можеш да пиеш спри са,  нужно ли е да се докараш до прасе ?

Последна редакция: сб, 20 фев 2021, 12:39 от buttercake

# 151
Явно някои мъже са просто магьосници.
Правя си кръгче от сол и влизам вътре да се пазя, че неща да заобичвам такива неща Grinning

# 152

На много голяма част от приятелките ми (жени на 30+) и през ум не би им минало да се забият в кухнята, камо ли да мислят и да се вайкат какво щял да яде мъжът им.
[/quote]
Точно заради такива нагласи % на разводите расте. Като не си обичат мъжете няма как да го мислят, да му създават уют, а мъжете  хич не са глупави, ще потърпят тази липса на обич и ще си намерят при коя ще има мисъл за тях.
А относно темата- най-добрите работещи домакини са в Германия. Много неща съм научила от тях и им се възхищавам искрено. Въпрос на възпитание.

# 153
  • France
Правя си кръгче от сол и влизам вътре да се пазя, че неща да заобичвам такива неща Grinning
Joy Това много ми хареса. Ще си го "копна" за ползване.

# 154
  • Sofia
Точно заради такива нагласи % на разводите расте. Като не си обичат мъжете няма как да го мислят, да му създават уют, а мъжете  хич не са глупави, ще потърпят тази липса на обич и ще си намерят при коя ще има мисъл за тях.

Това, искрено се надявам, че не е сериозно написано. Simple Smile Никой не е длъжен да създава някому "уют", особено ако това не му идва отвътре. Аз също не съм жена-домакиня, битовите въпроси не ме вълнуват, хранителният ми режим е така устроен, че почти не ми се налага да консумирам готвени храни – така че и за кулинарка не минавам. За щастие, съм си намерила партньор, чиято любов определено не минава нито през стомаха, нито пък се базира на това, доколко е излизан подът.
Не съм забелязала мъжете да тичат по любовници, заради топлата паница с манджа, ама щом твърдите, че може това да е причината... Wink
Честно, като чета подобни мнения, имам чувството, че някои жени толкова се фиксират върху перфектните си домакински имения, просто защото за нищо друго не стават.

# 155

И аз така. Хахаха. Българите обикновено се правят на много широкоскроени докато не им влезеш в къщата и почне султаната. Аххх... приказка.

# 156
  • Най-красивата страна
Аз пък не виждам нищо лошо в това една жена да е добра домакиня.
Има жени,на които  например готвенето им доставя удоволствие и са отлични готвачки.
Има жени,които обичат да се занимават с организацията и почистването на дома....
Смятам,че тези умения са полезни.
На кой не му харесва да се прибере в чист и уютен дом и на масата да има разнообразна и вкусна храна?
И това не означава,че тези жени не стават за нищо друго.Аз в никакъв случай не бих ги подценявала.

# 157
То лошо няма щом го прави по свое желание, въпросът е да не е принудена от очакванията на някой търтей 🙂

# 158
Честно, като чета подобни мнения, имам чувството, че някои жени толкова се фиксират върху перфектните си домакински имения, просто защото за нищо друго не стават.

Понеже написа, че другите "за нищо друго не стават" , та затова се замислих а за какво по принцип стават жени, които нищо не допринасят за семейството? И не, съвсем не искам да се заяждам, ама ми е любопитно за теб например (нали ти го каза) - от други твои постове знам, че ти пари в домакинството не носиш (мъжова отговорност било), не готвиш, не чистиш, не създаваш уют... С какво тогава допринасящ за връзката? Само с единия секс ли?  Ама не ми се вярва и там да си даваща, а не изискваща.

# 159
Това, искрено се надявам, че не е сериозно написано. Simple Smile
  -напротив, напълно сериозно е написано.

-чак перфектни, никъде не съм написала, че някой трябва да е перфектен, но с егоист не се живее. А семейството се състои обикновено и от деца, та не знам как хранителния режим на мама им се отразява.
А изказването, че жените с друго мнение "за нищо друго не стават" е доста злобничко!

# 160
  • Sofia
Аз пък не виждам нищо лошо в това една жена да е добра домакиня.
А защо пишеш "една жена", а не "един човек"? На мен тази част винаги ми е била странна.

Смятам,че тези умения са полезни.
Аз пък считам, че и шофирането е полезно умения. Но не смяташ, че това е способност, заради която мъжът ти трябва да те обича, нали?

... от други твои постове знам, че ти пари в домакинството не носиш (мъжова отговорност било), ...
Никога не съм писала подобно нещо. Ама никога. Simple Smile Измислица на 100%.

С какво тогава допринасящ за връзката?
На първо място, моето разбиране и усещане за връзки е много по-различно от това на масата. Изобщо не смятам, че устойчивите такива се основават на "принос" и "заслуги", а по-скоро на общи цели и споделени виждания. Ти, всъщност, визираш отношения, на принципа "вземане-даване". В добавка към това, мое схващане е, че е добре мъжът да влага повечко от жената във връзката, просто така е по-здравословно и за двете страни.

# 161
На първо място, моето разбиране и усещане за връзки е много по-различно от това на масата. Изобщо не смятам, че устойчивите такива се основават на "принос" и "заслуги", а по-скоро на общи цели и споделени виждания. Ти, всъщност, визираш отношения, на принципа "вземане-даване". В добавка към това, мое схващане е, че е добре мъжът да влага повечко от жената във връзката, просто така е по-здравословно и за двете страни.

Целите и вижданията са едно на ръка, ама те са семенцето, от което пониква връзката. А след това, като с всяко растение, връзката иска грижи за да се развива. И ако някой смята за редно да стоварва тези грижи основно на другия, за мен това си има термин - паразитиране.  Но това не е непременно лошо, ако мъжът ти е ОК. Тогава значи, че добре си избирала.

# 162
  • Sofia
Невинаги и не всичко може да бъде поделено.
Домакинската работа – ясно; тя е най-лесна за разпределяне. Единият хваща едно, другият – друго. Всеки човек, без физически и психически отклонения, може да я свърши. Ето, аз вчера близо 6 ча̀са бях навън, търчейки по задачи с колата и мъкнейки тежки стекове с вода, докато мъжът ми през това време беше пуснал прахосмукачка и парочистачка и беше сменил тоалетната на котките. При нас няма разделение на мъжка и женска работа. Нито аз съм "женствена" жена, нито мъжът ми е "мъжествен" мъж, според класическите дефиниции на тези епитети.
Обаче, как се поделя нещо, което зависи от далеч повече фактори и обстоятелства? В другата тема също го разисквахме. Ако мъжът изкарва 20 000 лв. месечно, например, а жена му – само 2000, то техният принос към семейството във финансово измерение няма е равен, не е близък дори. Съпругата, колкото и да се напъва, никога няма да стигне неговия доход. Та, по твоята логика, да разбирам ли, че жената трябва да се чувства длъжна да поема по-голяма част от домакинската работа, само защото не е равностойна (и никога не би могла да бъде) на мъжа в парично отношение?
Така че моето мнение е, че дори и да искаш, невинаги си способен да си конкурентен на останалите по всички параграфи. Да се пънеш да се доказваш в насока, която поначало не ти е приятна, е: на първо място – насилие върху собствената личност, и на второ – лицемерие спрямо партньора.

Последна редакция: пн, 22 фев 2021, 22:10 от AnMary

# 163
Точно заради такива нагласи % на разводите расте. Като не си обичат мъжете няма как да го мислят, да му създават уют, а мъжете  хич не са глупави, ще потърпят тази липса на обич и ще си намерят при коя ще има мисъл за тях.

Това, искрено се надявам, че не е сериозно написано. Simple Smile Никой не е длъжен да създава някому "уют", особено ако това не му идва отвътре. Аз също не съм жена-домакиня, битовите въпроси не ме вълнуват, хранителният ми режим е така устроен, че почти не ми се налага да консумирам готвени храни – така че и за кулинарка не минавам. За щастие, съм си намерила партньор, чиято любов определено не минава нито през стомаха, нито пък се базира на това, доколко е излизан подът.
Не съм забелязала мъжете да тичат по любовници, заради топлата паница с манджа, ама щом твърдите, че може това да е причината... Wink
Не само. Раждаме деца също така и ставаме майки. Иначе, какъв е смисълът ? (На всичко)

# 164
  • Sofia
Няма лошо една жена да стане майка, в реда на нещата е, на природно заложените порядки – разбира се, още по-важно е как ще възпита / отгледа това дете.
Но не всяка жена би го определила като "смисъла на живота си". Освен дамите, които съвсем тенденциозно не искат деца, има и такива с репродуктивни проблеми, които просто не могат да имат свои. Да смяташ, че техният живот е лишен от смисъл, е много тесногръдо.
Иначе, не възразявам, че това, да родиш и отгледаш дете, е нелека задача. По този въпрос две мнения няма.

Общи условия

Активация на акаунт