Смесени бракове

• 20 162
  • 301
  •   1
Отговори
# 165
  • Най-красивата страна
Да,така е.Не всяка жена има желание да отглежда деца .И разбира се,че живота на тези жени също има смисъл и те не бива да бъдат подценявани.
Но и да се подценява ролята на жената майка и домакиня също не е редно .

# 166
Няма лошо една жена да стане майка, в реда на нещата е, на природно заложените порядки – разбира се, още по-важно е как ще възпита / отгледа това дете.
Но не всяка жена би го определила като "смисъла на живота си". Освен дамите, които съвсем тенденциозно не искат деца, има и такива с репродуктивни проблеми, които просто не могат да имат свои. Да смяташ, че техният живот е лишен от смисъл, е много тесногръдо.
Иначе, не възразявам, че това, да родиш и отгледаш дете, е нелека задача. По този въпрос две мнения няма.
Не, не си ме разбрала. Исках да кажа, че идеята на двама души да са заедно е за да създадат поколение. Нали за това се избираме един друг, чисто на биологично ниво. Разбира се, ако вече имат деца от предишни партньори, тогава това не е водещо при тях. Но нищо не свързва двама души, така както децата. Нито пари, нито секс.
Семейството започва с децата. Иначе си е партньорство и нищо повече. Истинският смисъл на секса всъщност си е поколението.
Междудругото, жените които нямат деца смятат, че животът им няма смисъл, макар и всички около тях да се опитват да ги убеждават в противното. Поне тези, които аз съм срещала. Нищо не може да сломи и отчае жена повече от липсата на дете и факта, че не е станала майка. Такива жени са готови да се подложат на всякакви манипулации за да станат майки. Дори да платят за отроба под наем. Страшно е.  Това е най-силният инстинкт в природата на човека.

Последна редакция: сб, 20 фев 2021, 14:47 от buttercake

# 167
  • France
Имаше един виц, за който се сетих прочитайки последните мнения:

Събота сутрин. Жената става рано и докато мъжът и е за риба почва - чисти баня, кухня, това под, прах... после готви - първо, второ, трето... мие чиниите, разтребва, слага масата... и в това време се звъни на врата. Доволна и щастлива отива да отвори на мъжа си. Той влиза, поглежда навсякъде и заплюва жена си в лицето.
- Ама защо ме плюеш, цял ден да готвя и да чистя...
- Защото това е най-мръсното място в къщата, затова.

# 168
Te, философите, така и не са намерили отговор на въпроса за смисъла на живота. Остава възгледът на епикурейците - да го живеем и да му се радваме, и на биолозите - да се възпроизведем. Друг смисъл досега не съм открила, но пък за сметка на това горните два се комбинират чудесно.

# 169
  • София
Точно заради такива нагласи % на разводите расте. Като не си обичат мъжете няма как да го мислят, да му създават уют, а мъжете  хич не са глупави, ще потърпят тази липса на обич и ще си намерят при коя ще има мисъл за тях.

Това, искрено се надявам, че не е сериозно написано. Simple Smile Никой не е длъжен да създава някому "уют", особено ако това не му идва отвътре. Аз също не съм жена-домакиня, битовите въпроси не ме вълнуват, хранителният ми режим е така устроен, че почти не ми се налага да консумирам готвени храни – така че и за кулинарка не минавам. За щастие, съм си намерила партньор, чиято любов определено не минава нито през стомаха, нито пък се базира на това, доколко е излизан подът.
Не съм забелязала мъжете да тичат по любовници, заради топлата паница с манджа, ама щом твърдите, че може това да е причината... Wink
Честно, като чета подобни мнения, имам чувството, че някои жени толкова се фиксират върху перфектните си домакински имения, просто защото за нищо друго не стават.
.

И аз не съм от тези жени, които са домакински настроени. Но, осъзнавам колко е важен домашния уют и доброто отношение. До някаква степен се възхищавам на тези жени, на които им идва отвътре да са домакини и да превърнат едно празно и студено място в дом, в който всеки да се прибира с желание. Може тези неща да са ми скучни и досадни, но съм намерила как да ги направя по-приятни за мен - декорирането може да не ми идва отръки, но ми доставя истинско удовлетворение, когато нещата се напаснат, а готвенето ми дава ново поле за експериментиране.

Така съм решила, защото виждам смисъла на тези неща и защото съм искала да мога да дам това на половинката си. Неговото удовлетворение е важно за мен. Затова съм и работила в тази посока и съм придобила умения. Но в крайна сметка, всеки избира кое е важно за него и се събира с човек, с когото вижданията съвпадат. Една жена може да е пълноценна по много начини. И това по никакъв начин не може да бъде компрометирано от избора на другите жени. Ако една домакиня създава уют и спокойствие, друг тип жена ще носи емоции и вълнения, трета ще е стабилен и равностоен партньор в кариерата и т.н. Не разбирам защо трябва да обезценяваме чуждия избор, сякаш съществуването му обезценява нашия.

# 170
Значи това, което казах за домашния уют не съм го имала предвид, че е задължително свързано с домакински задължения на жената. Точно обратното. Когато на една жена ѝ е КЕФ, когато е оценена от мъжа до себе си и подкрепена, разбирана, СВОБОДНА, тогава тя сама може да поеме инициативата дали да готви и чисти повече в някакви моменти или да направи нещо друго за мъжа си, което 100% ще бъде оценено. Уюта и топлината се усещат по цялостното отношение на жената към мъжа и обратно. По това като външен човек да ти стане ясно, че тия двама души са в хармония. Ей това казвам, че според мен е трудно да бъде постигнато от една англичанка. Щото са друг характер, някак си ми е по-делово това, което съм виждала като отношения помежду им и по-студено. Просто каквото и да си говорим и не, че правя четки, ама англичанката няма шанс пред българка. Това се вижда.
А дали ще имат деца или не, това е друга тема и личен избор.

Избягахме от темата доста.

# 171
  • София
Грижата не значи обгрижване.

# 172
Грижата не значи обгрижване.
Абсолютно.

# 173
  • Агент под прикритие
То голяма работа било да се фокусираш върху неща, нямащи пряко отношение към връзките. Какъв по-добър начин да покажеш, че ставаш за нещо... А в действителност, за всичко друго, само не и за връзка. Grinning

Последна редакция: сб, 20 фев 2021, 22:38 от Phoenix Wright

# 174
  • Швейцария
По повод домакинстването, тук в Швейцария има строги правила. Няма такова нещо жената да работи и да се прибира да обгрижва някого. Ако и двамата работят, си поделят домакинската работа и няма това е женска работа. Ако жената е домакиня, тогава естествено, тя поема. Това също е работа и се плаща пенсионен фонд. Както е в моя случай, аз работя малко за мой кеф и съм поела домакинството. Няма такова нещо някой да ме кара да сервирам и козирувам. След като съм сготвила, ми се благодари задължително. Може би това е разликата между чужденец и българин. На швейцарец не би му хрумнало никога, че жена му е длъжна да кара втора смяна след работа, за да го обслужи. Но има и много българи, които вече са с модерно мислене. ММ например като не работеше, а аз работех на пълен работен ден по 12 часа, беше поел всичко. Включително ми гладеше ризите за работа и ми правеше кутии с обяд. А си е чист българин.
За децата, който се изказа, че всяка жена иска. Аз не искам и се чувствам добре.

Последна редакция: сб, 20 фев 2021, 23:53 от JennyBG

# 175
Дам, парите са често коментирани от българите. Винаги асоциацията им е че си се омъжила за пари.
Но има коментари, които са си чист разисъм. Говори се сега че страната ни ще се промени в по-добра посока, да видим. Едно е да те зяпат, друго е да подвикват след теб обидни думи. Толкова неща съм спестила на ММ да му преведа...
Най-пресният случай, който щеше да ми е забавен, ако не ми се беше насъбрало достатъчно. Вървим си семейство, аз обаче със слънчеви очила, и една жена реши че не може да ни подмине без да разбере дали и аз съм азиатка, и както си вървим тази госпожа нахлу в личното ми пространство изведнъж, просто се заби на сантиметри пред лицето ми в опит да види очите ми през очилата.
Има някои неща, които звучат толкова абсурдно, че ако не ги бях изпитала на мой гръб щях да реша че разказващия си измисля.
Пак казвам че ми липсва София, от софианци само положителни и весели спомени имам.

Тази случка наистина е брутална. Как може да има толкова прости и тъпи хора! Но то не е нужно дори да си от друга раса, за да предизвикаш простотията. Аз имам подобни случаи, но с моя роднина, която е инвалид. Не е в инвалидна количка, но ходи със специални пръчки, които да й помагат с краката, и е леко изкривена. И понеже е сравнително млада и винаги се старае да се облече добре, да се гримира, като отидем в някое по-забутано място, всички я зяпат, все едно е извънземно, току що паднала от друга планета. Тя самата дори е чувала коментари зад гърба си от типа - горката, каква загуба на красота. Представяте ли си колко боли да чуе такова нещо.
Та мисълта ми е, колкото си по-прост, толкова по-малко приемаш различните от теб.

# 176
Дам, парите са често коментирани от българите. Винаги асоциацията им е че си се омъжила за пари.

Работя от ден първи в който стъпих в Германия, но пак коментарите  че се хващам с него за пари не спираха. Чудно е че тия коментари все от въшливи българи с които отказах да бъда бяха раздухвани. Родителите му знаят и виждат, че си скъсвам задника от бачкане, така че май няма какво друго да доказвам.

# 177
Защо е необходимо въобще да мислите за това и да доказвате колко работите. Просто по-малко внимание към хорските клюки и това е.

"Въшливите българи" говорели, пък неговите родители виждали работна снаха. Де да ги знаеш и те какво си мислят Simple Smile Накрая всеки гледа себе си и не му пука.

# 178
Gabonka, това е много гадно, какви дребни душици има просто... Тъжно е да се замислиш през какви неща минават хората ежедневно. Кураж на твоята роднина!
Ариел, така е, просто се научи с времето да си по-дебелокожа за тези неща. На хората им е много по-лесно да се опитват да те свалят надолу, от колкото те да опитат да се изкачат нагоре. Аз просто се бъзикам с тях когато съм в настроение, така да се каже "троллвам ги".

# 179

Бихте ли допуснали да встъпите брак с човек, от друга националност или смятате, че различията са непреодолими?
Как се променят празниците и обичаите?
Да, бих сключил брак с жена от друга държава, за мен няма значение от каква националност е жена ми. Не смятам, че различията са непреодолими, особено ако двама души са християни например.

П.П. Понякога съм се замислял какво ли би се получило, ако се запозная с жена от Южна Америка (Чили, Аржентина). Може би няма да е дълготрайна връзката Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт