Седмокласници 2020/2021 - Тема 7

• 28 235
  • 739
  •   1
Отговори
# 570
Аа, саловете ме удавиха, сега и с филиите се омазах - не са ли 4мин.? С домашни яйца от щастливо пасящи кокошки?

# 571
  • Варна
То се е видяло, че работата днес няма да свърша, ами поне да направя рекорд от мнения във форума Simple Smile
Значи пържиш филийките по следния таркиатски начин (Филиите са А, Б и В, съответно имат страна 1 и 2):
за 1-ва минута: А1 и Б1
за 2-ра минута: А2 и В1
за 3-та минута: Б2 и В2.
Но да, освинваш кухнята за отрицателно време.

# 572
  • Варна
Значи! Да ви кажа, че този разговор ме разтройва и съм си сипала от обяд, защото ви чета и ви се възхищавам... Wine Glass
Скрит текст:
Корабите са за плаване по вода, салове кой ползва в днешно време, филийките са за ядене, басейнът е съоръжение за релакс и почивка през лятото, колата е транспортно средство, която трябва да се кара внимателно и пр. е моята гледна точка по въпроса.
Kally, абсолютно на едно мнение съм с теб!
От сутринта ги мъча тези салове. И хем си знам, че математиката не е за мен и пак незнам защо се захващам. В университета, след изкарана с мъка 3ка на висша математика, незнам си коя част, си обещах, че задача няма да погледна. А то, какво стана сега.
А сега и пърженето на филийки няма да се същото 😂😂

Браво на всички, които могат да ги решават 👏
Санака, как ме разсмя хаххаха.

# 573
...Ии, един по желание, да ми пресметне, моля,  на 15 филийки колко време ще спестя по новата технология, което ще оползотворя, тържествено обещавам....за да си сипя...ром в кафето...рано сутрин... Bowtie

# 574
  • София
Това с филийките е от Математически фолклор. Като бял ден ги помня. Grinning

Скрит текст:

# 575
И една тематична. Joy

# 576
Дидева, туш. Прогресии? Мъко моя ненагледна... Аз до бай Генчо може ли да се позиционирам и да дегустирам ред по ред буренцата, майно льо... Иначе а) 7реда., б) 4реда. Наздраве! Simple Smile

# 577
Да. От урок за прогресии в 10. клас е, но съм сигурна, че няма да ви затрудни. И умната. 315 литра не са шега работа.Joy

# 578
  • София
А да приспадаме ли изпитите по време на броенето? Joy

# 579
омг таз' с филийките за кой клас е???

тази със саловете определено не считам за математическа, много ме дразнят такива, да ги дават на салабашев!

# 580
  • На морето!
Тази задача ще ми е полезна така: ако за един месец на присъствено обучение майка на седмокласник изпива 5л вино, а за същия период на ДО изпива с 2л повече, то колко бутилки от 750мл трябва да си купи като знаем, че до изпитите остават 4 месеца, един от които ще е ДО?

# 581
  • София
Аз бих препоръчала на майката да мине на 5-литрови кутии вино. Joy

# 582
  • София
Успях да ви изчета, отчаях се с тези задачи, стигнах до последната на Rapariga и реших, че дори и да не мога да вдяна кой, за Бога, пържи така филийки, и как тези салове се мятат насам натам, то поне мога да си сипя.

Днес моичкият с 2-ка по технологии и предприемачество. За пореден път. Писна ми от този предмет, честно. Обвинен, че преписва на тест. Та той дори в нас сам не знае как да препише, по дяволите, толкова е застрелян. Сега пак трябва да положим усилия да си я поправи. Побъркаха ги от оценки и тестове тези 2 седмици.

Ще си сипя Cocktail

# 583
  • София
Ееее, страшна веселба е тук - пържиш филии, дегустирайки вино и се носиш кат' сал по течението Joy. Ако наредят цял отбор от бг-мамма в тази изба, то няма да има какво да се реди Joy

# 584
При нас по 3-4 теста на ден, но и голяма резачка става на оценките. Направо полудяха тия учители, все едно да докажат на децата, че всички  са преписвали по време на ДО ги порязаха тотално. За 28т от 30т има 5 , аз ли нещо не съм в ред , вече не знам .Целия клас 2,3 , тук таме 4 и една 5.

Общи условия

Активация на акаунт