Енгин Акюрек в "Дъщерята на посланика". Нови и стари проекти – Тема 407

• 48 818
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
  • Пловдив

https://www.youtube.com/watch?v=gfiqW1WaGbw&feature=emb_logo

Ето я песента, която ни е пуснала Туба.

Черни очи

В големите ти черни очи се изгубих
Чакам един поглед, със спряно сърце
Обичам те толкова много, ти, който ме плашиш така
Лош късмет/съдба/магия ли е ...

Мерси, Марианче, аз нали все търся под сказки 🧐, Туба я следя под лупа след стихотворението за синьото 😜

Според мен подсказката е ясна. Мави ще се влюби в Санджар.
Туба е достатъчно ерудирана, за ни подскаже, а ние да разчетем.

# 121
И аз така мисля Марианче, и е добре, че от легенда минаваме на нещо по-нормално - късмет, съдба, магия, дано не са лоши обаче 🙏 Може би се има предвид миналото на Санджар, черните точки, които е натрупал там и притесненията на Мави 🙄

# 122

Здравейте момичета Two Hearts
Спокойна и слънчева събота!

Каквото и да се случва в историята отсега-нататък , аз твърдо вярвам, че Санджар и Мави ще излекуват взаимно раните си.
Ако впоследствие се породи и още нещо помежду им и това нещо влияе благотворно върху Мелек - защо пък не?
На този етап те си остават абсолютно непознати, които просто споделиха топла стая, супа и чай /искам да запазя сериозност при последното, ама ме избива на смях/ и опитаха да гледат филм.
Санджар прояви загриженост и внимание, Мави ги прие.
Ясно е от трейлъра, че още на следващия ден ще заведе Мелек в хижата, но Мави е изчезнала и хижата няма да носи нито един белег от присъствието ѝ...
Санджар ще тръгне отново да я издирва, въпреки съмненията си, че това не му подхожда. Да, приюти я първата вечер от дъжда, но нямаше как да я остави посред нищото мокра със закъсала кола, след това ѝ спаси живота и малко или много носи морална отговорност да я види възстановена и както се казва поживо-поздраво да я изпрати по пътя ѝ, затова бяха и грижите около нея в хижата.
Оттук-насетне вече водещото май ще бъде любопитството, напълно нормално проявено към непознат човек озовал се по неговите места.
Тя от своя страна си задава въпроси - "Защо? Защо е останала, какво я задържа, защо е бил този дъжд и сега тази къща?"
И двамата си задават въпроси и  това предполага, че нито той ще спре да я "наглежда" съвсем добронамерено, нито пък тя ще си тръгне.
Може би наистина съдбата им предоставя втори шанс - за спокойствие, за едно взаимно излекуване на раните останали в душите им, може пък Мави да открие нещо загубено /желанието за живот/ точно в ангелчето Мелек. Да открие смисъл точно заради нея да остане.

Това са мои зрителски желания, доколко и дали въобще ще се сбъднат, но аз пак си мечтая в началото на тази история. И пак вярвам, че и аз като зрител този път ще бъда спокойна и удовлетворена  накрая.
Такива желания имах и за историята Санджар/Наре, но там останах  сякаш по средата. Знаете очакванията ми, знаете какво исках да видя и у двамата като трансформация и понататъшно развитие. Удовлетворена съм от историята, вярно наполовина, но благодарение  единствено на Санджар. Видях развитието на един направил грешка човек, видях неговия път към опрощението, видях неговата трансформация.

Но, както се казва в реалния живот - съдбата определя пътя на човек по който той  върви. Човек трябва да приема житейските си неволи и радости  достойно и с чест.
Всичко което ни се случва си има причина и ако съдбата ни е да го преживеем, то това ще стане. Важното е оттук насетне какво ще направим - как ще се справим със ситуацията.

Гледахме и обсъждахме "Една любов, два живота". Ако беше така или ако беше онака. Но в реалността никога няма да разберем другия вариант, защото тогава това вече няма да е нашия живот. Той е единствен  и неповторим.

Може би историята на "дъщерята на посланика" и селското момче Санджар е щяла да бъде друга и да се случи чудото на прошката от страна на Наре, може би щяхме да видим нейната трансформация, но както се казва  - каквото ти е писано - това ще се случи.  Реалността се намеси в нашата "приказка" - просто съдбата реши какво да се случи в живота на Санджар. Преплетохме реалност и "виртуалност". 
Това, на пръв поглед сякаш ядоса зрителите и то тази част, която някак се носеше по течението на историята  без особени усилия. Ей-така, в  по- плиткото и в по-спокойното. Там нямаше нужда да се борят нито  със страховете, нито с неизвестността от "дълбокото", нито пък да търсят и вземат бързи животоспасяващи решения.
Друга част от зрителите обаче беше "там" - в дълбокото с единствения осмелил се да "плува" там - Санджар. Там в дълбокото бяха и грешките му и съмненията му, там се осъществи и неговата трансформация. Затова той остана и ще продължи напред - какво още го очаква? Ще разберем, защото ние сме с него - там в дълбокото и неизвестното. И ще останем докрая.

Мислех да не пиша много, ама пак се увлякох. Понякога ми се иска да можех да пиша по-добре и по-изразително,  за да предам съвсем точно всичко което мисля и чувствам. Но си казвам и другото, че ако можех да го правя... Е, това "ако"...  щеше да е друг живот, друга Марта, друго време и друго място.

# 123
Марта, и на мен ми мина през акъла 🙂 това с чая хич не е безобидно, знаем до къде може да се стигне 😉

Макар че Мави ми се струва кафеджийка повече, очаквам да ни изненада 🙂

Последна редакция: сб, 06 фев 2021, 17:45 от araselia

# 124
  • Пловдив

https://vk.com/club144707938?z=video-144707938_456242938%2F01886 … l_wall_-144707938

Eйлем Джанполат написа: Щастието да пишеш с птичи глас и мандариново дърво.
Ако кликнете върху линка, ще чуете птичите гласове.

# 125

https://vk.com/club144707938?z=video-144707938_456242938%2F01886 … l_wall_-144707938

Eйлем Джанполат написа: Щастието да пишеш с птичи глас и мандариново дърво.
Ако кликнете върху линка, ще чуете птичите гласове.

Щастливци са, работят на курорт 👌

# 126
  • Pleven, Bulgaria
Привет в събота,момичета!
Марта,как хубаво си направила сравнение и си преплела реала и виртуала,героите и артистите!Много ми хареса препратката и съм съгласна с мисълта ти!
Така си е!Винаги има хора,които се носят по течението,такива,които плуват в дълбоки води,има и такива,които се носят срещу това течение.Има и зрители- такива,които безучастно наблюдават случващото се във водата,други,които ще протегнат ръка за помощ или ще се хвърлят във водата заради теб....всеки избира дали да е участник или зрител и какъв точно да е той.Така е и в живота навън,разни хора,разни идеали.
Марианче,Араселия,момичета,изобщо не се и съмнявам,че Санджар ще е последният,разбрал,че е влюбен.Та той нищо не знае за влюбването!За него любовта към Наре беше естествено продължение на връзката от детството,красива мечта,превърнала се в отломки.Колкото и да се стара Санджар да гради върху отломките,не се получи,миналото се оказа по- силно от него.Друга любов той никога не е изпитвал,няма си и май- малка идея какво и как се случва между влюбени.За Санджар терена на любовта е едно блато с подвижни пясъци.Има да затъва и да затъва и да не знае как да се измъкне.....Искам да започне от нула,ама от кръглата нула,да се върне кум живота постепенно,но уверено.Искам да види и разбере,да изпита другата любов.Не онази изпепеляващата,всепоглъщаща,взривоопасна любов,за която говорят епоси и легенди.Искам да преживее тази любов,която те създава,дава ти сила,криле да мечтаеш,дава ти надежда за бъдещето,прощава грешките ти,осигурява то душевен мир и комфорт.Любовта е сила,любовта е добро,честност,искреност.Гледаш в очите на любомия като в огледало,там няма тайни за теб,сенки и отчаяние.Там е сигурният бряг,нежността,вярата в успеха и и силата да се изправиш пред всички препятствия!това искам да видя.това ми липсваше досега на мен.
Не разбрах желанието да покажат грешен любовен триъгълник,пожелаването на любовта на”брат”,на “побратим”,предателството  на приятеля.Низки чувства,сбъркани,нередни...Не съм толкова ерудирана,за да приема и разбера.Както обичам да казвам,аз съм от село,от старата гвардия и мен са ме възпитали в морални принципи като чест,доблест,уважение,искреност.....Може би затова не разбирам,но и не искам да избера и още по- малко,да одобря.
Ако само за момент си представим един такъв случай в истинския живот......Ако например ми се е случило нещо такова в действителност и съм се залюбила с любовта на приятелката мо(нямам сестра),взели сме се,заживели сме радостни и щастливи......Как и с калво лице бой разказала в утрешния ден аз на децата си за машата любов,кал сме се запознали и т.н?!Или пък,недай боже някой “доброжелател” им разкаже .....Има ли обяснение,има ли правота,може ли да се гордея аз с постъпката си и децата ми с мен?!Бъррррр......
Нека Ейлем и компания ни върнат в правия  път,в руслото на истинските чувства и на нормалните отношения.Нека ни измъчват и поставят пречки в отношенията между Санджар и Мави,но накрая да видим таИ горяща,истинска любов,да ни убедят в нея!
Красотата никога не е в излишък!В днешното сбъркано,фалшиво време,има ли нужда допълнително да показваме грозотата,която се опитва да превземе човешките отношения и дори да побеждава?!Аз лично мисля,че никому не е нужно.Нека поне в измислените истории доброто да победи!Доброто,моралът,любовта!Светът има нужда от слънчевата светлина и от пъстроцветни багри.Черното и без друго е прекалено мрачно!

Между другото,от вчера тази снимка ми е любимата снимка!!!Образива ми едни такива пеперудени трептения в сърдечната област.......

# 127

Нуше Two Hearts радвам се, че съм разбрана.
Имаме съвпадения по много точки /явно щото и аз съм от село/ и за мен моралните устои са много ценни и важни.

Радвам се, че ще продължим да гледаме историята - тази, която беше истинска и докосна всички.
Наре не даде прошка и шанс на Санджар, но животът ще даде - както на  него, така  и  на дъщеря му.

# 128
  • Пловдив

Тати си я обича.

За едно по ведро настроение - скоро и в нашия сериал ще настъпи пролет.
В реала също - да потанцуваме: https://www.facebook.com/105197504239380/videos/1068752903587471

# 129
Здравейте.
Само да ви кажа: хубав остатък от деня.

Толкова много сте писали, че не мога да ви догоня. Ще се връщам да чета.
Благодаря за озета и за преведения трейлър.

# 130
  • Пловдив

Йомер Дурак - братът на г-жа Дурак, двамата са създали ПР агенцията, в която е и Енгин - Артистанбул, е пристигнал в Бодрум.

# 131

Йомер Дурак - братът на г-жа Дурак, двамата са създали ПР агенцията, в която е и Енгин - Артистанбул, е пристигнал в Бодрум.

Той обича да пуска снимки, така че, ако се видят с Енгин - надявам се да разберем...

# 132

"Който може – прави. Който не може – критикува този, който може."
Кинг «Под купола»
Е, не всички.Hug

# 133
  • Пловдив

https://twitter.com/SefirinKiziDizi/status/1358083602588848129

Снимат плакати за "Дъщерята на посланика".
Този специално е за фенвете на сериала.

# 134

https://twitter.com/SefirinKiziDizi/status/1358083602588848129

Снимат плакати за "Дъщерята на посланика".
Този специално е за фенвете на сериала.

Общи условия

Активация на акаунт