Косопад - 19

• 52 672
  • 792
  •   1
Отговори
# 120
Да, смятам да отида при личната ми лекарка, за да се изясни причината.  Миналата година имах ниски нива на В12. Вземах го доста време, уж се бяха нормализирали нивата. За щитовидна жлеза си правих изследвания лятото, но нищо не пречи пак да проверя. Освен това съм в менопауза, може и нещо хормонално да е. Благодаря ви!

# 121
Нива над 2,5 на ТСХ говорят за проблем с щитовидната според моя лекар.
И моят хормон лятото беше ок,но сега е висок.Провери и витД ако не си

# 122
Имах предвид характера на косопада - дали при проблем с щит. трае по-дълго, има ли особености и т.н.
Аз нямам никакви оплаквания, и въпреки това преди време ми беше дори на 3 тсх, защо не отидох още тогава да ме пита човек. Сега е даже малко над референтната.
Успех на всички !
Пс, тези конски витамини откъде се купуват ? Мастниразтворими са, си спомням. Бъркала съм преди години маски с тривитаминола, но съм забравила вече, помня само, че имаше ефект.

# 123
Аз за първи път установих проблем с щит. жлеза преди 2,5г.Тсх беше 3,17.Косопад и акне имах, лесна уморяемост, загуба на тонус.Косата падаше още
преди това, но хич не се замислих да пусна изследвания толкова време.После оправих ТСХ, но се оказа два пъти поднормен вит. Д, нисък Б.Започнах прием, маалко понамаля косопада.
Есента бях болна от Ковид и ето пак стана проблем.Нова коса расте, но пада, още млада.Като цяло тя е вяла и безжизнена.
Сега имам нисък феритин , продължаваме да търсим проблеми и да ги решаваме.
Тоест косата ми се бори да расте,но все нещо й пречи.
Може би преболедуването на Ковид есента има връзка.Със сигурност стрес и възраст при мен също.
Сега мога да се оплача от безсилие, общо неразположение и умора, качени килограми. Косата пада равномерно навсякъде, нямам голи петна.Дотук наблюденията ми са на периоди на подобрение и отново влошаване.
Пих и витамини за коса на Алайв, но като нещо в схемата куца смятам, че трябва да се търси отново да се свърже веригата.А това значи изследвания и наблюдение.
Може да почна да си водя дневник, че вече забравям кога какво се случва.

# 124
Аз за първи път установих проблем с щит. жлеза преди 2,5г.Тсх беше 3,17....После оправих ТСХ, но се оказа два пъти поднормен вит. Д, нисък Б.
Би ли споделила как оправи ТСХ, защото при мен също е с подобен резултат. Лятото и вит Д3 беше много ниско, сега е по- добре, но пак ще попия вит Д3. Скоро изследвах феритина- и той нисък....
Имам час за трихолог след 5 месеца и ме е страх какво ще остане от косата ми до тогава, а и искам да взема още мерки до юли месец.

# 125
Oх, ми то пусках и полови хормони и правих комплексно лечение.Но общо:
Био естрадиол и прогестерон по схема мазах( от Германия), цинк , калций и магнезий по схема,Тироиден хормон био също пих.
После пак цинк и калций.
Лекар ми ги следи.
Сега ме чакат пак половите хормони, ще пия за щитовидната добавки, за желязото , контрола след месец.

# 126
Пс, тези конски витамини откъде се купуват ? Мастниразтворими са, си спомням. Бъркала съм преди години маски с тривитаминола, но съм забравила вече, помня само, че имаше ефект.

От ветеринарна аптека. Мъжът ми в момента е в България и съм му заръчала да вземе няколко шишенца.

# 127
Аз за първи път установих проблем с щит. жлеза преди 2,5г.Тсх беше 3,17....После оправих ТСХ, но се оказа два пъти поднормен вит. Д, нисък Б.
Би ли споделила как оправи ТСХ, защото при мен също е с подобен резултат. Лятото и вит Д3 беше много ниско, сега е по- добре, но пак ще попия вит Д3. Скоро изследвах феритина- и той нисък....
Имам час за трихолог след 5 месеца и ме е страх какво ще остане от косата ми до тогава, а и искам да взема още мерки до юли месец.
Може ли да споделиш при кой трихолог ще ходиш?

# 128
Цветалин Зарев.

# 129
Минах на ендо :
Скрит текст:
моето тсх беше 4,81, каза, че е увеличено, но проблем с жлезата и другите хормони няма, засега следене на 3 мес на тсх, ако се цели бременност тогава лечение с хормон
Скрит текст:
,

косопадът ми не се е дължал на щитовидната, а най-вероятно на прекарана ковид инфекция.
Никога не прескачайте тези прегледи, косопадът може да е сред първите сигнали за хормонални проблеми. Успех на всички. Продължавам да ви следя за инфо, сега целя сгъстяване, защото бая си поопада гривата ми. Ще правя отварата с репей.

# 130
Pandora, консултирай се и с друг.Много е високо ТСХ, за да те оставят така.
Поне мини на диета.За мен не е ок да те отпратят просто така, а имаш и симптоматика.

# 131
Ами аз нямам никакви симптоми на проблемна щитовидна. На ехографа всичко е в норма, останалите хормони също. Пише латентна хипофункция, засега без лечение, конторла на 3 м., ако се повишава - тогава. Ходих при Начев, мисля, че е добър ендокринолог.
За диета - каза да си хапвам всичко, и добавки не изписа.

# 132
Привет мами, не съм сигурна че въпроса ми е за тук, но понеже проблема ми е породен непосредствено след раждането, реших че и други може да са се сблъсквали с него. Откакто родих косата ми капе страшно много.. Посъветваите ме нещо с което да намаля косопада...

# 133
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
При мен, преди 5г, докато бях бременна косата, кожата и ноктите бяха в най-доброто си състояние през живота ми.
Естествено, след раждането започна доста сериозен косопад, буквално с шепи падаше коса. Тогава беше и доста дълга косата ми, не се бях постригвала доста време.
До колкото зная, и при други момичета се е случило по същият начин. Просто засиленият растеж по време на бременността, както и хормоналният дисбаланс в този период водят до тези състояния.
Скоро би трябвало да отмине и косата да влезе в нормален ритъм на растеж.
Успех!

# 134
Имам три раждания, след всяко беше така, както Цвете по-горе описва. По време на бременностите никакво падане, няколко месеца след раждане - падаше с шепи.
Нищо не помага, хормонално е и е временно. Ще мине, няма да останете без коса, спокойно.

Общи условия

Активация на акаунт