Косопад - 19

• 50 993
  • 792
  •   1
Отговори
# 285
Връх или корен?

# 286
# 287
И моите имат бяла точка на края...Това значи ли,че оплешивявам?Всичко започна като ми откриха преддиабет и започнах да пазя НВХ и после и щитовидната се разбута и уж от половин година съм на хормон ,даже след него е по-зле,а от месец смених режима на хранене,но ...уви.Капе...растат дребни и те падат...Ужас е!

# 288
Какво казва дерматологът за такъв проблем? Дано намериш решение.
Аз днес купих брингараж- поредната надежда. Пише, че се слага на мокра и чиста коса. Някой слагал ли си е такава маска и колко пъти седмично е добре да се прави?

# 289
Аз нещо се обърках с падналите косми. Какъв вид край трябва да има косъмът, за да не се смята за негативно? И преди да имам този проблем, падналите косми все са имали бял край. Иначе другото е скъсан косъм

# 290
  • Бургас
Това, че космите падат с бял връх е нормално и не означава , че няма да порасне друг косъм .Притеснително е ако косъма няма такъв корен.

# 291
Ми да се притеснявам тогава.Ей,сега разгледах 2-3 току що паднали....нямат нищо.Не ги бях оглеждала отдавна Sad

# 292
  • София
Това, че космите падат с бял връх е нормално и не означава , че няма да порасне друг косъм .Притеснително е ако косъма няма такъв корен.
И аз съм чела така. Аз имам косопад от юни месец миналата година, но същевременно имам и растеж. Всички косми, които губя са с бял връх. Ако беше вярно това, че белият връх означава, че косъмът си е отишъл безвъзвратно, нямаше да имам нови косички. Чела съм, че този връх означава, че косъмът е в телогенната си фаза.

# 293
дано да е така , да имам скоро нови косички на падналите косми , защото от както чета за тия белите крайчета на космите по корените се панирамм вече Sad

# 294
Аз от над 20 години боря косопад, последната година беше страшно, сега като се вържа, стърчат къси косми, 3/4 от косата ми са нови къси косми.
Пак поствам:
https://1source.com/products/afrodita-cosmetics-garlic-shampoo
Не вярвах, че литър за 4 лв ще е моето спасение. С ужас се решех и оглеждах гърбовете на блузите , калъфката и пода, особено след Ковида октомври стана страшно.
Шампоанът е от Македония, случайно чух за него и ми го донесоха, действа от първото измиване. Просто от два месеца откакто го ползвам падат 20 косъма след миене, не шепа. Идея нямам от него ли е ефекта или просто косопадът спря от само себе си, но си отдъхнах. Даже и себореята ми се възпали и пак не капе като преди.

# 295
Хора сега си огледах един паднал косъм и видя, че е с черен връх като топлийка. Ако това да има бял връх  нормално, означавали, че като черно топче накрая не е нормално ? Flushed

# 296
Хора сега си огледах един паднал косъм и видя, че е с черен връх като топлийка. Ако това да има бял връх  нормално, означавали, че като черно топче накрая не е нормално ? Flushed

Здравейте, доколкото знам тези косми с бели върхове, така или иначе падат, независимо какво правите, защото им е дошъл момента да паднат. Но когато косъмът пада без да е дошло времето му на падане, тогава е без бели върхове.

# 297

Здравейте, доколкото знам тези косми с бели върхове, така или иначе падат, независимо какво правите, защото им е дошъл момента да паднат. Но когато косъмът пада без да е дошло времето му на падане, тогава е без бели върхове.

Хм, това означава ли, че ако е с черни върхове е опасно и не е в нормите ? Rolling Eyes

# 298

Хм, това означава ли, че ако е с черни върхове е опасно и не е в нормите ? Rolling Eyes

Предполагам,да. Не би трябвало да са с черни корени. Това означава, че падат здрави косми. Така обясняваше една жена в YouTube, но може някой друг да знае повече по този въпрос.

# 299
[/b]
Здравейте момичета! ☺
Нова съм в темата ,съвсем начинаеща и бих искала да попитам някой пробвал ли е с отвара от репей?
Или накрая да си изплаква косата с отвара от коприва.
Днес си направих отвара от репей и мисля за започна мазането още днес.
Четох и за домашни маски за коса ,но тепърва ще пробвам и тях.
Признавам ,че не съм полагала кой знае какви грижи за косата си. ☺
Забелязах от известно време ,месеци ,че косата ми пада ,дори и след едно голямо скъсяване и се притесних.
Косата ми по принцип е рядка ,тънка ,бързо омазняваща се.
Също ще бъда благодарна ,ако ми кажете за някой по-бюджетен вариант ампули ,маски ,шампоани или каквото и да е.
Ще следя с интерес темата.
маска с тривитаминол 3 месеца 1 месец почиваш

Общи условия

Активация на акаунт