Косопад - 19

• 50 998
  • 792
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте, бързам да споделя за чесъна, въпреки че го използвах само един път Bowtie вчера си направих преди да си измия косата ; нарязах скилидките на две и просто масажирах скалпа, лично аз не усетих парене и изгаряне (преди много години съм пробвала и усещах парене), предполагам защото чесъна беше доста стар и престоял, затова ще се запася с нов Joy та стоях така няколко часа и после си измих косата, и това което забелязвам днес е че косата стои плътна и матирана. Не знам дали си въобразявам защото от един път едва ли ще има резултат, но че продължа и ще ви споделя отзиви. Между другото косата ми е много мазна, много бързо се омазнява и мисля че ще ми се отрази добре. След прекаран много тежък ковид косата ми започна да капе на шепи, но се надявам че ще го преодолея, та на косопада като че ли още нищо не ми е повлияло. Ако има някоя от вас след прекаран ковид и има същия проблем може да сподели какво е използвала, дали е правила някакви допълнителни изследвания
Аз съм с такъв косопад и пия много добавки - перличките на Дюкре /Анакапс/, цинк+биотин, геритамин, вит. Д, омега 3, мия с шампоан Парусан, мажа с няколко лосиона - нииищо! Явно косата ми ще опада цялата и ако има някакво възстановяване, ще е след това! В паника съм!

# 271
Ружа, спасението са ампули с аминексил - Виши, Лореал; или лосион с Миноксидил - тежката артилерия. Мин. 3 месеца ежедневно мазане от едното, аз ползвах 1 ампула за два дни; след това лосион с Миноксидил още три месеца. Само така спасих останалата си коса след тежко боледуване /не Ковид/. Добавки, витамини - ОК, подкрепят организма, но без аминексил и миноксидил - трудна работа... Шампоанът дали има 1% роля, или няма и толкоз - не мога да кажа.

# 272
Ружа, не се отчайвай. Онзи ден бях на фризьор и бях изумена че по време на миенето паднаха буквално само 5-6 косъма, а треперех от страх че по време на миенето ресането ще задръстя четката Joy с такава нагласа отидох, дори вкъщи ме беше страх да си среша косата защото до скоро четката почерняваше само при едно ресане, а да не говоря в банята какво беше. След много тежко прекаран ковид косата ми започна да капе страшно, но не веднага а може би 2 месеца и нещо след това. Интересното е че четох същото в едно интервю с дерматолог. Тя казва че се появява няколко месеца след излекуване и успокоява че е временно явление и минава от само себе си. Все пак ще споделя аз какво направих - на мръсна коса търкам скилидки чесън или пък изцеден сок в марличка, понякога мажа и стимуланта на Икаров, след това мия косата с шампоана на алпецин и докато се шампоанисвам го оставям за няколко минутки да подейства (усеща се охлаждане) и след баня мажа от тоника на същата марка. Един път си изплакнах косата с вода от коприва но за нея не мога да дам отзиви все още, купих си и корен от репей. Определено има разлика в косопада. Забравих да спомена че пия таблетки витамин Д, или мултивитамини, обикновено ги редувам, но пък не съм редовна и често забравям. Heart

# 273
Здравейте! Някой дали е ходил в център Лилия - https://liliyatrichology.bg/ и има ли впечатления от там?

# 274
Присъединявам се и аз 😔
Миналият август изкарах голяма инфекция на щитовидната жлеза. Сега вече е наред, но ТСХ ми е в горна граница. Като от тогава го следим и от 20 единици спадна постепенно до 4 без прием на хормони. Като цяло нямам много оплаквания с изключение на косата. Ужасно оредя и изтъня. Казах на ендокринолога, но не ми пусна никакви изследвания, освен едно ТСХ.
Сега реших да си пусна феритин, вит. Д и вит Б12 и положението е плачевно. Вит. Д е под долна граница, а останалите са на долна граница. Не знам какво още да изследвам, нито знам какво да пия...
Правя от много време маски с тривитаминол, серум на Икаров, рициново масло и какво ли още не... Пия втори месец Приорин, но ефект не виждам 😔

# 275
За Лидия четох доста лоши коментари в бг- мама. Може да ги откриете чрез търсачаката.
gera*, как успя да намалиш ТСХ-то без медикаменти?

# 276
За Лидия четох доста лоши коментари в бг- мама. Може да ги откриете чрез търсачаката.
gera*, как успя да намалиш ТСХ-то без медикаменти?

Не съм. В период на изчакване съм.Засега нямало нужда от хормон, след 6 месеца ме вика на контролен. През това време ако съм имала оплаквания да съм и се обадила. Това са думите на моята ендокриноложка. През това време аз си стоя с ТСХ - 4 и капеща коса.

# 277
Е, нали написа, че от 20 е спаднало на 4?

# 278
Е, нали написа, че от 20 е спаднало на 4?
Без медикаменти спадна тогава, защото се съмняваше, че е от възпалението толкова високо.И наистина започна да спада сам.От тогава до сега го изследвам всеки месец и вече се задържа на 4.Нито спада, нито се качва засега. И тя каза, че не съм за хормон, само ще изчакваме. Има съмнение за Хашимото, защото на ехограф се виждала жлезата, че е структурно изменена, но и това не е доказано.

# 279
Някой може ли да сподели ендокринолог в Стара Загора или друг лекар който да е помогнал с косопада

# 280
Здравейте! Някой дали е ходил в център Лилия - https://liliyatrichology.bg/ и има ли впечатления от там?
Преди години. Не си заслужава, нищо не разбира и тя, и нейната глава прозира. Много приказаки да те омае, уж подробен преглед, чак не си миййте косата поне 4-5 дни преди това, носете си всички изследвания за последните 100 години, всичката козметика за коса, ползване от година насам. И аз се хванах като удавник за сламка...спазих всичко, а косата си никога не съм я оставяла 5дни немита. И накрая голямото омотаване - препоръчва се курс от N на брой мезотерапии Гуна, които прави мъжът й + някаква чистене на скалпа. По спомен чистенето беше 90 лв, а първоначалния пакет от терапии излизаше към 2000лв, като каза, че едва ли да се повлиея от първия курс. Не ме прати на никакви изследвания, само ми погледна косата с камера и заключи, че не ми е андрогенен косопада, а всичко при мен сочи точно за такъв. Е да де, ама той не се лекува, как ще ми вземе толкова пари за нещо, което не се лекува?!? После потърсих из темите и видях поне още 10-ина такива мнение - на всички препоръчва едно и също. Заблудих се тогава, защото няма много трихолози, ама не чак толкова, че да се хвана на въдицата й.

# 281
Преди години. Не си заслужава, нищо не разбира и тя, и нейната глава прозира. Много приказаки да те омае, уж подробен преглед, чак не си миййте косата поне 4-5 дни преди това, носете си всички изследвания за последните 100 години, всичката козметика за коса, ползване от година насам. И аз се хванах като удавник за сламка...спазих всичко, а косата си никога не съм я оставяла 5дни немита. И накрая голямото омотаване - препоръчва се курс от N на брой мезотерапии Гуна, които прави мъжът й + някаква чистене на скалпа. По спомен чистенето беше 90 лв, а първоначалния пакет от терапии излизаше към 2000лв, като каза, че едва ли да се повлиея от първия курс. Не ме прати на никакви изследвания, само ми погледна косата с камера и заключи, че не ми е андрогенен косопада, а всичко при мен сочи точно за такъв. Е да де, ама той не се лекува, как ще ми вземе толкова пари за нещо, което не се лекува?!? После потърсих из темите и видях поне още 10-ина такива мнение - на всички препоръчва едно и също. Заблудих се тогава, защото няма много трихолози, ама не чак толкова, че да се хвана на въдицата й.

Хм, не звучи никак обнабеждаващо ... Как така е заключила, че не е андронен на база камерата ли? Между другото много ме кефи тази камера поне от това, което видях от видеоклиповете .. измерват ти дебината виждат кожата от близо. Та тази камера ме зариби и си записах час... , но още се колебая дали да не го отмена 80 лв много ми се виждат ...

# 282
Скрит текст:

Не искам да давам съвети, всеки се преценява за себе си, има ли, няма ли смисъл. Само споделям опит. Самата аз се излъга да отида, защото по телефона ми звучеше много убедително и като ми поиска всички изследвания, реших, че най-после съм намерила някой, който ще гледа цялата картинка. Да, де, ама после не се случи това. Много излишни приказки, за нея, за мъжа й, къде завършили, какви курсове в чужбина, не помня всчики глупости, които ми  наговори. Нищо конкретно не каза като теза, защо ми е такъв или не косопада. Нямах скорошни изследвания, не поиска нови. Камерата е просто увеличителна. Все едно те гледа с лупа, ама на монитор. Когато ходих, преди години, прегледът беше безплатен. После ми звъня с месеци да ме пита кога ще ходя за мезотерапиите. Сега, явно, понеже не й се хващат много хората на терапиите си е сложила и цена за прегледа и то, като за консултация с доцент...

Хм, не звучи никак обнабеждаващо ... Как така е заключила, че не е андронен на база камерата ли? Между другото много ме кефи тази камера поне от това, което видях от видеоклиповете .. измерват ти дебината виждат кожата от близо. Та тази камера ме зариби и си записах час... , но още се колебая дали да не го отмена 80 лв много ми се виждат ...

# 283
Здравейте , може ли някой преодолял косопада да ми каже какви изследвания точно си е пускал ? Ако има от Пловдив , кажете добри дерматолози или трихолог... Благодаря

# 284
вече се притеснявамм , всички паднали косми са ми с бял връх  , аа някъде четох , че на тяхно място няма да излезнат ... някой има ли този проблем и дали е така ?

Общи условия

Активация на акаунт