Косопад - 19

• 51 009
  • 792
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Да споделя, че  макар че ползвам отварата от корен от репей от близо 2 седмици всяка вечер и косопадът значително намаля, една вечер реших да пропусна и да си дам почивка и на следващия ден косопадът беше в пълния си вид, все така силен както в началото. Чудя се дали при мен косопадът не се дължи на състоянието на скалпа ми (имам ситен сух пърхот) и тази отвара да успява да го тушира, затова и толкова бързо виждам разлика при ползване и спиране....
Също когато ми е чиста косата пада по-малко отколкото като ми е мръсна, сякаш замърсяването задушава косъма. Някой друг с подобно наблюдение?

# 256
И моята пада повече ако не я измия овреме

# 257
А през колко дни си миете косата , мен ме е страх да дойде момента за миене ... защото става страшно ... косми навсякъде по цялаа шепа

# 258
А през колко дни си миете косата , мен ме е страх да дойде момента за миене ... защото става страшно ... косми навсякъде по цялаа шепа
През две до три аз.Много ми се омазнява и започва сърбеж
по скалпа

# 259

2,3 дни и си  правя маска когато е мазна с зехтин или кокосово масло като оставям 1,2 часа на косата и измивам

# 260
Мазнотията не позволява коренът на косъма да диша, така че по- добре измита, отколкото мазна. Който косъм ще капе, пак ще капе, измиването само ускорява този процес.
Както писах, моят косопад е от себорея, през ден мия  косата си- тънка и рядка е, често и всеки ден, защото понякога на втория изглежда все едно не е мита седмица.
Чесън , втриване на скилидки в скалпа препоръчвам- по- бързо нищо друго не ми действа , за да намалее количеството паднала коса, шампоанът с чесън, по- назад го постнах, на Здраве също са добри.
При мен с измиването изчезва миризмата на чесън, явно бързо ми се излющват клетките на скалпа, които би трябвало да задържат миризмата му .

Последна редакция: чт, 25 мар 2021, 00:20 от Mateah

# 261
Мазнотията не позволява коренът на косъма да диша, така че по- добре измита, отколкото мазна. Който косъм ще капе, пак ще капе, измиването само ускорява този процес.
Както писах, моят косопад е от себорея, през ден мия  косата си- тънка и рядка е, даже всеки ден, защото понякога на втория изглежда все едно не е мита седмица.
Чесън , втриване на скилидки във скалпа препоръчвам- по- бързо нищо друго не ми действа , за да намалее количеството паднала коса, шампоанът с чесън, по- назад го постнах, на Здраве също са добри.
При мен с измиването изчезва миризмата на чесън, явно бързо ми се излющват клетките на скалпа, които би трябвало да задържат миризмата му .

Чесъна само ли слагаш без зехтин и др мазни продукти  , защото съм чувала ,че от чесъна се образува пърхут , когато е нанесен в/у суха кожа

# 262
  • София
Моята я мия на 3-4 дни.
Правих маската с чесън 5 пъти миналата пролет (пресован чесън, после прецеден през марля, за да извлека сок, добавен зехтин и накрая нанесен в корените със спринцовка), но при мен резултатът не беше задоволителен и преустанових, защото много миришеше. Също така маски с масла не ми се отразяват добре и ми капе косата повече от тях, колкото и да е странно, сякаш задушават косъма. Триватаминол, масло Икаров - без резултат.
Планирам да си купя Омега 3 и Приорин, някога бях видяла ефект от второто, да видим сега.

# 263
Само чесън, обелвам скилидката, режа през средата и втривам, после пак режа това отгоре, което е останало без сок и т. н.
По едно време пресовах и киснех в малко вода, но със самата скилидка става като масаж . Няма изгаряне, изгаряне и възпаление получих от така хваления репей- само от едно мазане така ми се възпали скалпа и усили косопада, че...
За репея случайно попаднах на едно видео на влогърка, първоначално много го хвалеше, после с течение на времето  беше получила същия проблем като мен.
Явно при всеки е индивидуално действието на всички тези методи.

# 264
  • София
Mateah, може ли да споделите как приготвихте корена от репей - като отвара или спиртен/маслен извлек? Аз самата ползвам отвара и не съм видяла проблеми, но искам да пробвам извлека.

# 265
Варих около една супена лъжица корени в 400 мл вода. Не си спомням точното съотношение.

# 266
Здравейте, бързам да споделя за чесъна, въпреки че го използвах само един път Bowtie вчера си направих преди да си измия косата ; нарязах скилидките на две и просто масажирах скалпа, лично аз не усетих парене и изгаряне (преди много години съм пробвала и усещах парене), предполагам защото чесъна беше доста стар и престоял, затова ще се запася с нов Joy та стоях така няколко часа и после си измих косата, и това което забелязвам днес е че косата стои плътна и матирана. Не знам дали си въобразявам защото от един път едва ли ще има резултат, но че продължа и ще ви споделя отзиви. Между другото косата ми е много мазна, много бързо се омазнява и мисля че ще ми се отрази добре. След прекаран много тежък ковид косата ми започна да капе на шепи, но се надявам че ще го преодолея, та на косопада като че ли още нищо не ми е повлияло. Ако има някоя от вас след прекаран ковид и има същия проблем може да сподели какво е използвала, дали е правила някакви допълнителни изследвания

# 267
Имах тежък косопад. Много съм доволна от Forcapil. Има го на сашета и на капсули. Но аз живея във Франция. Надявам се и в България го има в аптеките.
Благодаря за препоръката, може да пробвам другия месец. Sparkling Heart Колко време се пие, за да има поне минимален ефект?

# 268
Здравейте,
имам косопад от 4,5 години, придружен с бързо омазняване на косата. Купувала съм безброй скъпи шампоани, ампули, но резултатът е нулев. Ходила съм при няколко дерматолога, но никой не успя да спре ужасния косопад. Вече сериозно започвам да се притеснявам, че косата ми е намаляла значително, като виждам и че падат и късите косъмчета. Пуснах миналата седмица пакет изследвания за косопад и всичко е в норма.
Вече не знам какво да направя, за да има някакъв ефект.
Търся мнения за мезотерапията за коса, PRP и филър за коса. Склонна съм да направя няколко процедури стига да има ефект, но ще бъда благодарна за обратна връзка дали някой е правил и е останал доволен. А ако ми препоръчате лекар / клиника в София ще почерпя!

# 269
Здравейте,
имам косопад от 4,5 години, придружен с бързо омазняване на косата. Купувала съм безброй скъпи шампоани, ампули, но резултатът е нулев. Ходила съм при няколко дерматолога, но никой не успя да спре ужасния косопад. Вече сериозно започвам да се притеснявам, че косата ми е намаляла значително, като виждам и че падат и късите косъмчета. Пуснах миналата седмица пакет изследвания за косопад и всичко е в норма.
Вече не знам какво да направя, за да има някакъв ефект.
Търся мнения за мезотерапията за коса, PRP и филър за коса. Склонна съм да направя няколко процедури стига да има ефект, но ще бъда благодарна за обратна връзка дали някой е правил и е останал доволен. А ако ми препоръчате лекар / клиника в София ще почерпя!
Зарче,
Борбата е трудна и продължителна от личен опит го знам. Не се отчайвай и продължавай. Пробвала ли си маска с розмарин етерично масло, също и какви добавки вземаш,само с ампули ефекта е по труден. Трябва комплексна борба.
Успех.
Последното ми откритие е домашен скраб за скалп/маска с кафе 2с.л., розмарин няколко капки, арганово масло и балсам за коса. Объркват се съставките до кашичка и се нанасят на влажна коса. Стоях около 2 часа и при измиването направих лек масаж. Измих и облях с вода от коприва. Косата ми е кестенява и след маската цвета е освежен /за съжаление белите коси не се повлияват/, но косата е по плътна и жива.

Последна редакция: сб, 27 мар 2021, 22:54 от Lorinda

Общи условия

Активация на акаунт