Косопад - 19

• 52 988
  • 792
  •   1
Отговори
# 240
Ох, от всичко, което изчетох последния един час, взех решение да не се забърквам с вит.А.
Нещата могат да се объркат много повече, така че ще пия само цинк и то през ден.
Сега какво безопасно нещо мога да направя с капсулите вит.А, те са ретинил палмитат. Ако слагам в маска за коса по капсулка, ще проникне ли в организма и дали няма да раздразни скалпа, че нали ретинола раздразнява кожата? Не знам на лице да мажа ли, уж ретинил палмитат бил най-слабата форма ретинол за козметични цели, но и попадането в организма сериозно ме притеснява...

# 241
Здравейте! Ще ви разкажа накратко моята история и ще ви помоля за съвет. Винаги съм имала много гъста коса (винаги е била дълга), но това се промени когато направих грешката да използвам много сухи шампоани и бебешка пудра. В началото косата стоеше уникална, плътна с обем. С течение на месеци обаче лека полека започна да оредява (аз го дължа на тази грешка или хормонален проблем). Да спомена че имам инсулинова резистентност която открих наскоро, но не е ясно от кога я имам. Искам да питам има ли такива от вас които са си възстановили гъстотата на косата след вкарване на хормоните в ред. Косата ми и в момента е дълга, поне с дължината нямам проблеми, расте бързо Grinning взех стимулант на икаров, шампоан и тоник на алпецин. Ще се радвам да споделите опита си, и какви изследвания трябва да си пусна според вас. Всичко ще ми от полза, много съм отчаяна че гъстата ми коса няма да се върне. Frowning1
Според мен трябва да се консултирате с дерматолог и ендокринолог, щом смятате че проблемът е хормонален.

Относно моят косопад - не спира! Вече светя отвсякъде! Взех си шампоан Парусан, втривам ампули Ревалид, тинктура от коприва, хининова вода и пия капсули на Дюкре и цинк+ биотин. Резултат все още не виждам!
Ружи,
Прави ли изследвания за нивото на желязо и по специално феритин, за да спре косопада и да има нови растежи нивото трябва да е поне 80/нормални нива 30-150/
Аз сега проучвам какъв трябва да е протокола за прием на желязо има система която показва какви трябва да са дневните нива на прием и в каква комбинация.
Но общо взето това което разбрах до сега е,че при прием на комбинирани витамини, въпреки,че във специалните такива за коса има и желязо,то е абсолютно недостатъчно.
Правих изследвания. Феритинът е 89,5 , желязото също е ок.

# 242
Само феритин ли изследва? А хормони, вит д3, б12?

# 243
Само феритин ли изследва? А хормони, вит д3, б12?
Изследвах ги, всички са ок. ТАТ и МАТ са малко завишени, но и преди са били така, а косата ми ок. Не вярвам да е от тях. Д3 е в норма, В12 малко над нормата, но аз го пих до последно, така че не вярвам да е актуален. По - скоро нямам липса.

# 244
А андрогени изследва ли? При мен те са завишени.

# 245
Моите са се качили на горна граница.Досега са били ниски и в средата.

# 246
ДХ3, а какъв косопад имаш? При мен си виждам оредяване- демек капе, и не растат нови косми. Sad

# 247
  • Бургас
Чета в чужди теми , че в други държави правят биопсия на скалп за установяване вида на косопада . Чували ли сте в България да се прави това ?

# 248
Разгледах (по интернет) 2 трихологични центъра в България, но май не съм срещала да правят биопсия. До моя час при трихолог остават 4 месеца.

# 249
ДХ3, а какъв косопад имаш? При мен си виждам оредяване- демек капе, и не растат нови косми. Sad
Пада повече, отколкото расте.Имам нови коси, но и те падат.Не ми е правило
преди впечатление да имам къси косъмчета по пода.
Капе равномерно, нямам намаляване само в една зона,но косата ми остана на 1/2 за няколко години.
Ту капе усилено, но спира за малко.После пак почва.Винаги съм имала хубава коса и такава промяна няма как да не ми направи впечатление.В началото не обръщах внимание, смятайки,че е нещо временно, но вече минаха години и това нещо не спира.

# 250
Не видях такива показатели в изследванията.

# 251
ДХ3, а какъв косопад имаш?
Пада повече, отколкото расте....
Съжалявам да го прочета. Ендокриноложката предположи, че е перименопауза и кога ще спре- не се знае, но все пак ме успокои, че всичко може да се поправи....с много пари.  При мен оредяването е в началото на косата(от челото назад).

# 252
Сдобих се с конските витамини и започнах да правя маски. Нямам възможност да правя 2 пъти в седмицата, само в неделя мажа и стоя 2 часа. Пия и витамините на Мерц за коса, кожа и нокти. И след всяко миене на косата, изплаквам с ябълков оцет, разреден с вода.
Чукам на дърво, косопадът намаля. Сгъстяване не се вижда, то е и рано, де, но поне вече не пада толкова.
Ще отида до лекарката ми да ми пусне някакви кръвни изследвания, за да видя евентуално има ли и някаква друга причина - в менопауза съм, може и хормоните ми да не са както трябва.

# 253
Каква е идеята на изплакването с оцет?

# 254
Каква е идеята на изплакването с оцет?

Препоръчва ми го фризьорката ми. Била важна употребата на шампоани с висока киселинност. Каза, че при липса на такъв шампоан,  мога да плакна косата с оцет. Ползвам качестевен, ябълков. Доволна съм.

Общи условия

Активация на акаунт