Косопад - 19

• 53 005
  • 792
  •   1
Отговори
# 210
И моят косопад много бързо спря - 3 седмици. Да ходя ли на дерматолог за това склерозоране, което споменаваш ? Как се установява ?

Склерозирането според мен е, че не никне нова коса, т.е. няма косопад, но косата оредява. Според лекарката, Creastim ще го предотврати.

# 211
  • София
И моят косопад много бързо спря - 3 седмици. Да ходя ли на дерматолог за това склерозоране, което споменаваш ? Как се установява ?

Склерозирането според мен е, че не никне нова коса, т.е. няма косопад, но косата оредява. Според лекарката, Creastim ще го предотврати.
Аз забелязах такова склерозиране отпред. Бихте ли могли да споменете името на дерматоложката, може и на лични.

# 212
Някой да е чел/изпробвал дали гел от алое върху скалпа действа добре при косопад?
Намирам много добри отзиви за алое Вера гел срещу косопада.
Аз също го ползвам и имам много нови растежи.
Комбинирам с микс от еъерични масла/ розмарин, лавандула,чаено дърво и мента основата ми е рициново масло/

# 213
Здравейте, момичета,
лятото имах косопад и направих куп изследвания, като се установи нисък феритин, все още в граници, но много нисък. Изследвах всички хормони, инсулинова резистентност, витамини и накрая ми препоръчаха да пия Б5 и Б6..сега направих изследване и феритина вече е под референтните стойности. Малко се стреснах и утре съм на хематолог. Имам ендометриоза и съответно доста силен цикъл. Има ли някой с подобен проблем и колко време да очаквам подобрение след назначено адекватно лечение? В момента нямам косопад, дори имам нова коса..не особено много, но поне нямам падаща. Но лятото беше ад..Благодаря!
Аз съм с нисък феритин, обилни цикли от години и силен косопад. Косопадът ми се повлиява само и единствено от прием на желязо и то докато го пия. Спра ли желязото, косопадът започва наново. Преди това съм пробвала с какво ли не - добавки, маски, ампули, шампоани - ефект нула.
На теб хематологът каква терапия ти назначи?

# 214
Цитат на: kateto_85 link=topic=1300835.msg42481204#
msg42481204 date=1615502087
Моят феритин се води нормален, но е в долна граница и е доста нисък, прочетох,че за да има нови растежи трабва да е над 80, а моят е 31/по скалата която ползват в Англия/.

Здравейте, момичета,
лятото имах косопад и направих куп изследвания, като се установи нисък феритин, все още в граници, но много нисък. Изследвах всички хормони, инсулинова резистентност, витамини и накрая ми препоръчаха да пия Б5 и Б6..сега направих изследване и феритина вече е под референтните стойности. Малко се стреснах и утре съм на хематолог. Имам ендометриоза и съответно доста силен цикъл. Има ли някой с подобен проблем и колко време да очаквам подобрение след назначено адекватно лечение? В момента нямам косопад, дори имам нова коса..не особено много, но поне нямам падаща. Но лятото беше ад..Благодаря!
Аз съм с нисък феритин, обилни цикли от години и силен косопад. Косопадът ми се повлиява само и единствено от прием на желязо и то докато го пия. Спра ли желязото, косопадът започва наново. Преди това съм пробвала с какво ли не - добавки, маски, ампули, шампоани - ефект нула.
По каква схема пиеш желязото. Приемаш ли и други добавки?

# 215
За  Ducray  Creastim ли става въпрос?

# 216
Аз съм от години с косопад, на периоди страшен, всичко уж ми е наред , аз го отдавам на себореята.
След Ковид пак стана страшно, помогна ми този шампоан - взеха ми го от Македония, не знам намира ли се тук.
https://1source.com/products/afrodita-cosmetics-garlic-shampoo

# 217
За  Ducray  Creastim ли става въпрос?

Да.

# 218
На 19 г съм и Имам косопад и побеляване на косата към връхчетата , някой да е имал този проблем ?

# 219
По каква схема пиеш желязото. Приемаш ли и други добавки?
[/quote]
3 месеца пия, 1 месец почивам. Когато почивам пускам серумно желязо и феритин за да видя как се движа. Ако серумното желязо е към горна граница правя по-дълга почивка - 3-4-5 месеца, според зависи как се чувствам. С желязото пия вит. Ц за по-добро усвояване. Иначе пия вит. А и Е по схема, Б комплекс, цинк и мед, Д3 и К2, фолиева и магнезий.

# 220
Здравейте! Ще ви разкажа накратко моята история и ще ви помоля за съвет. Винаги съм имала много гъста коса (винаги е била дълга), но това се промени когато направих грешката да използвам много сухи шампоани и бебешка пудра. В началото косата стоеше уникална, плътна с обем. С течение на месеци обаче лека полека започна да оредява (аз го дължа на тази грешка или хормонален проблем). Да спомена че имам инсулинова резистентност която открих наскоро, но не е ясно от кога я имам. Искам да питам има ли такива от вас които са си възстановили гъстотата на косата след вкарване на хормоните в ред. Косата ми и в момента е дълга, поне с дължината нямам проблеми, расте бързо Grinning взех стимулант на икаров, шампоан и тоник на алпецин. Ще се радвам да споделите опита си, и какви изследвания трябва да си пусна според вас. Всичко ще ми от полза, много съм отчаяна че гъстата ми коса няма да се върне. Frowning1

# 221
Здравейте! Ще ви разкажа накратко моята история и ще ви помоля за съвет. Винаги съм имала много гъста коса (винаги е била дълга), но това се промени когато направих грешката да използвам много сухи шампоани и бебешка пудра. В началото косата стоеше уникална, плътна с обем. С течение на месеци обаче лека полека започна да оредява (аз го дължа на тази грешка или хормонален проблем). Да спомена че имам инсулинова резистентност която открих наскоро, но не е ясно от кога я имам. Искам да питам има ли такива от вас които са си възстановили гъстотата на косата след вкарване на хормоните в ред. Косата ми и в момента е дълга, поне с дължината нямам проблеми, расте бързо Grinning взех стимулант на икаров, шампоан и тоник на алпецин. Ще се радвам да споделите опита си, и какви изследвания трябва да си пусна според вас. Всичко ще ми от полза, много съм отчаяна че гъстата ми коса няма да се върне. Frowning1
Според мен трябва да се консултирате с дерматолог и ендокринолог, щом смятате че проблемът е хормонален.

Относно моят косопад - не спира! Вече светя отвсякъде! Взех си шампоан Парусан, втривам ампули Ревалид, тинктура от коприва, хининова вода и пия капсули на Дюкре и цинк+ биотин. Резултат все още не виждам!

# 222
  • София
Ружа, как правите тинктурата от коприва?
Аз също ползвах Ревалид ампули, но нямах резултат и дори не довърших кутията. За сметка на това Kerastase Specifique с аминексил са добри ампули.  Същата съставка я има в Лореал ампулите за косопад, а цената е по-ниска.

# 223
Аз четох за страшно много неща за косопада. Има много доволни от приорин капсули, оризова вода, корен от репей (не знам как се приготвя) и най-вече чесън. Четох че има момичета, които са имали добър резултат от само една скилидка чесън. Естествено миризмата се задържа за дълго но ако действа си струва да се пробва. И аз изпробвам различни неща и ще дам отзиви

# 224
Ружа, как правите тинктурата от коприва?
Аз също ползвах Ревалид ампули, но нямах резултат и дори не довърших кутията. За сметка на това Kerastase Specifique с аминексил са добри ампули.  Същата съставка я има в Лореал ампулите за косопад, а цената е по-ниска.
Поръчах я готова, от сайт. На едно място намерих рецепта, но нямам време да чакам тинктурата. Иначе беше така: нарязани корени и стебла от коприва се заливат с водка или друг спиртен алкохол и стои седмица в хладилника...Във фейсбук, в Бабините илачи я бяха пуснали.
Относно ампулите - изкупих града! Какво ли не слагам на главата! Взех шампоан Парусан, билкова смес от аптеката като лосион, индийски масла Тричуп...В крайна сметка вече ходя с шапка! На 8.04. имам час при дерматолог в Токуда. Искам да чуя още едно мнение.

Общи условия

Активация на акаунт