Косопад - 19

• 50 644
  • 792
  •   1
Отговори
# 375
О, аз орехите от градината отдавна съм ги изяла и такива кори нямам....Но ще си ги пазя вече.

# 376
Здравейте, моля ви за помощ и съвет. Винаги съм имала дълга коса (до кръста), дори сега е така. Обаче преди ми беше доста гъста и жива, а сега е страшно рядка. За щастие косопада понамаля, но има видима разлика. Никога не съм имала проблем с дължината и растежа, в момента проблема е с гъстотата. Много съм отчаяна и ми се плаче че няма да си върна старата гъстота. Ще прикача снимки на преди и сега (извинявам се за качеството но сама с предна камера толкова мога да снимам) . Въпроса ми е дали чисто физически е възможно изобщо  да се върне гъстотата или щетите остават завинаги , дали някоя от вас е имала такъв проблем, как го е решила. На 20 години съм, ако има някакво значение.

за жалост и моята коса е такава -ог гъста стана толкова рядка , че където и да я завъртя се виждат пътищата -празни ... , аз съм на почти същата възраст .. но за съжаление моя косопад си продължава още , пия витамини и шампоан и балсам на дюкре -2месеца , но не виждам ефект , а косопада е вече от 8,9м.. просто се моля да не остана без коса
Сподели , ако може как намаля косопада при теб и продуктите

# 377
Взех си шампоан на алпецин заедно със кофеиновия тоник и преди баня си мажа корените със скилидки чесън. Момента в който не се измия и намажа с тоника с кофеин започва пак да капе. Още е рано да споделя всъщност големи впечатления, но мисля че ми помогнаха много. Може би проблема е здравословен и трябва да направя изследвания на хормони или някакви други, проблема е че просто искам да знам дали е възможно да се върне старата гъстота (по природа и ген имам гъста коса, но сега е неузнаваема)

# 378
  • София
Bebidigo, от такава гъста коса и сега така да пада... Моята гъстота и дължина е същата като при теб на снимката преди  и в момента ми пада (умерено) и всеки път си казвам ,,няма страшно, не ми капе чак толкова много, а и косата ми е достатъчно гъста, за да не си личи косопада'' , но явно си се проличава в даден момент, ако се остави неовладян. Трябва да се вземат сериозни мерки явно, защото  неусестно човек остава без коса...  Най-доброто решение според мен като за начало са изследвания, за да се види къде е проблема. Аз мисля,че при мен се дължи на някакъв хормонален дисбаланс, но другата седмица ще знам съсигурност. Мисля,че с времето може да се върне старата гъстота, стига да не спираш да опитваш.  Аз сега съм на вит. Б комплекс (добри при косопад и за растеж) + Ревалид. Ако има някакво подобрение ще споделя. Успех!

Последна редакция: пт, 16 апр 2021, 19:58 от LoLo30

# 379
Bebidigo, от такава гъста коса и сега така да пада... Моята гъстота и дължина е същата като при теб на снимката преди  и в момента ми пада (умерено) и всеки път си казвам ,,няма страшно, не ми капе чак толкова много, а и косата ми е достатъчно гъста, за да не си личи косопада'' , но явно си се проличава в даден момент, ако се остави неовладян. Трябва да се вземат сериозни мерки явно, защото  неусестно човек остава без коса...  Най-доброто решение според мен като за начало са изследвания, за да се види къде е проблема. Аз мисля,че при мен се дължи на някакъв хормонален дисбаланс, но другата седмица ще знам съсигурност. Мисля,че с времето може да се върне старата гъстота, стига да не спираш да опитваш.  Аз сега съм сна вит. Б комплекс (добри при косопад и за растеж) + Ревалид. Ако има някакво подобрение ще споделя. Успех!
Благодаря за отговора, а тези хормонални изследвания ти ли си ги направи, или са назначени след консултация с лекар? Знам че повечето лекари неглижират косопада, затова и хората  са принудени сами да се изследват и да търсят проблема. И според мен е проблема в хормоните, това което ме притеснява обаче е евентуално след нормализиране на хормоните дали ще израстне нова коса..

# 380
  • София
Изследванията една част от тях си ги назначих аз, другата дерматолога, понеже съм с розацея-акне и искаше да проверим житовидната жлеза, но покрай това си казах така и така ще ми вземат кръв поне да проверя и други показатели, та ги докарах 13-14 неща, които ще изследвам (главно хормони) и липса на витамини. Тук ги бях написала също по- главните неща. Търсих в интернет всичко, което може да е свързано с косопад. Оказаха се доста неща.  Не знам при всички вас до каква степен пада косата, но при мен при къпане е ето така: (от днес), но преди е било и повече. Колкото повече минавам с пръсти през косата- толкова повече пада и пада.

Последна редакция: пт, 16 апр 2021, 20:12 от LoLo30

# 381
При мен пада половин шепа в момента при къпане и още толкова ако суша и се реша, както и през деня
Това показаното е нищо!!!

Последна редакция: пт, 16 апр 2021, 21:01 от ДХ3

# 382
Изследванията една част от тях си ги назначих аз, другата дерматолога, понеже съм с розацея-акне и искаше да проверим житовидната жлеза, но покрай това си казах така и така ще ми вземат кръв поне да проверя и други показатели, та ги докарах 13-14 неща, които ще изследвам (главно хормони) и липса на витамини. Тук ги бях написала също по- главните неща. Търсих в интернет всичко, което може да е свързано с косопад. Оказаха се доста неща.  Не знам при всички вас до каква степен пада косата, но при мен при къпане е ето така: (от днес), но преди е било и повече. Колкото повече минавам с пръсти през косата- толкова повече пада и пада.
В сравнение с моя косопад това направо ми се вижда малко Joy при мен нещата се влошиха след ковид, от тогава започна с шепи да пада. Явно просто ковид ми е прецакал всичко

# 383
  • София
Bebidigo, Съжалявам да го чуя...този Ковид наистина във всички аспекти се отрази... Стискам палци скоро да отмине всичко! Но съм сигурна,че с постоянство ще има и подобрение. Flowers Four Leaf Clover

# 384
В сравнение с моя косопад това направо ми се вижда малко Joy при мен нещата се влошиха след ковид, от тогава започна с шепи да пада. Явно просто ковид ми е прецакал всичко
Извинявам се, ама това прозвуча като шега , но не на място...... Това са 5 косъма, не знам дали има и толкова.

# 385
Извинявам се, ама това прозвуча като шега , но не на място...... Това са 5 косъма, не знам дали има и толкова.

Ако ми капеха толкова косъма щях да се радвам  , аа то 40-50косъма ми падатт ...

# 386
  • София
Изследванията една част от тях си ги назначих аз, другата дерматолога, понеже съм с розацея-акне и искаше да проверим житовидната жлеза, но покрай това си казах така и така ще ми вземат кръв поне да проверя и други показатели, та ги докарах 13-14 неща, които ще изследвам (главно хормони) и липса на витамини. Тук ги бях написала също по- главните неща. Търсих в интернет всичко, което може да е свързано с косопад. Оказаха се доста неща.  Не знам при всички вас до каква степен пада косата, но при мен при къпане е ето така: (от днес), но преди е било и повече. Колкото повече минавам с пръсти през косата- толкова повече пада и пада.

Ами за мен не е шега, защото преди време и толкова не е имало, не падаше така лесно от нищото, а от 8 месеца е така постоянно, знам,че е нормално на ден да падат някакви косми по естествен път, но определено сега е повече от ,,просто естествено падане'' поне по моите критерии.  Пак казвам преди не беше така, като цяло никога не ми е падала косата. Навсякъде вкъщи по пода , по мебели има коси при всеки ден чистене и знам,че това за мен не е много нормално,защото мога да сравня с преди. На снимката днес наистина не е толкова много, преди месец беше повече, аз днес дори малко се зарадвах на това количество като това е при максимално старание да Не докосвам и разресвам с пръсти косата, съвсем леко сложих маска и това падна само при слагането на маска. В душ кабината на сифона имаше и още разбира се, но това на снимката е само при слагането на маска, (не броя ресане и др.) при което се постарах максимално да не дърпам косата. Разбирам,че при някои хора е по-сериозно от това, целта ми е да не се стига до там и да го спра още сега. Ще видим занапред дали ще понамалее още.

Последна редакция: пт, 16 апр 2021, 22:17 от LoLo30

# 387
Изследванията една част от тях си ги назначих аз, другата дерматолога, понеже съм с розацея-акне и искаше да проверим житовидната жлеза, но покрай това си казах така и така ще ми вземат кръв поне да проверя и други показатели, та ги докарах 13-14 неща, които ще изследвам (главно хормони) и липса на витамини. Тук ги бях написала също по- главните неща. Търсих в интернет всичко, което може да е свързано с косопад. Оказаха се доста неща.  Не знам при всички вас до каква степен пада косата, но при мен при къпане е ето така: (от днес), но преди е било и повече. Колкото повече минавам с пръсти през косата- толкова повече пада и пада.

Ами за мен не е шега, защото преди време и толкова не е имало, не падаше така лесно от нищото, а от 8 месеца е така постоянно, знам,че е нормално на ден да падат някакви косми по естествен път, но определено сега е повече от ,,просто естествено падане'' поне по моите критерии.  Пак казвам преди не беше така, като цяло никога не ми е падала косата. Навсякъде вкъщи по пода , по мебели има коси при всеки ден чистене и знам,че това за мен не е нормално,защото мога да сравня с преди. На снимката от днес наистина не е толкова много, преди месец беше повече, аз днес дори малко се зарадвах на това количество като това е при максимално старание да Не докосвам и разрасвам с пръсти косата, съвсем леко сложих маска и това падна само при слагането на маска. В душ кабината на сифона имаше и още разбира се, но това на снимката е само при слагането на маска, (не броя ресане и др.) при което се постарах максимално да не дърпам косата. Разбирам,че при някои хора е по-сериозно от това, целта ми е да не се стига до там и да го спра още сега. Ще видим занапред дали ще понамалее още.

Реагирах така , защото количеството при мен е в пъти повече .. а какви продукти използвате ? БЛАГОДАРЯ

# 388
Ще ти снимам моята след къпане, като не броя тези по сифона, защото е линеен и се шмугват бързо в канала.
Половин шеп в добрия вариант.Иначе
по една.

# 389
  • София
Наистина съжалявам,че е такова количество при вас.. аз от малко се притеснявах, представям си от повече.. (и не исках да внасям смут със снимката), но важното е да знаем,че не е непоправимо. Аз съм си на мнение, че веднъж открие ли се проблема, после с времето ще се оправи всичко!  В момента ползвам шампоан Ревалид (обмислям и ампулите също, за по-добър ефект) + витамин Б комплекс, на него възлагам най-големи надежди и не искам да прибързвам, но наистина днес при къпане ми се видя една идея по-малко от обикновено, дано не греша. Ако видя осезаем ефект веднага ще ви споделя, както и всичко, което може да е от полза.  Иначе и веднъж седмично правя и маска с чисто кокосово масло на косата (без корените) и оставям за през нощта. Много ми харесва ефекта на другия ден като отмия е много добре косата - мека и блестяща. Чела съм, че това помагало и при косопад ,както и маски с рициново масло (стимулиращо растежа), но още не съм пробвала. Ампулите на Лореал (Aminexil) ползвах есента за ок. месец- изобщо не ми повлияха. Витамини (мултивитамини) съм пробвала сигурно около 4-5 различни марки (уж по-качествени)  в последните 6 месеца, но нямам някакви по-особени впечатления. Надявам се да съм била полезна поне с нещичко Simple Smile Отново успех на всички с борбата!

Общи условия

Активация на акаунт