Косопад - 19

• 50 638
  • 792
  •   1
Отговори
# 390
  • София
И аз се включвам към тези с по цялата шепа. Ако ми капнат 5 косъма, ще съм щастлива.

# 391
При мен е същото положение Confused
Направо мечтая за това да паднат само 5 косъма. При всяко минаване с пръсти падат поне по 10-15. Да не казвам след днешната баня колко шепи изхвърлих. Dizzy Face Но този път само шампоан, че нещо ми беше зле от ваксината и едва се държах на крака в банята и не сложих балсам. После не можах да я среша, проскубах я Sob

# 392
Шампоанът на Mediceuticals е хубав, косата не пада от него, моя братовчедка има пък Mediceuticals Bioclenz и беше доволна също помага за косопад, но изсушава малко косата. Ампулите ги ползвам от една седмица не мога да кажа все още дали помагат. Най-много нови растежи имах от серума на  Philip Kingsley. За Mediceuticals Cellagen, за сега не виждам някакви резултати, от няколко седмици го ползвам.

Ползвам шампоан Mediceuticals Foligen,шампоан Kerastase genesis,ампули biolage full density, серум Mediceuticals Cellagen, Philip Kingsley scalp toner.

Здравейте, имам следния проблем. Имам косопад и косата ми значително намаля, но там където е паднала не поникват нови косъмчета. Ползвам шмпоан за събуждане на фоликулите, ампули за сгъстяване,както и серум. Но не се получава. Някой да е имал същият проблем и дали бихте имали идея какво да правя. Мерси!
Може ли да кажете какви ползвате?
Благодаря! И аз използвам серията на Mediceuticals и серума на Loreal Serioxyl. Не мога да кажа още нищо, защото ги използвам от 5 дена.

Ако имате резултат споделете , ако може

Ползвам шампоан Mediceuticals Foligen,шампоан Kerastase genesis,ампули biolage full density, серум Mediceuticals Cellagen, Philip Kingsley scalp toner.

Здравейте, имам следния проблем. Имам косопад и косата ми значително намаля, но там където е паднала не поникват нови косъмчета. Ползвам шмпоан за събуждане на фоликулите, ампули за сгъстяване,както и серум. Но не се получава. Някой да е имал същият проблем и дали бихте имали идея какво да правя. Мерси!
Може ли да кажете какви ползвате?
Благодаря! И аз използвам серията на Mediceuticals и серума на Loreal Serioxyl. Не мога да кажа още нищо, защото ги използвам от 5 дена.

Ако имате резултат споделете , ако може

Съжалявам, че цитирам толкова дълъг пост. Но искам да добавя, че при мен резултатите от Целаген бяха видими след 2-3 месеца. Но пък си заслужаваше чакането.

# 393
Pinki - От ЦЕЛАГЕНА имаше ли нови растежи  които се задържаха,или само спиране на косопада,след като го използваш косата как изглежда омазнена ли е?

# 394
Pinki, и аз мисля да го ползвам 3 месеца и ако нямам резултат да сменя с друго.
LoLo30, на мен също ми пада по толкова, но косата ми видимо оредя, което означава, че косопада може и да не е много, но на мястото на падналия косъм не излиза друг. И явно процеса е започнал отдавна, но аз го забелязах сега, когато е доста видимо. Косата ми беше доста гъста и не можах да разбера навреме за проблема. Сега се мъча да събудя фоликулите. Но съм едва в началото и не мога да дам мнение все още.

# 395
И аз се зантересувах за този спрей. Пръска се само там, където е проблема, или по целия скалп? И за колко време стига един флакон?

# 396
И аз се зантересувах за този спрей. Пръска се само там, където е проблема, или по целия скалп? И за колко време стига един флакон?
Ако става въпрос за Mediceticels аз пръскам по целия скалп, защото оредяването е навсякъде. Пръска се сутрин и вечер и при мен шишето ще стигне за 2 седмици.

# 397
Малей, мислех поне месец да изкарам с него. А как разбираш колко количество е необходимо, така че хем да не е малко, хем да не е в повече на скалпа?

# 398
Малей, мислех поне месец да изкарам с него. А как разбираш колко количество е необходимо, така че хем да не е малко, хем да не е в повече на скалпа?
Гледам скалпа да е омокрен просто. За в повече не знам дали има проблем, но гледам да не е малко със сигурност. Даже на някои места пръскам няколко пъти. Като пръсна и веднага размазвам с пръсти, защото ако попадне на кожата на лицето и се зачервява страшно много.
Като видя че корените на косата са омокрени и  правя 1-2мин масаж.

# 399
Аз пръсках Целаген сутрин и вечер, но накрая разредих само вечер. При мен не омазняваше и голям + малък флакон стигнаха точно за 3 месеца.
За цялата глава пръскам 5-6 пъти не повече. След това навеждам главата на долу, да ми слезе хубаво кръвта в главата и започвам 5-6 минути масаж, но не просто да търкам по кожата на главата и да травмирам космите, ами си намерих в интернет различни масажни техники, с които почти не търкаш и триеш по скалпа. В ютуб има много. В началото падаше повече коса, но мен това не ме е притеснявало. Каквото има да пада,да пада. Дали ще ми стои един или два дни повече на главата не е от значение. Боря се за здрави коси. В последствие вече падат няколко косъма не повече. Спирам, когато усетя затоплянето на скална, типичното за спрея усещане на “сух лед” тогава съм спокойна че действа.
При мен забелязах растежите точно на 3тия месец някъде. От време на време забелязвам паднали косми “бебета”, но в границите на нормалното, останалите си растът и вече са около 6-7 см.
Но аз не съм спирала да полагам грижи за скалпа.
В момента пък ползвам другия спрей на Меди- Нуминокс, който се води по-подходящ за мъжки косопад.

# 400
  • София
Pinki, и аз мисля да го ползвам 3 месеца и ако нямам резултат да сменя с друго.
LoLo30, на мен също ми пада по толкова, но косата ми видимо оредя, което означава, че косопада може и да не е много, но на мястото на падналия косъм не излиза друг. И явно процеса е започнал отдавна, но аз го забелязах сега, когато е доста видимо. Косата ми беше доста гъста и не можах да разбера навреме за проблема. Сега се мъча да събудя фоликулите. Но съм едва в началото и не мога да дам мнение все още.

Gera,   Да, точно и аз от това се притеснявам, защото явно става неусетно колкото и малко коса да пада и колкото и гъста да е косата ,както е и при мен сега , но сигурно заради гъстотата не си личи да има големи поражения все още, което е много коварно, защото докато си мисля,че не е толкова зле и че си имам достатъчно коса, в същото време си оредява постепенно, докато един ден не стане вече видимо. Затова вземам мерки от сега. Вие имате ли представа при вас колко горе долу дълго време е падала с това темпо, за да забележите накрая,че има оредяване. При е мен е от ок. 8 месеца постоянно с периоди на увеличаване и намаляване.

# 401
Не, нямам представа. Имало е периоди да пада повече и периоди по-малко.
Лично аз много я третирах през годините. На всеки 3 месеца бях с нов цвят, изправяне с преса, 2-3 години бях ограничила храненето, даже и месо не ядях, този август изкарах и инфекция на щитовидната жлеза, така че при мен е много комплексно и трудно да се каже от кога е започнал проблема. Проверете си и вит. Д, вит. Б12 и феритина. При мен и трите са ужасно ниски.

# 402
  • София
Не, нямам представа. Имало е периоди да пада повече и периоди по-малко.
Лично аз много я третирах през годините. На всеки 3 месеца бях с нов цвят, изправяне с преса, 2-3 години бях ограничила храненето, даже и месо не ядях, този август изкарах и инфекция на щитовидната жлеза, така че при мен е много комплексно и трудно да се каже от кога е започнал проблема. Проверете си и вит. Д, вит. Б12 и феритина. При мен и трите са ужасно ниски.

Непременно, ще ги проверя още тази седмица, защото и аз имам някакви съмнения за щитовидната жлеза. Благодаря!

# 403
Здравейте!Пиша тук ,защото съм много уплашена от косопада който ме сполетя след тежка Ковид инфекция.Прилагам маски с рициново масло ,с газ и т.н ,не спира ,ще оплешивея .Много моля ако някой има същия проблем да сподели с какво може да помогне.Само да спомена ,че засега ми е забранено да пия витамини от групата B:disappointed_relieved:

# 404
Успокойте се на първо време, аз след над 20 години почти постоянен  обилен косопад още имам коса.
Вземете си биотин, Геритамин, цинк, направете изследвания за желязо, шампоан с меко измивно действие и втриване на чесън в корените.

Общи условия

Активация на акаунт