Косопад - 19

• 50 644
  • 792
  •   1
Отговори
# 360
Уви, и аз съм така.

# 361
А някой има ли реални наблюдение при боядисване на косата с обикновена (професионална боя, не къна) дали се засилва косопада от самата боя, не от къпането и ресането след нея? То може би зависи и от това каква е причината за косопада, но все пак имате ли такива наблюдения? Защото аз не се боядисвам, но от дълго време се каня да си запиша час за боядисване (кичури с леко обезцветяване) и сега се чудя какво ли ще излезе от това, въпреки че при мен не е чак толкова силен косопада в момента, не падат цели кичури, а само отделни косми при ресане, но и няма тенденции скоро да спре и просто не ми се отлага вече. Как мислите?
Правенето на кичури не засяга корена на косъма , така че едва ли ще навреди ако самият косъм е в добро състояние. Даже с кичури и играта на светлината косата изглежда по- гъста.
При мен боята помагаше да намалее косопада, резорцина в нея убиваше бактериите на себореята, след самото боядисване и измиване падаше повечко, но после две седмици беше по- слабо, докато пак се завъдят гадините.

# 362
Ползвам шампоан Mediceuticals Foligen,шампоан Kerastase genesis,ампули biolage full density, серум Mediceuticals Cellagen, Philip Kingsley scalp toner.

Здравейте, имам следния проблем. Имам косопад и косата ми значително намаля, но там където е паднала не поникват нови косъмчета. Ползвам шмпоан за събуждане на фоликулите, ампули за сгъстяване,както и серум. Но не се получава. Някой да е имал същият проблем и дали бихте имали идея какво да правя. Мерси!
Може ли да кажете какви ползвате?

# 363
Ползвам шампоан Mediceuticals Foligen,шампоан Kerastase genesis,ампули biolage full density, серум Mediceuticals Cellagen, Philip Kingsley scalp toner.

Здравейте, имам следния проблем. Имам косопад и косата ми значително намаля, но там където е паднала не поникват нови косъмчета. Ползвам шмпоан за събуждане на фоликулите, ампули за сгъстяване,както и серум. Но не се получава. Някой да е имал същият проблем и дали бихте имали идея какво да правя. Мерси!
Благодаря! И аз използвам серията на Mediceuticals и серума на Loreal Serioxyl. Не мога да кажа още нищо, защото ги използвам от 5 дена.

# 364

Благодаря! И аз използвам серията на Mediceuticals и серума на Loreal Serioxyl. Не мога да кажа още нищо, защото ги използвам от 5 дена.

Ако имате резултат споделете , ако може

# 365
Шампоанът на Mediceuticals е хубав, косата не пада от него, моя братовчедка има пък Mediceuticals Bioclenz и беше доволна също помага за косопад, но изсушава малко косата. Ампулите ги ползвам от една седмица не мога да кажа все още дали помагат. Най-много нови растежи имах от серума на  Philip Kingsley. За Mediceuticals Cellagen, за сега не виждам някакви резултати, от няколко седмици го ползвам.

# 366
Здравейте. Купих си този шампоан след много четене и положителни отзиви.  До тук два пъти съм го ползвала и резултата е увеличен косопад, болки   по  скалпа и нещо като пархут. Мисля, че не би трябвало такъв да е ефекта. 

# 367
  • София
Здравейте. Купих си този шампоан след много четене и положителни отзиви.  До тук два пъти съм го ползвала и резултата е увеличен косопад, болки   по  скалпа и нещо като пархут. Мисля, че не би трябвало такъв да е ефекта. 

Спрете го в такъв случай. Може на Вас да не ви понася. Има и много други шампоани за косопад, с добри отзиви. Понякога се получава и проба-грешка, няма как да знаем.  Аз ползвам Ревалид, засега съм доволна, но пак всичко си е строго индивидуално според мен.

# 368
Нищо особено не са тези шампоани. Внасят ги от Турция. Ползвала съм ги, но не се впечатлих особено. Имах усещането, че дори не ми измиват косата добре и си стоеше мазна в корена. Аз не съм доволна от тях.

# 369
Нищо особено не са тези шампоани. Внасят ги от Турция. Ползвала съм ги, но не се впечатлих особено. Имах усещането, че дори не ми измиват косата добре и си стоеше мазна в корена. Аз не съм доволна от тях.

Аз също го ползвах и не бих казала, че имаше някакъв ефект. Аз се мия със Здраве против косопад, вътре съм сложила вит. А, рициново, бадемово и арганово масло, накрая се обливам с орехова вода /без отмиване след това/. Много съм доволна от състоянието на косата. Вече 2 пъти се боядисах с готовата оцветяваща къна на Хербал тайм /натурално кафяво/ и съм много доволна от покритието. Нямам косопад.

# 370
Как се прави орехова вода? И каква е идеята? Да оцвети, да спре косопад?

# 371
Как се прави орехова вода? И каква е идеята? Да оцвети, да спре косопад?

Още от момиче знам от майка, че се използва за поддържане на цвета, освен това орехите съдържат много ценни вещества за подхранване. Аз сварявам орехови обелки /водата става почти черна, толкова е силен цвета/, преди измиване прецеждам през цедка и ако е много горещо, разреждам с вода. Така изплаквам косата. Докато отварата от коприва и репей ми изсушава косъма и косата стърчеше, с отварата от орехи не е така.

# 372
Обелки, ама сега няма. Нали за дебелата зелена кора става дума, не за черупката? Чувала съм за отвара от орехови листа, пак за освежаване на цвета, но сега и листа няма...

# 373
Здравейте, моля ви за помощ и съвет. Винаги съм имала дълга коса (до кръста), дори сега е така. Обаче преди ми беше доста гъста и жива, а сега е страшно рядка. За щастие косопада понамаля, но има видима разлика. Никога не съм имала проблем с дължината и растежа, в момента проблема е с гъстотата. Много съм отчаяна и ми се плаче че няма да си върна старата гъстота. Ще прикача снимки на преди и сега (извинявам се за качеството но сама с предна камера толкова мога да снимам) . Въпроса ми е дали чисто физически е възможно изобщо  да се върне гъстотата или щетите остават завинаги , дали някоя от вас е имала такъв проблем, как го е решила. На 20 години съм, ако има някакво значение.

# 374
Обелки, ама сега няма. Нали за дебелата зелена кора става дума, не за черупката? Чувала съм за отвара от орехови листа, пак за освежаване на цвета, но сега и листа няма...

Да, кората. Може и листа, но едва ли ще имат толкова наситен цвят. Аз в момента събирам паднали стари орехи в двора ни и направо тях варя.

Общи условия

Активация на акаунт