Косопад - 19

• 50 974
  • 792
  •   1
Отговори
# 315

Бях, но имам чувството, че лекарите подценяват проблема - косопад. Специалитът е областта на косата - трихонолог, има само един трихонологичен център и за там хората се изказват, че просто гледат да си пробутат продуктите, на които са диструбутори без да вникват е нещата. Защото един съвестен/истински лекар като не можеш да си позволиш неговия шампоан от 200 лв ти посочва алтернативи и не ти сочи вратата...
Дерматоложката при която бях ми изписа шампоан за сух скалп и ампули/хранителна добавка, с които "работи"/гледа и тя да ги лансира, защото в аптеката ми казаха, че са доста стари като решение и има къде, къде по-добри алтернативи. Просто дерматолозите не са тясни специалисти за коса и ниглижират проблема или не са компетентни, а трихолог, изказах се за тях те самите се рекламират като единсветения трихологичен център .... то един център...
Та ако някой ми каже на какъв лекар да отида, за да се отнесе сериозно към проблема и да бъде наясно с проблема косопад, ще бъда многооооо благодарна!!!
Здравейте, за първи път пиша тук, но съм и отскоро. Да споделя, че ходих в център "Лилия" и уж отначало много загрижени, почти час ти обясняват срещу 80 лв., пускаш изследвания, пък като видят, че не са в тяхната лаборатория се изказват и по този въпрос, визирам лекарката, после някакъв пилинг на цена от 130 лв., дето останах супер разочарована и за капак ти изписват от техните си продукти за над 200 лв. /които не купих/ и нов час за пилинг. Ами, не повторих, не съм доволна. Ходих и в Дерма-Акт, там поне ми дадоха възможност да преценя дали ще имат ефект за мен процедурите, без да ми пробутват нищо на всяка цена.

Благодаря, че сподели! Какво ти е впечатлението от камерата за скалп в Лилия центъра, успяха ли с тази камера да видят проблема. В Дерма Акт имат ли такава камера?
Не зная дали в ДермаАкт имат такава камера, мисля, че не. Но тъй като и ти можеш да гледаш на монитор, докато камерата минава по главата ти, останах с впечатлението, че това е просто една много силно увеличена лупа. И си виждаш скалпа и самия косъм, неговото състояние, кожата на главата. Аз очаквах да изследват косъм или нещо друго поне. Някакси не можах да им гласувам доверие на двамата лекари. В сайта им пише, че не продават продукти, а с влизането виждаш рафтовете с разните мазила и шампоани. Сега в новото им местенце не съм ходила, но няма и да отида никога.

# 316
Аз пак ще си кажа ако сте от Варна или близичко поне посетете др Ангелова. Много е добра и не изписва маски и тн локално лечение, според нея засилва косопада. Като спре да пада косата тогава може да се правят за да расте по-бързо. Гледа скалпа, косъма, пуска изследвания и на база на това изписва лечение. Много съм доволна, при мен спря и дано не се връща гадината.

Тя взе ли ти някаква натривка от скалпа?
Знаете ли къде може да се направи такова изследване?

# 317
Аз пак ще си кажа ако сте от Варна или близичко поне посетете др Ангелова. Много е добра и не изписва маски и тн локално лечение, според нея засилва косопада. Като спре да пада косата тогава може да се правят за да расте по-бързо. Гледа скалпа, косъма, пуска изследвания и на база на това изписва лечение. Много съм доволна, при мен спря и дано не се връща гадината.
Tова звучи много добре,а може ли да споделиш какво ти изписа ,какво лечение приложи,просто като информация?

# 318
Не, натривка не е взела.
Лечението ми бе с Ревалид, биотин ударна доза, витамин д. Пусна ми изследвания на разни витамини - д,б12, магнезий, цинк и калций. Искаше и щитовидни, но аз си бях пускала скоро и всичко беше ок там.

# 319
Резултати от кръвен тест, за мен най притеснителено е ниското ниво на феритин/31.5/, което ще се компенисира с прием на желязо, но естрадиол в такива нива /1,290 pmol/L/ как се коригира? Вероятно това е причината за тънката коса и косопада. Дали има някой с опит?
Другите резултати са по скоро в норма и към оптимални нива.
[/img]

# 320
Резултати от кръвен тест, за мен най притеснителено е ниското ниво на феритин/31.5/, което ще се компенисира с прием на желязо, но естрадиол в такива нива /1,290 pmol/L/ как се коригира? Вероятно това е причината за тънката коса и косопада. Дали има някой с опит?
[/img]

И аз искам да си направя пълни изследвания и явно че повечето лекари неглижират това състояние, затова просто на своя глава трябва. Не съм наясно обаче какво да пусна, чувствам се много объркана от толкова много показатели

# 321
[/img]

И аз искам да си направя пълни изследвания и явно че повечето лекари неглижират това състояние, затова просто на своя глава трябва. Не съм наясно обаче какво да пусна, чувствам се много объркана от толкова много показатели
Пусках по-назад на мен какво ми тестваха:
прогестерон, пролактин, естроге, андростендион,DHEA-S, тестостерон, всички щитовидни хормони, вит.Д, вит.Б, желязо, феритин
Всички 7 дни преди цикъл

Последна редакция: вт, 06 апр 2021, 14:14 от ДХ3

# 322
frozenka, може ли да постнеш дозата на лечение? Интересно ми е какво значи ударна доза биотин. И какво точно от марката Ревалид ти е било изписано? Благодаря.

# 323
[/img]
Естрадиолът на 3-4 ден от цикъла ли е изследван? Ако да е висок, ако не, може да се приеме, че е в норма за овулаторна фаза. Моята гинеколожка каза, че висок естроген се компенсирал с прием на прогестерон. Благодаря, ама не желая. Аз лично реших да работя върху метаболирането на излишния естроген с прием на добавка DIM. Отделно съм спряла глутена, захарта и млечните. Не съм си изследвала естрогена от тогава за да видя има ли някакъв ефект, че ми се струпаха други здравословни проблеми. Т.к. и аз съм с нисък феритин, пия желязо и ефект върху косата виждам. Спря да капе и има нови растежи.

# 324
От колко време пиеш желязо и колко ти беше феритина преди да почнеш да пиеш желязо?

# 325
Здравейте! Един страничен въпрос, но от съществена важност за мен поне. Как се справяте със запека,  който се получава след приема на желязо? И на мен ми се наложи да пия преди време желязо, но заради този страничен ефект го спрях, защото си докарах други проблеми.

# 326
frozenka, може ли да постнеш дозата на лечение? Интересно ми е какво значи ударна доза биотин. И какво точно от марката Ревалид ти е било изписано? Благодаря.
Дозата ми е 10000 микрограма, което е възможно най-голямата според трихолога. А ревалид пиех капсулите. Докторката каза, че от шампоан няма нужда просто защото не вижда как нещо, което се задържа една минута върху главата ще помогне

# 327
[/img]
Естрадиолът на 3-4 ден от цикъла ли е изследван? Ако да е висок, ако не, може да се приеме, че е в норма за овулаторна фаза. Моята гинеколожка каза, че висок естроген се компенсирал с прием на прогестерон. Благодаря, ама не желая. Аз лично реших да работя върху метаболирането на излишния естроген с прием на добавка DIM. Отделно съм спряла глутена, захарта и млечните. Не съм си изследвала естрогена от тогава за да видя има ли някакъв ефект, че ми се струпаха други здравословни проблеми. Т.к. и аз съм с нисък феритин, пия желязо и ефект върху косата виждам. Спря да капе и има нови растежи.
Благодаря Вайза за отговора.
Да на 3 ти ден от цикъла е, за съжаление.
Аз също вече спрях млечни и силно намалих захарта, също и много вода и прочетох някъде,че увеличен прием на кафе също не се отразява добре,така,че сега съм с едно кафе на ден.
Желязото + 1000 mg vitamin C и LLysin 1000 mg.
Правя маски с розмарин и масло от репей, също алое вера и обливки с коприва, от месец и Сериохил, имам нови растежи,но незмам от какво от всичко използвано.
Бих исксла да попитам Dim в каква доза и колко време ще приемаш.
Дали няма да е добре да споделим какво работи от всичко което правим добавки,маски,масажи, разбирам,че пеи всеки е различно

# 328
Дозата ми е 10000 микрограма, което е възможно най-голямата според трихолога. А ревалид пиех капсулите.
Едновременно биотин + капсула Ревалид, така ли? Или първо пи само биотин, а после мина на Ревалид?

# 329
Здравейте момичета. Аз имам малко по-особен въпрос. Как се справяте със стреса от ежедневието - говоря за дребни проблеми или както ги наричам аз махленски интриги (нещо от сорта кой какво казал за мен зад гърба ми или ме е обидил). GrinningЗнам че звучи много глупаво, но аз съм много емоционална и чувствителна и всякакви такива неща ми влияят много, което пък води до стрес и косопад. Повечето казват че когато започнеш да обичаш себе си и да полагаш грижи за тялото и психиката си, те ти се отблагодаряват, затова искам съвет от вас Heart

Общи условия

Активация на акаунт