Косопад - 19

• 50 979
  • 792
  •   1
Отговори
# 300
Хора сега си огледах един паднал косъм и видя, че е с черен връх като топлийка. Ако това да има бял връх  нормално, означавали, че като черно топче накрая не е нормално ? Flushed

Здравейте, доколкото знам тези косми с бели върхове, така или иначе падат, независимо какво правите, защото им е дошъл момента да паднат. Но когато косъмът пада без да е дошло времето му на падане, тогава е без бели върхове.

Хм, това означава ли, че ако е с черни върхове е опасно и не е в нормите ? Rolling Eyes

То не е от типа корен, както ако си отскубеш косъм от веждата ами стой като черна точка накрая като топлийка.

Предполагам,да. Не би трябвало да са с черни корени. Това означава, че падат здрави косми. Така обясняваше една жена в YouTube, но може някой друг да знае повече по този въпрос.

# 301
Отиди на лекар

# 302

Бях, но имам чувството, че лекарите подценяват проблема - косопад. Специалитът е областта на косата - трихонолог, има само един трихонологичен център и за там хората се изказват, че просто гледат да си пробутат продуктите, на които са диструбутори без да вникват е нещата. Защото един съвестен/истински лекар като не можеш да си позволиш неговия шампоан от 200 лв ти посочва алтернативи и не ти сочи вратата...
Дерматоложката при която бях ми изписа шампоан за сух скалп и ампули/хранителна добавка, с които "работи"/гледа и тя да ги лансира, защото в аптеката ми казаха, че са доста стари като решение и има къде, къде по-добри алтернативи. Просто дерматолозите не са тясни специалисти за коса и ниглижират проблема или не са компетентни, а трихолог, изказах се за тях те самите се рекламират като единсветения трихологичен център .... то един център...
Та ако някой ми каже на какъв лекар да отида, за да се отнесе сериозно към проблема и да бъде наясно с проблема косопад, ще бъда многооооо благодарна!!!

# 303
Кой трихологичен център визираш? Лидия? Не е само този. Аз чакам час при д-р Зарков от клиника Галатея. Уви, ще има да чакам още 4 месеца. Sad

# 304
  • Бургас
Д-р Зарков не се ли занимава основно с трансплантация на коса , а в останалите случаи съм чувала , че изписва миноксидил ?

# 305
Занимава се с трансплантация, да. Но преглежда и може да определи вида на косопада, да предпише лечение и т.н. В клиниката правят и процедури за косопад.

# 306
  • Бургас
Да , ясно .

# 307
Някой пил ли е Дефлувал и доволен ли е?

# 308
И моите имат бяла точка на края...Това значи ли,че оплешивявам?Всичко започна като ми откриха преддиабет и започнах да пазя НВХ и после и щитовидната се разбута и уж от половин година съм на хормон ,даже след него е по-зле,а от месец смених режима на хранене,но ...уви.Капе...растат дребни и те падат...Ужас е!
[/quote
Това от НвхВм режим ли Ви се получи?

# 309
Нямам представа.Аз никога не съм държала много ниски въглехидрати.Спортувам достаОтслабнах няколко кила и лятото се започна косопад.След започване на хормон за щитовидната се усили.Според ендокринолога не е от хормона.

# 310

Бях, но имам чувството, че лекарите подценяват проблема - косопад. Специалитът е областта на косата - трихонолог, има само един трихонологичен център и за там хората се изказват, че просто гледат да си пробутат продуктите, на които са диструбутори без да вникват е нещата. Защото един съвестен/истински лекар като не можеш да си позволиш неговия шампоан от 200 лв ти посочва алтернативи и не ти сочи вратата...
Дерматоложката при която бях ми изписа шампоан за сух скалп и ампули/хранителна добавка, с които "работи"/гледа и тя да ги лансира, защото в аптеката ми казаха, че са доста стари като решение и има къде, къде по-добри алтернативи. Просто дерматолозите не са тясни специалисти за коса и ниглижират проблема или не са компетентни, а трихолог, изказах се за тях те самите се рекламират като единсветения трихологичен център .... то един център...
Та ако някой ми каже на какъв лекар да отида, за да се отнесе сериозно към проблема и да бъде наясно с проблема косопад, ще бъда многооооо благодарна!!!
майка имаше същия проблем преди доста години ходила е на гинеколог зъболекар кожен иЗледвания  пълна кръвна картина и урина от там се оказва че е от стрес уплаха изписаха и себорал и се оправи незнам сега дали го имат по магаЗини аптеки

# 311

Здравейте, за първи път пиша тук, но съм и отскоро. Да споделя, че ходих в център "Лилия" и уж отначало много загрижени, почти час ти обясняват срещу 80 лв., пускаш изследвания, пък като видят, че не са в тяхната лаборатория се изказват и по този въпрос, визирам лекарката, после някакъв пилинг на цена от 130 лв., дето останах супер разочарована и за капак ти изписват от техните си продукти за над 200 лв. /които не купих/ и нов час за пилинг. Ами, не повторих, не съм доволна. Ходих и в Дерма-Акт, там поне ми дадоха възможност да преценя дали ще имат ефект за мен процедурите, без да ми пробутват нищо на всяка цена.

# 312

Здравейте, за първи път пиша тук, но съм и отскоро. Да споделя, че ходих в център "Лилия" и уж отначало много загрижени, почти час ти обясняват срещу 80 лв., пускаш изследвания, пък като видят, че не са в тяхната лаборатория се изказват и по този въпрос, визирам лекарката, после някакъв пилинг на цена от 130 лв., дето останах супер разочарована и за капак ти изписват от техните си продукти за над 200 лв. /които не купих/ и нов час за пилинг. Ами, не повторих, не съм доволна. Ходих и в Дерма-Акт, там поне ми дадоха възможност да преценя дали ще имат ефект за мен процедурите, без да ми пробутват нищо на всяка цена.

Благодаря, че сподели! Какво ти е впечатлението от камерата за скалп в Лилия центъра, успяха ли с тази камера да видят проблема. В Дерма Акт имат ли такава камера?

# 313
Здравейте!
Аз се включвам да споделя опит.
От 6-7г. имам косопад, който се засили през последните 2г.
Косата ми остана наполовина, изтъня, а от скоро забелязвам, че падат и къси хилави косъмчета. Забелязвам и намаляване на окосмяването по тялото.
Щитовидната жлеза ми е наред. Хормони не съм изследвала скоро. Преди няколко години ми бяха наред. Имам ниски стойности на вит. Д. От 3 мес. го пия по лекарско предписание.
Нямам стрес или прекарани заболявания.
Само изследване за гъбички по скалпа не съм правила.
Опитвала съм и домашни маски, но от тях косата ми пада още повече. Все едно се разкисва или задушава.... не знам как да го опиша. Четох, че и други момичета имат такъв ефект от домашните маски.
А по време на къпане е ужас! За масажи на скалпа и други механични третирания не си и помислям, защото пада още повече.
Та сега за опита:
Година и половина пих витамини Hairburst и 2г. мазах Аплецин лосион. Никакъв ефект.
4 месеца пия Anacaps progressiv, пак без ефект.
Положението стана доста сериозно и от 2 месеца използвам Rogaine 2% (миноксидил). Още няма ефект. По-натък ще споделя опит и от него.
Дано съм била полезна!
Успех на всички, които водят тази тежка борба!

# 314
Аз пак ще си кажа ако сте от Варна или близичко поне посетете др Ангелова. Много е добра и не изписва маски и тн локално лечение, според нея засилва косопада. Като спре да пада косата тогава може да се правят за да расте по-бързо. Гледа скалпа, косъма, пуска изследвания и на база на това изписва лечение. Много съм доволна, при мен спря и дано не се връща гадината.

Общи условия

Активация на акаунт