Косопад - 19

• 50 490
  • 792
  •   1
Отговори
# 555
Много благодаря. Но някак си ми се губи идеята за наследствен косопад. Хем да е унаследено от родителите, хем да се води и андрогенен. Щото при андрогенен тип косопад има завишени и андрогенни хормони, но те се увеличават при различни "заболявания"- ИР, СПКЯ, Хипофункция на ЩЖ....
Ми не знам какво да кажа и аз...
Пуснала съм си изследвания, но андростендиона и прогестерона не са ми излезнали още. Иначе съм сдиагноза андрогенна алопеция. Имах проблем с щитовидната, който уж се реши. Хормоните са ми в граница, но като чета разбирам, че трябва и да са оптимални, не само в граница. Имам дефицит на вит. Д и Б12, феритина ми е нисък, обаче никой нищо не казва, нито ми изписват нещо.
Изписаха ми един спрей Spectral DNC, който ми стига за една седмица, а струва 60 лв и едни витамини на Дюкре. И след 6 месеца на контролен....

Последна редакция: вт, 18 май 2021, 14:18 от gera*

# 556
Много благодаря. Но някак си ми се губи идеята за наследствен косопад. Хем да е унаследено от родителите, хем да се води и андрогенен. Щото при андрогенен тип косопад има завишени и андрогенни хормони, но те се увеличават при различни "заболявания"- ИР, СПКЯ, Хипофункция на ЩЖ....
Ми знам какво да кажа и аз...
Пуснала съм си изследвания, но андростендиона и прогестерона не са ми излезнали още. Иначе съм сдиагноза андрогенна алопеция. Имах проблем с щитовидната, който уж се реши. Хормоните са ми в граница, но като чета разбирам, че трябва и да са оптимални, не само в граница. Имам дефицит на вит. Д и Б12, феритина ми е нисък, обаче никой нищо не казва, нито ми изписват нещо.
Изписаха ми един спрей Spectral DNC, който ми стига за една седмица, а струва 60 лв и едни витамини на Дюкре. И след 6 месеца на контролен....
Някакъв ефект виждате ли от спрея?

# 557
  • София
Веси, предполагам, че си изследвала DHT.

Няма такова нещо като наследствен косопад.

# 558
Хормона е DHT. Струва около 70 лв. и пробата се праща в Германия, резултата излиза за около 10 дни. Не всички лаборатории го правят, аз го бях пускала в Бодимед.

# 559
Corrie, едва на второто шише съм.
Може ли някой, който разбира повече от мен да каже как са ми изследванията, че си мисля, че дерматолога ме прекара през пръсти.

Последна редакция: вт, 18 май 2021, 14:25 от gera*

# 560
  • София
sharpy, как е положението при теб?отдавна не си наминавала, надявам се, че си приключила с косопада! Hug

gera, високият SHBG сочи, че нямаш свободно циркулиращи андрогени.
Предполагам, че и 17 хидрокси Прогестеронът ще ти излезе нормален гледайки останалите резултати.
За ниския DHEA-s може да посетиш ендокринолог, не знам дали е значимо понижен или е нещо временно, но той е изключително важен хормон.
Тестостеронът също ти е нисък.
Гледам и се чудя кой идиот ти е казал, че си с андрогенна алопеция....
Нямаш изследване на Инсулин и Мед.

# 561
gera, високият SHBG сочи, че нямаш свободно циркулиращи андрогени.
За ниския DHEA-s може да посетиш ендокринолог, не знам дали е значимо понижен или е нещо временно, но той е изключително важен.....
Кога се изследва този хормон SHBG ?
За ниския DHEA-s, може ли повече инфо? Т.е. добре е да е с по- високи стойности в референтните граници, така ли?

# 562
sharpy, как е положението при теб?отдавна не си наминавала, надявам се, че си приключила с косопада!  Hug
Да не ме чуе дявола, но след 5 годишна борба, мисля че сагата приключи.  Hug

# 563
S. Magnifica, и аз не съм съгласна с неговата диагноза, затова продължавам да ровя и чопля. Иначе ходих в Ledge Artis в Стара Загора. Той още не е виждал изследванията, защото чакам да излезнат  останалите стойности и да му ги пратя. А диагнозата ми я постави след преглед с лупичка.

# 564
sharpy, как е положението при теб?отдавна не си наминавала, надявам се, че си приключила с косопада!  Hug
Ехаа sharpy,
Това се казва добра новина след дългата борба. Можеш ли да споделиш каква беше при теб работещата комбинация, ясно е,че е комплексна грижа и борба по всички фронтове.
Помагай как подържаш добрият резултат. ❤️🤗

# 565
Браво, sharpy!
Моля те, разкажи малко повече. Кога се появи, какво точно се оказа и как му разказа играта?

# 566
  • София
mariat SHBG може да се изследва във всеки един момент.
DHEA е хормон на младостта, колкото е по-висок, толкова по-добре разбира се не трябва да е извън референтните граници.
https://herbamedicabg.com/razshifrovane-koda-na-dhea-hormont-na-mladostta

ПУ-ПУ!!!Така и да си остане! Hug

# 567
S. Magnifica, ако не ти представлява трудност би ли ме насочила според теб каква грижа е най-добре да предприема за косата? Според теб къде е проблема? Просто събирам мнения, за да ги сравня с моето. В момента пия Ducray Progressive и мажа със Spectral DNC-N по предписание на дерматолога. Иначе на своя глава пия Вит. Д и Алое вера. Ето и другите изследвания, които сама съм си пускала.

# 568
Много благодаря. Да не се притеснявам, че моят DHEA беше близо до горна граница. Надявам се и да си остане в референтните стойности, а не да ги надмине.

# 569
  • София
gera*, пиеш ли хормон за щитовидната жлеза?Т3 и Т4 са много ниски, особено Т4, а ТСХ е високо.
ТАТ ти е повишен и говори за Хашимото, добре е ендокринолог да прегледа ЩЗ на ехограф.
Феритинът е нисък.
Заедно с Вит.Д приемай високи дози Магнезий, а също и К2 и Вит.А.Като с Вит.А трябва да се внимава защото става токсичен след предозиране.Добави и Селен ако изследванията ти покажат, че е нисък.
Витамините на Дюкре няма да ти свършат работа, по-добре е да пиеш отделни витамини при нужда, а не комплексни. Spectral DNC-N според мен е загуба на пари.
Не знам как се храниш , гледай да имаш достатъчен прием на протеини и въглехидрати.
Рамус не е добра лаборатория за изследване на хормони, бодимед има по-добра слава.
Трябва да изследваш и женските полови хормони, както и инсулин заедно с глюкозата.Хубаво е всички изследвания да се пуснат в един месец, а не на парче, за да може да се види цялостната картина.

Общи условия

Активация на акаунт