Косопад - 19

• 50 289
  • 792
  •   1
Отговори
# 645
От три години със със хиперфункция на щитовидната жлеза. Имам много силен косопад- почти нищо не остана. Пробвала съм всякаква народна медицина. Моля за съвет.

# 646
От три години със със хиперфункция на щитовидната жлеза. Имам много силен косопад- почти нищо не остана. Пробвала съм всякаква народна медицина. Моля за съвет.
Здравей, може ли да споделиш стойностите на TSH с които ти я откриха? При мен я изследваха на ехограф и само TSH. Леко беше повишен след прекаран ковид + косопад, който мина от само себе си

# 647
Здравей, може ли да споделиш стойностите на TSH с които ти я откриха? При мен я изследваха на ехограф и само TSH. Леко беше повишен след прекаран ковид + косопад, който мина от само себе си
Според моите лекари ТСХ над 2 не е добре

# 648
ДХ3 и аз така съм чувала и доколкото знам може да се смъкне със свалянето на килограми (който има за сваляне) и да влезе в норма. Като цяло не знам от какво се влияе хормонът, но със сигурност е свързан с косопада

# 649
Здравейте! Днес си направих изследвания да проследя желязото и други показатели, след като на предишните желязото излезе с ниска стойност. Даже си запазих час за хематолог още преди да са излезли, защото бях убедена, че не се е нормализирало само след двумесечен прием на Фероглобин, който спрях още през февруари. За моя изненада обаче днес излиза това (прикачвам снимка по-долу). Първоначално си помислих дори, че е грешка и не е възможно. Така си мислех, че като си оправя желязото, ще спре и косопада.., а даже и в другите ми показатели няма отклонения. Сега имам чувството, че ако отида на хематолог, ще помисли, че само си намирам преживявания с тези изследвания в норма. Изключително съм разочарована.

Стари изследвания:
Скрит текст:

Нови изследвания:
Скрит текст:

# 650
Как се вдига феритин до 70. Някъде бях чела, че за да започне растеж на нова коса след косопад, феритина трябва да е в тази норма. И сега по изследванията на момичето виждам, желязото лети нагоре, а феритина едва помръдва. Имсм чувството, че желязото и на горна да отиде феритина няма да е повече от 30.

# 651
Здравейте! Днес си направих изследвания да проследя желязото и други показатели, след като на предишните желязото излезе с ниска стойност. Даже си запазих час за хематолог още преди да са излезли, защото бях убедена, че не се е нормализирало само след двумесечен прием на Фероглобин, който спрях още през февруари. За моя изненада обаче днес излиза това (прикачвам снимка по-долу). Първоначално си помислих дори, че е грешка и не е възможно. Така си мислех, че като си оправя желязото, ще спре и косопада.., а даже и в другите ми показатели няма отклонения. Сега имам чувството, че ако отида на хематолог, ще помисли, че само си намирам преживявания с тези изследвания в норма. Изключително съм разочарована.

Стари изследвания:
Скрит текст:

Нови изследвания:
Скрит текст:

dani-ela- 80,
Със сигурност е добре да види и специалист резултатите ти. Но определено феритина е доста нисък. Не е достатъчно да е в границите и съответно в долна граница, а за да пребориш косопада трябва да е над 70.
Това се постига с по продължителен прием на желязо по схема и задължително с витамин С за да има по добра абсорбция.

# 652
Момичета, да ви успокоя, с пример от моя приятелка. Писала съм в темата за нейните резултати. Нейният феритин е 11. Никога не е имала проблем с косопада.

# 653
И при мен феретина е 13.5 - на долна граница съм; желязото ми е 10, понякога пада и на 6 - и то е в лошо състояние, но не мисля че косопада е свързан с феритина. Феритина е транспортен белтък, който показва какво е количеството на желязото като запас в тялото. Отделно съм с отстранена ЩЖ, автоимунен тиреоидит. Колкото и желязо с витамин С да пия, не мога да го покача феритина. 

# 654
И при мен феретина е 13.5 - на долна граница съм; желязото ми е 10, понякога пада и на 6 - и то е в лошо състояние, но не мисля че косопада е свързан с феритина. Феритина е транспортен белтък, който показва какво е количеството на желязото като запас в тялото. Отделно съм с отстранена ЩЖ, автоимунен тиреоидит. Колкото и желязо с витамин С да пия, не мога да го покача феритина. 

SamoAz
След кръвен тест лекуващия лекар ми написа,че феритина е на долната граница и ако искам нови растежи трябва да се вдигне нивото над 70. Само с смяна на хранителният режим каза е невъзможно да се натрупа количеството нужно за растеж, затова е необходимо освен зеленолистни зеленчуци/ спанак, коприва, броколи и т.н./ допълнителен прием на желязо в комбинация с витамин С.
Разбира се възможно е да има и други причини за косопад, хормони, наследство и т.н.
Започнах прием с по ниски количества, но се оказа че е необходимо да увелича дозата за да намалеят и другите симптоми, отпадналост,умора и т.н.
Преди когато ползвах само ампули без допълнителен прием на медикаменти нямаше почти никакъв ефект,сега е много по добре, надявам се и на още растежи.

# 655
  • През девет планини в десета...
Не спира при мен косопада, не е много силен, обаче от 1 година нямам нови разтежи изобщо. Като застана под някаква светлина под определен ъгъл и темето ми светва гадно... Искам да пробвам чесън, но не ми се занимава с приготвяне на сок. И ми дойде гениалната идея да ползвам чесън на прах разтворен в малко вода, масло или алкохол. Мислите ли че идеята е добра

# 656
Аз ползвах чесново масло- не видях ефект.

# 657
  • вкъщи
Lorinda, какви точно ампули приемате? Моят феритин е едва 9 ,а хвматоложката ми изписа само билкова кръвта,което е крайно недостатъчно и няма ефект.

# 658
Lorinda, какви точно ампули приемате? Моят феритин е едва 9 ,а хвматоложката ми изписа само билкова кръвта,което е крайно недостатъчно и няма ефект.
Gentle Iron,
3*20 mg и 1000 mg vitamin C , сутрин на гладно и поне 4ч. Разлика от приема на витамин Д, в12 и вечерна иглика.
Първо започнах с 2 капсули дневно,но после увеличихме на 3, с по големият прием и страничните ефекти като умора намаляха значително.
Лекарят ми обясни,че ако депото от желязо намалее/феритин/, първо се отразява на косата и нейното подхранване. Ако напишете нисък феритин и косопад ще намерите много полезна информация в google.

# 659
Идеята е да се ползва свеж чеснов сок.  а не прах и масло, които са минали покрай естественото.
Аз даже търсих чесън от разни баби, отгледан възможно най- еко.
Отнема 5-10 минути да обелиш скилидките, да разполовиш и със сока да натриваш скалпа.

Общи условия

Активация на акаунт